Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: [Las3k] - kilka różnych portretów

Mieszany widok

Bywalec Awatar Las3k
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

tormentor, tak, to ja ;] Przybyłem na forum o mniej znanej mi tematyce i patrzę co się dzieje. Tam mi było jednak dużo łatwiej się odnaleźć. A czwórka była jaśniejsza w całości z puszki, tylko kontrast podkręciłem -> http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-..._5886240_n.jpg

"Kwestia gustu." - chyba najbardziej trafne. Ok, może jak pochłonę milion książek, to będę trafiał w gusta ekspertów, dziękuję za opinie.

A, jeszcze jedno - technicznie co się wam nie podoba? I jeszcze bardziej technicznie - można doświetlać zdjęcia jak czwarte bez lampy z HSSem?
    C40D + C18-55 IS + C70-200/2.8L + S8mm + C50/1.8 + Kenko x1.4 + Di622 + jakiś statyw mały i duży, UVki, polar, 200AW itd. :wink:

Bywalec Awatar tormentor
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Las3k Zobacz posta
    tormentor, tak, to ja ;] Przybyłem na forum o mniej znanej mi tematyce i patrzę co się dzieje. Tam mi było jednak dużo łatwiej się odnaleźć.
    No to forum to lekki moloch, ale przy regularnym odwiedzaniu spokojnie sie je ogarnie.

"Kwestia gustu." - chyba najbardziej trafne. Ok, może jak pochłonę milion książek, to będę trafiał w gusta ekspertów, dziękuję za opinie.
    Nie ma co sie burzyc - lepiej przeczytac 1-2 ksiazki na poczatek i ogladac mase DOBRYCH zdjec, probowac to potem powtorzyc samemu.
    Na forum jest tez duzo dobrych tutoriali dotyczacych np. obrobki RAWow (do ktorych zachecam) czy wyostrzania zdjec -> Janusz Body.

A, jeszcze jedno - technicznie co się wam nie podoba? I jeszcze bardziej technicznie - można doświetlać zdjęcia jak czwarte bez lampy z HSSem?
    Technicznie?

Ad.1 Nieciekawe swiatlo (rozumiem, ze to byla zabawa na szerokim kacie i nic poza tym), kolorystyka, kontrast zabija efekt szerokiego kata.

Ad.2 Ostre swiatlo, zafarby, balans bieli. Nie wspomne juz o szerokim kacie do portretu - watpie, ze to tutaj bylo zamierzone.

Ad.3
    Znow swiatlo - skora wyszla bardzo nienaturalnie. Poza tym skadrowalbym to zupelnie inaczej. Poczytaj o mocnych punktach w kompozycji.

Ad. 4.
    Lepiej by wygladalo, gdybys stanal z obiektywem na wysokosci piersi modelki - duzo lepsze proporcje wychodza. Poza tym to, co juz wczesniej napisalem.

Ad. 5.
    Kadrowanie i kolorystyka wg mnie leza.
    FF:5Dmk2|T17-35/2.8-4.0|T28-75/2.8|C35/2|C50/1.4|T70-200/2.8|||crop:40D|C18-55 IS||| Metz 58 AF-1|Sunpak 4000AF|wyzwalacze Phottix |Velbon Sherpa 250R|akcesoria...
    Zdjęcia: maxmodels.pl | digart.pl | flickr |
    "I have a very low tolerance level for stupid bullshit" - George Carlin

Uprawnienia umieszczania postów