Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 88

Wątek: Wojna Narkotykowa +18

Początki nałogu
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

mc_iek - czyli twierdzisz, tak jak ogol, ze u nas problem stanowia 'dopalacze' czy narkotyki?? To Ci napisze cos, co moze Cie zszokowac.
    1)* Pijani kierowcy w roku 2009 - 17.321 (co wedlug wyliczen i analiz stanowi max 15% ujawnionych przypadkow)
    2)* Kierowcy pod wplywem srodkow odurzajacych - 352 (co wedlug wyliczen i analiz stanowi max 60% ujawnionych przypadkow)
    U nas nie ma 'kultury' cpania, za to jest bardzo powszechna 'kultura' picia.
    Poza tym cpanie dotyczy zwykle ludzi, ktorzy nie posiadaja samochodu i zwykle prawa jazdy.
    Te nagonki na narkotyki, to czystej wody propaganda!
    Niech kazdy cpa, co lubi, jedni wodke, inni THC czy kokaine. Zrodel tego co sie dzieje w Meksyku, czy Kolumbii, trzeba szukac w hipokryzji USA, ktore w latach 60 widzac, ze nie nawroca na demokracje kraje Ameryki Pld., nalozyly prawne ebargo na legalne wtedy narkotyki (powszechnie stosowane w farmakologii), aby w ten sposob przyblokowac rozwoj tych krajow i wprowadzic tam anarchie, co z z punktu widzenia USA, bylo lepsze nizli komunizm.

A poza tym w naszym pieknym kraju corocznie umiera okolo 15 tys. osob z przedawkowania powszechnie dostepnych lekow przeciwbolowych. W aptece bez recepty sprzedawane sa opioidy (cena okolo 6PLN - mozna odleciec ze hejjj), pseudoefedryna zawarta w wielu lekach przeciwgrypowych (Gripex), jest poteznym narkotykiem! I to cpa polska mlodziez, bo tanie i czyste oraz latwo dostepne. Obudzcie sie ludzie z letargu medialnego. Sorry za offtop, ale tu wiele tego juz bylo.

*Statystyki wziete z prokuratury w Gdansku.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez model Zobacz posta
    Widziałem sporo drastycznych zdjęć i muszę powiedzieć, że te naprawdę są mocne..................
    Zerknij na te: http://video.google.pl/videoplay?doc...2765467547840# też są naprawdę mocne. Oczywiście nie rozważajmy ich w kontekście walorów artystycznych - ja na nie patrząc mam zupełnie inne emocjonalne odczucia
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Fakt, to co pokazałeś jest bardzo drastyczne, w każdym razie inne odczucia towarzyszą mi oglądając zdjęcia z wypadków, a inne jak widzę obcięte głowy i mam świadomość, że zrobili to "ludzie" i na pewno nie było to dziełem wypadku - właśnie to sprawia, że zdjęcia są w moim odczuciu "mocne".

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukep Zobacz posta
    mc_iek - czyli twierdzisz, tak jak ogol, ze u nas problem stanowia 'dopalacze' czy narkotyki?? To Ci napisze cos, co moze Cie zszokowac.
    Jedyne co chciałem powiedzieć, to to, że statystyką można udowodnić wszystko. Wystarczy podać tylko wybrane parametry. Jeszcze do niedawna na oba moje samochody dostawałem obligatoryjnie 50% zniżki OC, za tak zwanego "weterana szos", bo samochody starsze niż 25 lat powodowały statystycznie najmniej wypadków. A alkoholu, dopalaczy i innych takich tam nie dotykam programowo...
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Z tymi samochodami starszymi niż 25 lat to dobre. Równie dobrze można do zera ograniczyć prędkość to i liczba wypadków spadnie prawie do zera bo zawsze się znajdzie ktoś kto złamie przepisy. Ja bardzo chętnie zobaczyłbym statystyki ilu pijanych kierowców miało zawartość alkoholu w wydychanym powietrzu pomiędzy 0,21 a 0,6 promila a ilu od 0,8 do powiedzmy trzech. Jeśli alkohol jest legalny a tak jest to i legalnie powinno być dozwolone po jego spożyciu prowadzenie samochodu czy roweru. Oczywiście w granicach przyzwoitości mniej więcej pomiędzy 0,5 a 0,6 promila. Jest tak w innych krajach, które są w unii. Odpadł by problem batoników, torcików i innych takich, których sobie odmawiam jak jadę samochodem I pewnie znacząco spadłaby ilość pijanych kierowców. Raz wykryto u mnie 0,04 promila i pomimo zmieszczenia się w normie potraktowano mnie jak potencjalnego przestępcę. Teraz mam stres w zimie i zanim włączę spryskiwacz z zimowym płynem... A przecież brudna szyba może stanowić równie spore zagrożenie.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Sergiusz - jeśli uległbyś wypadkowi, spowodowanemu przez kierowce mającego "dozwolone" (według Twojej propozycji) 0,5 promila i cudownie byś przeżył, spędzając jednak resztę życia na wózku inwalidzkim ? Nadal broniłbyś tak swoich racji ? W krajach, gdzie dopuszczalna jest jakaś minimalna dawka alko wszystko jest OK puki nie spowodujesz wypadku (kolizji). Potem nie ma już "zmiłuj" i taki "pod wpływem" ponosi duże konsekwencje a nie jak u nas, mandacik, ewentualnie wyrok w zawieszeniu.
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BuRton Zobacz posta
    Sergiusz - jeśli uległbyś wypadkowi, spowodowanemu przez kierowce mającego "dozwolone" (według Twojej propozycji) 0,5 promila i cudownie byś przeżył, spędzając jednak resztę życia na wózku inwalidzkim ?
    Argumentum ad hominem... A jeśli uległbyś wypadkowi spowodowanemu przez absolutnie trzeźwego człowieka jadącego "absolutnie rozsądnie", który zapomniał się i wyjechał z podporządkowanej (najczęstszy wypadek) - z takim samym skutkiem?

zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    jakby zrobic "teleturniej" w ktorym ludzie by sie zabijali i gwalcili, to ogladalyby to MILIONY!!!![/I] mial racje :-|
    I tu się zgodżę z Toba, niestety ale takie właśnie tematy się u nas sprzedaja
    5D, 40D, CP-E4, 16/2,8 Zenitar. 50/1,4. 24-70/2,8 L 70-200/4L 550ex + 580exII, CP-E3, DigiMate III + blendy, świecidełka
    ---------------------------------------

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HuleLam Zobacz posta
    Argumentum ad hominem... A jeśli uległbyś wypadkowi spowodowanemu przez absolutnie trzeźwego człowieka jadącego "absolutnie rozsądnie", który zapomniał się i wyjechał z podporządkowanej (najczęstszy wypadek) - z takim samym skutkiem?

zdRAWki
    Uznałbym to za coś, co może się zdarzyć teoretycznie zawsze i wszędzie. To można zrozumieć. Oczywiście, jeśli w 100% przestrzegał przepisów ruchu drogowego i zachowywał się rozsądnie.

Jednak moje osobiste doświadczenie (w praktyce a nie w teorii, którą tu reszta prezentuje) jaskrawo pokazuje, że nie ma sytuacji, gdzie wypadek spowodowany jest przez osobę wykonującą wszystko zgodnie z przepisami. To są bzdury.

Co znaczy "zapomniał się" ? Wczoraj popił i ma zwolnioną reakcję
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Uzależniony Awatar Selena
    Miasto
    Małopolska

Domyślnie

Ja uważam, że ogromnym problemem jest społeczne przyzwolenie na jazdę po alkoholu. Jak słyszę " to tylko jedno(dwa) piwo, kieliszek ..." itd. to mnie coś trafia. Albo sytuacja, że delikwenci kończą picie nad ranem i rano siadają za kierownicę, bo alkomat pokazuje, że już się "mieszczą" w dopuszczalnych granicach. A to, że na kacu i koncentracja nie taka, to nic...
    Tylko gdzie tu odpowiedzialność za swoje czyny ???

A na niepijących patrzy się u nas jak na dziwolągów.

Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów