Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 49

Wątek: Pomoc w zakupie 50D w lublinie

Bywalec Awatar zbirr

Domyślnie

ok, dzięki za rady. Galeria Lubelska to tam gdzieś koło makro? Czy chodzi o tą na Orkana? pytam bo jak mówiłem od niedawna mieszkam w Lublinie i nie zawsze wiem o co chodzi jak ktoś rzuci jakieś hasło.
    Co do inwestycji w busa i wyjazd do Krakowa czy W-wy to póki co ta opcja odpada bo nie mam możliwości wzięcia dnia wolnego, a pracuję od 7 do 19, 7 dni w tygodniu. Aparat muszę kupić na dniach wtedy wyjdzie mi za free bo firma zapłaci. Pod koniec roku dopiero będę miał parę dni wolnego więc wyskoczę sobie do stolicy czy gdzieś po kilka szkieł.
    Wracając do meritum to interesuje mnie coś na miejscu, w ostateczności on-line od sprawdzonego sprzedawcy w dobrej cenie bo firma płaci i nie mogę przegiąć z ceną.

A tak przy okazji, to ilu z Was koledzy kupowało wysyłkowo w tzw. "w ciemno" i nie było problemów. tzn nie musieliście odsyłać z powodu złego działania AF. Czasami sobie myślę, że być może początek partii był jedynie z wadą, a ostatnie sztuki zalegające gdzieś na magazynach są już ok. Bo być może tamten wątek na 30 stron to tylko bicie piany który spędza sen z powiek niejednemu na wyrost.
    Za dużo tych być może i nie chcę wtopić kasy, a potem się tłumaczyć że bubel jest ten 50D.
    pozdrawiam.

Domyślnie

Ja swoja 50d zamawialem przez internet i nie dosc ze wyszlo sporo taniej to jeszcze prosto do domu..
    Nie wiem co ludzie widza zlego w af w 50..u mnie kazdy punkt dziala swietnie..

Bywalec Awatar oasisman
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zbirr Zobacz posta
    Jest tu jakiś post poświęcony AF 50D i powiem że ludzie psy wieszają. Nie wiem ile w tym prawdy ale wolałbym się upewnić kupując czy wszystko jest ok.

pozdr.
    Tak to już jest, ci którzy mają problem piszą, ci którzy go nie mają siedzą cicho i robią foty. Podejrzewam że tych drugich jest więcej :-), ale ostrożności nigdy dość....sprawdzaj, testuj i przebieraj !
    |Canon|

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

50-kę kupiłem półtora roku temu macając body w FJ w Stargardzie, a potem już wysyłkowo 28-135 (Fotozakupy) i 10-22 (Cyfrowe.pl). I zero problemów :-). Myślę więc że demonizujesz trochę te potencjalne kłopoty ;-)))
    300V, 50D, S 17-50/2,8, S 70-200/2,8, czarny plecaczek, którego nie noszę ;-)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Jest tu jakiś post poświęcony AF 50D i powiem że ludzie psy wieszają. Nie wiem ile w tym prawdy ale wolałbym się upewnić kupując czy wszystko jest ok.
    Póki co 50D znalazłem jedynie właśnie w KDM, i na stronie Euro RTV AGD czy jak on się tam nazywają.
    A Cichy to chyba tamronami i samyangami handluje? czy może czymś jeszcze? przynajmniej tyle widzę na allegro.
    pozdr.
    Nic podobnego, AF w 50D jest spoko i nie nalezy szukać dziury w całym.
    ogólnie 50D to dobry model i możesz śmiało kupić w wysyłce. Ja tak zrobiłem wiosną i nie żałuję. Poza tym sprawdż w sklepie internetowym FJ - tam możesz kupić a odbierzesz w sklepie u siebie
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Domyślnie

ok, dzięki za rady. Galeria Lubelska to tam gdzieś koło makro? ....
    tak chodzi o tą przy makro... ja tam brałem swoje body. w sumie nie przez zamówienie, ale "z marszu". szkła z zamówienia niczego sobie. aż mnie prawie zatkało jak człowiek pisze, że 17-55/2.8 + 50D ma jakieś problemy z mydłem, kiślem czy czymś-tam

jeśli kupujesz przez firmę i zdecydujesz się na wysyłkową, to polecam Cyfrowe, Fotozakupy i Rimex. aha... no i Foto-ivy.

no i jak dla mnie - nowe = gwarancja = w-razie-jakby-co-to-odsyłam.
    50D+grip, kilka szkiełek i gratów typu "akcesoria foto"...
    suma ogniskowych obiektywów nie przedłuży męskości...
    wielkość matrycy nie ogranicza wyobraźni...

[SIGPIC][/SIGPIC]

Bywalec Awatar zbirr

Domyślnie

ok, dzięki. Czyli zamawiam gdzieś onlajn. Mam nadzieję że tamten wątek o złym AF w 50D to chłopaków od onanizmu sprzętowego i fotografów kart i innego badziewia. Jak body się dowlecze, a słoiki rodzina poda to się pochwalę czy dobrze trafiłem czy tak sobie.
    pozdr.

Domyślnie

Ja kupowałem też w internetowym sklepie, Lider24.pl, trochę dłużej czekałem na sprzęt niż było mówione ale cena zaważyła, że do dzisiaj widnieje banan na mej twarzy :P Mają sporo kiepskich opinii prócz grona zadowolonych ale obsługa miła i o wszystkim sami informowali a transakcja doszła do pozytywnego skutku, w sumie jak dotąd wszystko z różnych dziedzin kupuję w sieci (wyjątkiem jest mój 17-55, CF i plecak), z fotografii kupowałem Fuji S6500, UV, xD, a teraz 50D, UV, Akku, szkło na lcd.. i następna pewnie będzie 430/580ex, c85mm, kilka CF..
    Wtedy w cenie 50D z internetu nie miał bym nawet 550D ze sklepu.. a tak mam 50tkę za 2550zł.
    50D + 17-55/2.8 IS USM

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

A tak przy okazji, to ilu z Was koledzy kupowało wysyłkowo w tzw. "w ciemno" i nie było problemów. tzn nie musieliście odsyłać z powodu złego działania AF. Czasami sobie myślę, że być może początek partii był jedynie z wadą, a ostatnie sztuki zalegające gdzieś na magazynach są już ok...
    Ja kupowałem wysyłkowo z HK przez ebay, tuż po premierze (czyli z pierwszej serii) i zero problemów.
    Śmiga aż miło w zestawieniu z tym, co w stopce.
    Ale ja inny jestem, wiesz ja... po prostu pstrykam fotki

Bo być może tamten wątek na 30 stron to tylko bicie piany który spędza sen z powiek niejednemu na wyrost.
    Za dużo tych być może i nie chcę wtopić kasy, a potem się tłumaczyć że bubel jest ten 50D.
    pozdrawiam.
    Być może. Kup i sam się przekonaj ;-)
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Bywalec Awatar oasisman
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

ok, dzięki. Czyli zamawiam gdzieś onlajn. Mam nadzieję że tamten wątek o złym AF w 50D to chłopaków od onanizmu sprzętowego i fotografów kart i innego badziewia.
    pozdr.
    Myślę że tamten wątek jest jak najbardziej prawdziwy. Po prostu masówka canona i jego wątpliwa kontrola jakości przepuszcza czasem buble i tyle.
    |Canon|

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów