Strona 297 z 378 PierwszyPierwszy ... 197247287295296297298299307347 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 961 do 2 970 z 3771

Wątek: Monitory - porady, problemy itd.

Domyślnie

Cenowo wygląda to jednak tak:

1. 6.556 & 8.539
    2. 6.953

czyli jak rozumieć ten podział ?
    5D markII | 24-70/2.8 L | 580EXII | 420EX | Sekonic 358 | Pixel King i reszta chińszczyzny

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Nie porównuje się cenowo, bo za te same pieniądze można przecież kupić dwie różne rzeczy. Bardziej trzeba skupić się nad potrzebami i dostępne rozwiązania sprzętowe skorelować z budżetem.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Domyślnie

Jeszcze raz dzięki za pomoc
    5D markII | 24-70/2.8 L | 580EXII | 420EX | Sekonic 358 | Pixel King i reszta chińszczyzny

Bywalec Awatar 3voQ
    Miasto
    LDZ

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    CG241W to specyficzny monitor graficzny, bardzo dobrze się sprawdza kiedy pracuje się 90% po nocach w domu, w kameralnym oświetleniu. SV PA241W to natomiast monitor standardowy graficzny, o najlepszej możliwej liniowości, ale wymagający odpowiednio przygotowanego miejsca pracy.
    okey, monitor przyjechał. Doradz mi prosze teraz jak przygotowac miejsce pracy.
    3voQ

Canon EOS 5D mk II + 5D + 500D+ sLoiki 16-400 [1.4-2.8]+ balast

----------------------------------------------------------------
    Fotografia ślubna Łódź - zdjęcia ślubne, chrzest, komunia

Początki nałogu Awatar Jacek23
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie Bola oczy:((((

Moze sie tu podepne skoro o monitorach mowa. Jakis czas temu kupilem LCD EIZO S2232W-H i od tamtej pory napie...bola mnie oczy mimo to ze praktycznie jasnosc jest zjechana do 10%. Poprzednio mialem CTR Samsung i nie bylo tego problemu. Jest na to jakas rada? Bo monitor jest zajefajny no ale bez przesady zeby bolaly oczy Jakies sugestie?
    Pozdrawiam

Domyślnie

Mnie raczej przestały wreszcie piec oczy po przesiadce z CRT na LCD.. coś masz nie tak z graficzną może.. może odświeżanie za niskie? może teraz siedzisz przed nim 2x tyle co przed poprzednim? dziwna sprawa..
    50D + 17-55/2.8 IS USM

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek23 Zobacz posta
    Moze sie tu podepne skoro o monitorach mowa. Jakis czas temu kupilem LCD EIZO S2232W-H i od tamtej pory napie...bola mnie oczy mimo to ze praktycznie jasnosc jest zjechana do 10%. Poprzednio mialem CTR Samsung i nie bylo tego problemu. Jest na to jakas rada? Bo monitor jest zajefajny no ale bez przesady zeby bolaly oczy Jakies sugestie?
    Pozdrawiam
    Proponuję jeszcze obniżyć jaskrawość i zapalić więcej światła w pomieszczeniu.

Bywalec Awatar tojacc
    Miasto
    Festung Breslau

Domyślnie

Witam, z okazji świąt mam zamiar sprawić sobie monitor, budżet 2500, teraz mam lg w2242T - do gier dawał radę, ale zmieniły mi się zainteresowania ;-)

na oku mam EIZO FLEXSCAN S2243WH-BK lub Nec P221W+kalibrator typu spyder czy inny jaki zaproponujecie... Czy lepiej więc kupić Eizo i ufać, że jest dobrze skalibrowane, czy Neca i kalibrator?
    Pozdrawiam
    Jacek
    6D + C16-35L IS + 35L +50Art + 135L

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tojacc Zobacz posta
    na oku mam EIZO FLEXSCAN S2243WH-BK lub Nec P221W+kalibrator typu spyder czy inny jaki zaproponujecie... Czy lepiej więc kupić Eizo i ufać, że jest dobrze skalibrowane, czy Neca i kalibrator?
    Żaden monitor nie jest skalibrowany. Co najwyżej zlinearyzowany, ale raczej rozkalibrowany. Spydera nie wato kupować. To zabawka. EIZO S2243W ma znacznie wyższą rozdzielczość niż NEC P221W i raczej ciężko trafić na wpół-zielony, wpół-czerwony co w P221W jest normą.

swav
    Guest

Domyślnie

Czesc. Witam wszystkich. To mo mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałosć.
    Od jakiego czasu zastanawiam się nad kupnem nowego monitora, jednoczesnie sledząc
    wypowiedzi na tym forum i inne opinie znajdywane w necie. Niedawno miałem możliwosć
    obejrzenia MS Nec PA241, MS Nec PA231 i któregos modelu Eizo na PVA nazwy niestety
    nie pamiętam. W porównaniu zdecydowanie lepiej wypadła matryca IPS więc waham się
    teraz pomiędzy PA231 i PA241. Na codzień pracuję w małej agencji reklamowej. Zajmuję
    się tworzeniem grafiki www i fotografią, pracując na sprzęcie firmowym.
    Prawdopodobnie nie ma więc potrzeby szerokiego gamutu. Chcę rozpocząć własną
    działalnosć i zainwestować w dobry sprzęt. Była by to fotografia do sieci i na
    papier (łącznie ze slubną...) no i grafika www. W przyszłosci mam nadzieję zakupić
    jakis fajny sprzęt drukujący i robić fotki u siebie zamiast w labie. To co mnie boli
    przy PA 241 to cena, zwłaszcza ze przy foto i www pewnie nie wykorzystam możliwosci
    monitora. Czy w takim razie lepiej zostać przy PA 231 i zostawić 1000 w kieszeni?
    Doradźcie

Strona 297 z 378 PierwszyPierwszy ... 197247287295296297298299307347 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów