Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 49

Wątek: Pomoc w zakupie 50D w lublinie

Bywalec Awatar zbirr

Domyślnie Pomoc w zakupie 50D w lublinie

Witam
    Nie wiem gdzie dać, więc daje tutaj. Mam nadzieję że nie pomyliłem działów.
    Szukam kogoś z Lublina z dobrą, a raczej sprawdzona szklarnią. Do tej pory używałem canona XXXD ze szkłami M42, nie mam żadnego dobrego szkła z AF(poza tym i tak nie mam żadnego szkła teraz w lublinie). Sporo się naczytałem z niesprawnym AF w 50D i nie bardzo chcę wtopić kasę. Czy znalazłby się ktoś by podjechać ze mną gdzieś w celu pomocy w wyborze właściwego egzemplarza? Oczywiście wiem że taka usługa kosztuje i nie ma nic za darmo.
    Termin jaki mnie interesuje to ten piątek czyli 3 grudzień, ewentualnie początek przyszłego tygodnia. Wie ktoś gdzie są do dostania jeszcze 50D w Lublinie poza KDM? Oczywiście w rozsądnych pieniądzach.
    pozdrawiam.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Nie wiem czy w kupowanie w KDM to dobry pomysł. 3 mam chyba czas

Bywalec Awatar zbirr

Domyślnie

Czemu w KDM kupowanie może nie być dobrym pomysłem? Fakt trochę drogo, ale nigdzie więcej nie znalazłem, a wolałbym wziąć do łapy i obejrzeć zanim zapłacę. W lublinie mieszkam od kilku m-cy i nie za bardzo znam sklepy foto, możesz mi coś polecić? Wczoraj byłem nawet w MM ale tam nie maja C50, najwyższy model to 550D i same Soniaki jakieś.
    pozdr.

Bywalec Awatar zbirr

Domyślnie

byłem wczoraj, 50D skończyło się kilka dni temu niestety. o ile będzie jeszcze to na pewno już nie w promocyjnej cenie.
    pozdr.

Domyślnie

nie mam zbyt dobrych doświadczeń z KDM - chociaż to jedyny taki sklep/hurtownia w tym nędznym mieście. niestety co do szklarni nie pomogę, bo sprzęt mam obecnie w warszawie. no i zastanawia mnie co takiego strasznego "naczytałeś" się o AF w 50D, skoro bardzo wiele osób go chwali - a nawet ocenia lepiej niż w 5DmkII - no i jak dla mnie to jest bez zastrzeżeń..

w FJ w Galerii Lubelskiej nie ma już 50-ek ? jeśli jesteś zdecydowany to może Cichy coś ma jeszcze - dobierze i będziesz zadowolony.

ps. swoją drogą połowę sprzętu mam z wysyłkowej - Cyfrowe lub Fotozakupy - bez zastrzeżeń, a jak coś, to jest gwarancja. poza tym to Canon, a nie jakiś Noname
    .
    50D+grip, kilka szkiełek i gratów typu "akcesoria foto"...
    suma ogniskowych obiektywów nie przedłuży męskości...
    wielkość matrycy nie ogranicza wyobraźni...

[SIGPIC][/SIGPIC]

Bywalec Awatar zbirr

Domyślnie

Jest tu jakiś post poświęcony AF 50D i powiem że ludzie psy wieszają. Nie wiem ile w tym prawdy ale wolałbym się upewnić kupując czy wszystko jest ok.
    Póki co 50D znalazłem jedynie właśnie w KDM, i na stronie Euro RTV AGD czy jak on się tam nazywają.
    A Cichy to chyba tamronami i samyangami handluje? czy może czymś jeszcze? przynajmniej tyle widzę na allegro.
    pozdr.

Coś już napisał

Domyślnie

Kolego co by tu doradzić, mam 40 i 50D, jak dla mnie af jest ok, nawet na bocznych punktach daje sobie radę. Co do kupna 50D, to jeśli nie ma w Twoim miescie, a zakup body to poważna sprawa to moze warto ruszyć sie z miejsca i podjechać gdzieś dalej. Ja polecam w Krakowie sklep:

http://www.fotocyfra.sklep.pl/opis_p...itle=:%20Canon

Kupiłem u nich kilka obiektywów, miła obsługa i z cenami można się dogadać. Zadzwoń i popytaj
    EOS 50D 40D + C50 1,8 + kit + 17 - 40L + 28-135 USM 70-200 f4L + 28 f2,8 + Samyang 8mm + Tamron 17-50 VC + 420 + 430 EX + Eos 3

Uzależniony Awatar flankerp
    Miasto
    Cork, Ireland

Domyślnie

A czemu nie we FJ on-line? Jak bedzie cos nie tak to odeslesz... To jest bardzo dobry aparat, sam sie zastanawialem nad zmiana, ale postanowilem, ze bede znieral na 7D albo ostaecznie 60D

FJ ma dobre ceny i swietny serwis. 50D jeszcze maja ale tylko na wysylkowej z tego co pamietam...
    Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |

Domyślnie

post jest o problemie 50D+17-55, co dla mnie też jest dziwne bo dysponuje takim sprzętem i od prawie roku zero problemów, a robię i śluby i okazyjnie prywatne fotki. puszka jest z FJ z Galerii Lubelskiej, szkło z Cyfrowych.pl. nie widzę przeciwwskazań. no i może warto zainwestować w busa do stolycy, gdzie telefonicznie ustalisz czy mają 50D i możesz się umówić na zakup.

aha.. no i kupowanie body z "czyimś szkłem" może kosztowac troszkę nerwów dla obu stron. dla właściciela szkła obawami o szkło, a kupującego dlatego, że sprawdzi sobie wszystko i niby będzie ok, a później dokupisz szkło i będzie lipa z kalibracją. mało prawdopodobne, ale zawsze...
    50D+grip, kilka szkiełek i gratów typu "akcesoria foto"...
    suma ogniskowych obiektywów nie przedłuży męskości...
    wielkość matrycy nie ogranicza wyobraźni...

[SIGPIC][/SIGPIC]

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów