Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1282

Wątek: Eos 60D

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie

Mam pytanie o być może mało ważną funkcję ale dla mnie jak najbardziej ciekawą.
    550D ma nad ekranikiem czujnik zbliżeniowy i wyłącza ekran kiedy zbliżamy oko do wizjera.
    W 60D nie widzę takiego czujnika.
    Czy to znaczy, że nie ma tej funkcji czy może jest realizowana w inny sposób?

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotru26 Zobacz posta
    550D ma nad ekranikiem czujnik zbliżeniowy i wyłącza ekran kiedy zbliżamy oko do wizjera.
    W xxD i wyżej nigdy tego czujnika nie było.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ale ja widzę po tym teście na dpreview rzecz niemal straszną ;-). Ten aparat robi zdjęcia .
    Gorzej! Na tle konkurencji, która go przecież - co "oczywista oczywistość" niszczy, wygląda zupełnie nieźle .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ale ja widzę po tym teście na dpreview rzecz niemal straszną ;-). Ten aparat robi zdjęcia .
    Gorzej! Na tle konkurencji, która go przecież - co "oczywista oczywistość" niszczy, wygląda zupełnie nieźle .
    Ja chciałbym podziękować dpreview i osobie, która tu pierwsza zaczęła wklejać te porównania.
    Właśnie porównałem sobie iso 3200 z 60D (miazga), D7000 (miazga), K5 (miazga) i tak chwalonego na canon-board Olka E-PL1 (detal miazga max , kolor szum akceptowalny na 1:1/do łatwego usunięcia )

Coraz bardziej powinniśmy wybierać pierwszy dslr na podstawie szkieł, jakie dany system oferuje. Tu prym wiedzie i Nikkor (18-200VR II, 35/1.8, Sigma 8-16) i Sony (Sigma 8-16, 16-80, 16-105, fajna lampa), he speaks image sobie... śpi.
    W zasadzie w następnym rozdaniu wystarczy, że Canon zapoda 25 MPx, wsadzi filtr aa z Oly E-PL1 i na kolejne 2-3 lata może zasnąć.
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Ja chciałbym podziękować dpreview i osobie, która tu pierwsza zaczęła wklejać te porównania.
    Właśnie porównałem sobie iso 3200 z 60D (miazga), D7000 (miazga), K5 (miazga) i tak chwalonego na canon-board Olka E-PL1 (detal miazga max , kolor szum akceptowalny na 1:1/do łatwego usunięcia )

Coraz bardziej powinniśmy wybierać pierwszy dslr na podstawie szkieł, jakie dany system oferuje.
    Dotąd się zgodzę

Tu prym wiedzie i Nikkor (18-200VR II, 35/1.8, Sigma 8-16) i Sony (Sigma 8-16, 16-80, 16-105, fajna lampa), he speaks image sobie... śpi.
    Tutaj już nie. Dlaczego? Nie potrzebuję żadnego z wymienionych szkieł.
    P.S. Nie mam też (i nie będę) telewizora ani diesla

W zasadzie w następnym rozdaniu wystarczy, że Canon zapoda 25 MPx, wsadzi filtr aa z Oly E-PL1 i na kolejne 2-3 lata może zasnąć.
    Niestety, w tym przypadku możesz mieć rację. Nie żebym miał coś przeciw 25 Mpx, ale w sumie dla mnie to prawie bez różnicy czy jest 15, 18 czy 25.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Tutaj już nie. Dlaczego?
    Dlatego, że tą matrycą, tymi 3 szkłami target zrobi bardzo dobrej jakości fotki w każdych warunkach.

P.S. Nie mam też (i nie będę) telewizora ani diesla
    No to akurat też się chwali (nie wierzę sam sobie WTF? ) - im dłużej będziesz jeździł na LPG tym więcej i dłużej będziemy się cieszyć widoczkami Janka na tapetach.

Niestety, w tym przypadku możesz mieć rację. Nie żebym miał coś przeciw 25 Mpx, ale w sumie dla mnie to prawie bez różnicy czy jest 15, 18 czy 25.
    Na alle można tanio dostać 300D low mileage

BTW. http://eos60d.fotopolis.pl/index.php?n=11815

Domyślnie

Lipa a nie test. Takie są właśnie efekty gdy początkujący złapie się za zaawansowany sprzęt.

Dzieci czyli fotografia akcji, bardzo szybkiej akcji.
    W tym kontekście aparat obnaża swoją słabość - nie nadąża za dziećmi. Przekładając na inny język, nie jest to lustrzanka reporterska. Pewnie też nie ma takich aspiracji. Jeżeli krytycznym parametrem jest szybkość AF, być może konieczne będzie sięgnięcie dużo wyżej, po korpus skrajnie szybki. W słabych warunkach oświetleniowych aparat lubi gubić fokus, a w tym czasie sceny z życia uciekają. Pomijając tę niedogodność, wykonane zdjęcia należy zaliczyć do poprawnych. W przypadku szybko przemieszczających się obiektów rozwiązaniem może okazać się ręczna regulacja ostrości.
    Autor tekstu podpiął stałkę makro i narzeka na szybkość AF. W ten sposób dochodzi do wniosku, że nie jest to lustrzanka reporterska. Super. A podpięty obiektyw na pewno był reporterski .

Jeśli pozostałe zdjęcia w tej kategorii były podobne do załączonego (głębia ostrości = 5 cm) to nie dziwię się, że wiele było nietrafionych.

Makro
    Pomimo tego, że AF sporadycznie nie trafia w cel, to aparat radzi sobie bardzo dobrze w takiej tematyce. Wysoka rozdzielczość obrazu i przyjemne dla oka rozmycia dają duże możliwości kreowania efektu końcowego.
    Ciekaw jestem, w jaki sposób autor wykluczył błędy własne. W fotografii makro wystarczy, że fotograf przesunie się o 3 milimetry w przód lub w tył i ostrość może być nie trafiona.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sando Zobacz posta
    W fotografii makro wystarczy, że fotograf przesunie się o 3 milimetry w przód lub w tył i ostrość może być nie trafiona.
    Jak miałem 5D i 100 macro wystarczyło złapać oddech.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotru26 Zobacz posta

tylko zwroc uwage ze 60d ma drugi wyswietlacz 'na gorze' body gdzie sie ustawia podstawowe parametry, natomiast tylny lcd moze byc tylko jako dodatek, natomiast w 550d lcd jest jedynym miejscem gdzie mozesz ustawic i podejrzec ustawienia aparatu, wiec sila rzeczy ten czujnik jest bardziej przydatny, bo odsunawszy oko od wizjera masz od razu widok na ustawienia, natomiast w 60'tce tego nie potrzebujesz bo zamiast tego szybki rzut oka na gorne lcd i wiesz na czym stoisz, nie pamietam teraz ale chyba w serii xxD i up po nacisnieciu spustu do polowy ekran lcd tylny i tak sie wygasza
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miszaqq Zobacz posta
    nie pamietam teraz ale chyba w serii xxD i up po nacisnieciu spustu do polowy ekran lcd tylny i tak sie wygasza
    Dokałdnie tak. Nie trzeba naciskać przycisków menu czy podglądu. Chodzi o szybkość działania i gotowość do wykonainia następnego zdjęcia.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów