A ja ciągle mam nadzieję, że zamiast tego całego narzekania pojawią się w końcu w tym wątku opinie użytkowników z praktycznego obcowania z aparatem... Odwagi!
A ja ciągle mam nadzieję, że zamiast tego całego narzekania pojawią się w końcu w tym wątku opinie użytkowników z praktycznego obcowania z aparatem... Odwagi!
Canon EOS 450D+S10-20/4,5-5,6 + C15-85 IS USM+C50/1,8+C55-250 IS
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Witam,
Jestem zupełnie świeżo zarejestrowany na tym forum, ale chciałem się podzielić urokami - to już zdradza moje nastawienie - do używania 60D. Nie ma co ukrywać, że pewnie każdy ma swoje upodobania. Nie mnie jednak, mam 60D od 2 tygodni, po otwarciu pudełka i zmontowaniu zestawu przyznać trzeba, że aparat w ręce trzyma się świetnie. Po zrobieniu pierwszego zdjęcia można na gołe całkiem oko stwierdzić, że wyświetlacz daje doskonały podgląd na to co robimy.
Testowałem aparat w Tatrach, przy pięknej pogodzie w zestawie z obiektywami: 18-135 IS oraz 100-400 4.5-5.6 L IS USM. Nie ma co ukrywać, efekty tego dnia są doskonałe. W tym samym czasie robiliśmy takie same zdjęcia 1000D (wiem, nie ta klasa ale porównanie było). 60D świetnie radzi sobie przy dużym ISO przy zaciemnionym terenie, nie ma szumu i zdjęcia są naprawdę świetne. Zestaw wbudowanych filtrów "artystycznych" - 4 szt co prawda, ale całkiem ciekawe. Elektroniczna poziomica daje wygodę przy ustawianiu aparatu. Generalnie, jak mam porównywać 50D 1000D to 60D wychodzi naprawdę super. Ja jestem zadowolony. Jak ktoś jest zainteresowany mogę udostępnić zdjęcia do oglądnięcia (jpg, i raw).
Testy trwają![]()
Całkiem świeże, jeszcze ciepłe
http://www.dpreview.com/reviews/canoneos60d/
Chyba zapuszczę brodę, pomaluję ją na zielono i wyjadę gdzieś w Bory Tucholskie - nikt mnie nie znajdzie!
panowie ja was przejrzałem... Każdy mówi że konkretny model lustrzanki zostawał dopiero doceniony jak wyszedł następny. Zauważyłem że schemat waszego działania jest prosty. Wyszedł 50d, każdy marudzi jako to puszka jest beee, szumy itd .. Cena 40d ciągle się trzyma, więc większość posiadaczy 40d cichaczem się jej pozbywa i również bez rozgłosu nabywa 50d. Za kolejne 2 lata wychodzi 60d i sytuacja się powtarza..
A mówicie że to Canon opanował doskonale marketing![]()
Canon 7D, T17-50 f2,8EF 50 mm f/1.8 II, EF 70-200 F/4 L, 430 EXII
Mondragor: w tym przypadku mylisz się przynajmniej w 85% co do forumowiczów...
magnezowa obudowa i mikroregulacja dla chcących być jak najbardziej pro,
majacych wieczny problem z BF/FF jest bezcenna :-) hehe
przejrzyj forum ile tu zapytan o BF/FF :-)
pewne ficzery z 50d są po prostu nie do przecenienia w porównaniu do 60d i koniec.
60d ma swoje zalety... ale ma tez sporo uciętych funkcji w stosunku do 50d i tego nikt i nic nie ukryje.
Pozdrawiam!
V.