Cenowo wygląda to jednak tak:
1. 6.556 & 8.539
2. 6.953
czyli jak rozumieć ten podział ?
Cenowo wygląda to jednak tak:
1. 6.556 & 8.539
2. 6.953
czyli jak rozumieć ten podział ?
5D markII | 24-70/2.8 L | 580EXII | 420EX | Sekonic 358 | Pixel King i reszta chińszczyzny
Nie porównuje się cenowo, bo za te same pieniądze można przecież kupić dwie różne rzeczy. Bardziej trzeba skupić się nad potrzebami i dostępne rozwiązania sprzętowe skorelować z budżetem.
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
Jeszcze raz dzięki za pomoc![]()
5D markII | 24-70/2.8 L | 580EXII | 420EX | Sekonic 358 | Pixel King i reszta chińszczyzny
3voQ
Canon EOS 5D mk II + 5D + 500D+ sLoiki 16-400 [1.4-2.8]+ balast
----------------------------------------------------------------
Fotografia ślubna Łódź - zdjęcia ślubne, chrzest, komunia
Moze sie tu podepne skoro o monitorach mowa. Jakis czas temu kupilem LCD EIZO S2232W-H i od tamtej pory napie...bola mnie oczy mimo to ze praktycznie jasnosc jest zjechana do 10%. Poprzednio mialem CTR Samsung i nie bylo tego problemu. Jest na to jakas rada? Bo monitor jest zajefajny no ale bez przesady zeby bolaly oczyJakies sugestie?
Pozdrawiam
Mnie raczej przestały wreszcie piec oczy po przesiadce z CRT na LCD.. coś masz nie tak z graficzną może.. może odświeżanie za niskie? może teraz siedzisz przed nim 2x tyle co przed poprzednim? dziwna sprawa..
50D + 17-55/2.8 IS USM
Witam, z okazji świąt mam zamiar sprawić sobie monitor, budżet 2500, teraz mam lg w2242T - do gier dawał radę, ale zmieniły mi się zainteresowania ;-)
na oku mam EIZO FLEXSCAN S2243WH-BK lub Nec P221W+kalibrator typu spyder czy inny jaki zaproponujecie... Czy lepiej więc kupić Eizo i ufać, że jest dobrze skalibrowane, czy Neca i kalibrator?
Pozdrawiam
Jacek
6D + C16-35L IS + 35L +50Art + 135L
Czesc.Witam wszystkich. To mo mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałosć.
![]()
Od jakiego czasu zastanawiam się nad kupnem nowego monitora, jednoczesnie sledząc
wypowiedzi na tym forum i inne opinie znajdywane w necie. Niedawno miałem możliwosć
obejrzenia MS Nec PA241, MS Nec PA231 i któregos modelu Eizo na PVA nazwy niestety
nie pamiętam. W porównaniu zdecydowanie lepiej wypadła matryca IPS więc waham się
teraz pomiędzy PA231 i PA241. Na codzień pracuję w małej agencji reklamowej. Zajmuję
się tworzeniem grafiki www i fotografią, pracując na sprzęcie firmowym.
Prawdopodobnie nie ma więc potrzeby szerokiego gamutu. Chcę rozpocząć własną
działalnosć i zainwestować w dobry sprzęt. Była by to fotografia do sieci i na
papier (łącznie ze slubną...) no i grafika www. W przyszłosci mam nadzieję zakupić
jakis fajny sprzęt drukujący i robić fotki u siebie zamiast w labie. To co mnie boli
przy PA 241 to cena, zwłaszcza ze przy foto i www pewnie nie wykorzystam możliwosci
monitora. Czy w takim razie lepiej zostać przy PA 231 i zostawić 1000 w kieszeni?
Doradźcie![]()