jestem ciekawy bo fajnie się projekt rozwija![]()
jestem ciekawy bo fajnie się projekt rozwija![]()
Ja czekam z zakupem na zmiane komputera, licencjie zakupywac do laptopa ktory idzie do zyda w tym roku - bez sensu. Na razie uzywam demo - po reinstalacji 2 raz ( komputer byl zawirusowany tak czy inaczej, specjalnie bym nie reinstalowal ) - pytanie czy roznice wersji demo do pelnej wersji to tylko ograniczenie czasowe 45 dni czy jest jeszcze jakas roznica ???
Fajnie by jeszcze dla amatorow nazwac odpowiednio i utworzyc profile typu... np:
Krok 1
detale : 6
Wygładzanie : 0
kontrast : 10%
Krok 2
Punkt szarości : 50%
Obszary ciemne : 40%
Obszary jasne : 40%
Granica obszarów : 0
Miękkość 20%
Swiatło 100%
Krok 3
Kolor : Oliwkowy
Nasycenie 40%
Winietowanie : 70%
Gamma : 0.9
Ostrość 100%
itd....itp..... szkoda ze program nie jest zabezpieczony jakims kluczykiem jak np. przyklad z innej branzy np:
http://www.multi-com.pl/index.php/pl...ategories.html
Ja dosyc czesto zmieniam komputery, i licencja na dwa razy to moze rownac sie licencji na 3 miesiaceJeden udalo mi sie w domu przytrzymac rok - i teraz go sie bede pozbywal, na nastepnym domowym obiecuje tez zakupic licencje ....
Tak sie mowi potocznie o sprzedazy...... nie widze tu zadnej politycznej poprawnosci... jest to nawet synonim uzyskania dobrej ceny w tym powiedzeniu.......
Oj prosze Cie. Nikt tu nie jest rasistą. To jest takie potoczne okreslenie sprzedazy towaru za dobra cene ... Szkoda drazyc tematu.
Moje buty moglyby sie obrazic)) Maja nowoczesne rozwiazania technologiczne - wibram i inteligentne materiały takie jak gore tex..... te przyslowie juz dawno wyszlo z obiegu wraz z rozwojem trekkingu
))
Licencja jest na dwa komputery tzn. można używać na dwóch w tym samym czasie. Nigdzie nie jest napisane że tylko dwa razy można zainstalować.
Pełna wersja w odróżnieniu od demo ma następujące właściwości:
- brak limitu wielkości przetwarzanego obrazu. Demo ogranicza do 1280pikseli po dłuższej krawędzi.
- używa wszystkich rdzeni i procesorów w systemie. Demo używa tylko jednowątkowego przetwarzania. Czas przetwarzania wersji pełnej jest prawie tyle razy szybszy ile rdzeni ma procesor.
- przetworzone obrazy można zapisać w bezstratnym formacie TIFF z precyzją 48 bitów (16 na kanał) co pozwala na znacznie lepszą jakość jeśli obraz ma być dalej przetwarzany.
- wsparcie techniczne w razie problemów.
Czy jest opcja cofnij?
Chodzi mi o cofnięcie ostatnich 2-3 ruchów.
Mam ostatnie demo 1.4.coś tam, coś tam...
„Fotografować to znaczy wstrzymać oddech, uruchamiając
wszystkie nasze zdolności w obliczu ulotnej rzeczywistości.”
Henri Cartier-Bresson