Strona 17 z 26 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 259

Wątek: M9+noctilux vs 5D II +50/1.2L

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Mario, mam identyko zaklejone, ale bardziej profi, bo wygląda na fabryczne zaślepki
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mario Zobacz posta

a w temacie Af w 50L - juz dawno pogodzilem sie z faktem ze to szklo jest manualne
    Jeszcze nie sprawdzałem mojego egzemplarza 50L w ślubnym reportażu, jednak w portrecie, nawet w sztucznym świetle, właściwie nie mam do niego zastrzeżeń. Bardzo rzadko się zdarza, żeby ostrość w ogóle poleciała w kosmos, dość rzadkie w moim przypadku są również te sytuacje, kiedy płaszczyzna jest minimalnie odsunięta w jednym lub drugim kierunku od oczekiwanego punktu ostrości. Sprawdzałem na 5D i 50D, w obu przypadkach na punkcie centralnym i bocznych.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Mario, mam identyko zaklejone, ale bardziej profi, bo wygląda na fabryczne zaślepki
    ja uzylem tasmy z obi za cale 6zl

co do 50L mowisz o zdjeciach zastanych, jasne ze jest ok, mi tez trafia w punkt
    natomiast przy choc troche dynamicznej akcji (wyscig slimakow, partia szachow) ma trudnosci ze zlapaniem ostrosci wogole i mowie tu o moich doswiadczeniach na podstawie 3 sztuk 50tki i 3 puszek wiec nie jest to jakas wadliwa sztuka
    mariuszjaniszewski.pl ; packshotstudio.pl

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mario Zobacz posta
    co do 50L mowisz o zdjeciach zastanych, jasne ze jest ok, mi tez trafia w punkt
    natomiast przy choc troche dynamicznej akcji (wyscig slimakow, partia szachow) ma trudnosci ze zlapaniem ostrosci wogole i mowie tu o moich doswiadczeniach na podstawie 3 sztuk 50tki i 3 puszek wiec nie jest to jakas wadliwa sztuka
    Możliwe, nie będę się sprzeczał. Ciekawi mnie czy 85L II ma podobnie działający autofokus - przypuszczam, że tak. W sumie to są jednak szkła do raczej spokojnego, "skupionego" fotografowania - podobnie jak aparaty dalmierzowe z manualną optyką :-)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nie rozkręcajmy już ponownie tematu AF w Lkach bo to bez sensu. Ja 85 II kręciłem ręcznie na Live View, bo robiąc na AF nie miałem żadnej pewności, że mi trafi na 1.2 tam, gdzie chcę. O 50L już się wypowiadałem, nie znalazłem egzemplarza, na którego AF mogłem chociaż dostatecznie polegać.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Disclaimer: jedynie stwierdzam, bez zamiaru podbijania piłeczki :-)

Początki nałogu
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

M9 + 3 szkiełka + jakiś dziadowski backup w razie awarii (mam NEXa) mieszczą mi się w 5 x mniejszej torbie niż 2 x Canon + 3 szkiełka.

Inna sprawa, że cena torby z M9 to jakieś 60k :/
    A można wiedzieć co jeszcze oprócz Noctiluxa 1.0?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

35/1.2 i 90/2.0 ale dopiero praktyka pokaże, co u mnie się zadomowi na dłużej, bo testuję różne szkiełka.

Początki nałogu
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

35/1.2
    Voigtlander?

Widziałem sample w wykonaniu Maria z Voigtlandera 50 1.1 na forum Nikona (jeszcze na filmie), a jak to szkło 35 działa w praktyce?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malkontent Zobacz posta
    Voigtlander?

Widziałem sample w wykonaniu Maria z Voigtlandera 50 1.1 na forum Nikona (jeszcze na filmie), a jak to szkło 35 działa w praktyce?
    Moim zdaniem obrazek jest bajka, w przyszłym tyg. będę miał okazję porównać z Summiluxem.

N35 bodaj na 1.4 (nie mam pojęcia, jak aparat zapisuje przysłonę w exifie)
    http://www.kubacichocki.pl/10/v35.jpg

Strona 17 z 26 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów