Przepraszam że Cię uraziłem.
nie taki był mój zamysł.
Po prostu canon-board jest potwornie sprzętowym forum a fotografia zeszła tutaj niejako na drugi plan (niestety).
Im więcej czyta się technicznych watkow tym rodzi się więcej pytań. Pamiętam jak ja przez zakupem pierwszej lustrzanki roztrzasalem dziesiątki postów i co... i popadalem tylko w coraz większy stres czy dobrze wybioręAż kupilem i przestalem czytac. Zacząłem cieszyć się fotkami.
Zwróć uwagę, ze jesli ktos chce kupic nowy aparat zaczyna szukac. A tutaj na KAŻDY sprzęt mozesz dowiedziec się jaki to on jest nieudany. Nikt nie chwali ze jest dobrze bo po co ? Narzekają wszyscy. Jak to Canon znowu dal ciała. Jeden aparat ma beznadziejnie wolny autofocus i Inny tragicznie ustawione czyli bezuzyteczne boczne punkty AF, wyswietlacz nie jest uchylny,a inny ma migawkę która pada przy 20tys zdjęc.. Mistrzostwo opiniotwórcze mają optyczne.pl ktore jesli napiszą coś w recenzji to potem ludzie w powtarzają jak mantrę ze 40D ma error99 !! I to dwa razy
a 16-35 II ma absolutnie nieakceptowalną jakość obrazu w rogach kadru
Z sony chodziło mi o to, ze tam system nie jest tak rozbudowany jak EOS i nie mają tak dużego forum. statystyczni klienci którzy zaufali działowi marketingu Sony mają tez inna świadomośćKlient kupuje Sony z obiektywem kitowym i jest szczęsliwy. nie zmienia obiektywów i cieszy się z LiveView. A u nas - jak ktoś kupi Canona to zawsze ma jeden obiektyw za mało
, zawsze chcialby mocniejsza lampę, w planach kupuje gripa lepszy statyw, chce robić zdjęcia slubne a nikt go nie chce ... Na forum alfy sa szczęsliwi uzytkownicy którym do wystarcza napis sony na pasku i duuuuuży obiektyw 18-200 u nas wieczne smuty i narzekania...
Pozdrawiam i zycze wiele radości z zakupionego sprzetu. Jakikolwiek by on nie był
I mimo wszystko - Za pierwszym razem lepiej kup nówkę. Bedziesz spał spokojniej![]()