Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 44

Wątek: C40D koszt wymiany migawki

Domyślnie

Przepraszam że Cię uraziłem.
    nie taki był mój zamysł.

Po prostu canon-board jest potwornie sprzętowym forum a fotografia zeszła tutaj niejako na drugi plan (niestety).
    Im więcej czyta się technicznych watkow tym rodzi się więcej pytań. Pamiętam jak ja przez zakupem pierwszej lustrzanki roztrzasalem dziesiątki postów i co... i popadalem tylko w coraz większy stres czy dobrze wybiorę Aż kupilem i przestalem czytac. Zacząłem cieszyć się fotkami.

Zwróć uwagę, ze jesli ktos chce kupic nowy aparat zaczyna szukac. A tutaj na KAŻDY sprzęt mozesz dowiedziec się jaki to on jest nieudany . Nikt nie chwali ze jest dobrze bo po co ? Narzekają wszyscy. Jak to Canon znowu dal ciała. Jeden aparat ma beznadziejnie wolny autofocus i Inny tragicznie ustawione czyli bezuzyteczne boczne punkty AF, wyswietlacz nie jest uchylny,a inny ma migawkę która pada przy 20tys zdjęc.. Mistrzostwo opiniotwórcze mają optyczne.pl ktore jesli napiszą coś w recenzji to potem ludzie w powtarzają jak mantrę ze 40D ma error99 !! I to dwa razy
    a 16-35 II ma absolutnie nieakceptowalną jakość obrazu w rogach kadru

Z sony chodziło mi o to, ze tam system nie jest tak rozbudowany jak EOS i nie mają tak dużego forum. statystyczni klienci którzy zaufali działowi marketingu Sony mają tez inna świadomość Klient kupuje Sony z obiektywem kitowym i jest szczęsliwy. nie zmienia obiektywów i cieszy się z LiveView. A u nas - jak ktoś kupi Canona to zawsze ma jeden obiektyw za mało , zawsze chcialby mocniejsza lampę, w planach kupuje gripa lepszy statyw, chce robić zdjęcia slubne a nikt go nie chce ... Na forum alfy sa szczęsliwi uzytkownicy którym do wystarcza napis sony na pasku i duuuuuży obiektyw 18-200 u nas wieczne smuty i narzekania...

Pozdrawiam i zycze wiele radości z zakupionego sprzetu. Jakikolwiek by on nie był
    I mimo wszystko - Za pierwszym razem lepiej kup nówkę. Bedziesz spał spokojniej
    40D + BG-E2N + 16-35 + 50 + 85 + 70-200

Domyślnie

Oczywiście nie poczułem się urażony Dokładnie chodzi mi o to, że kiedyś tam będę chciał się rozwijać i dlatego myślę o Canonie. Dzięki za Twoją opinię. Jak patrzę na to wszystko to trudno się z Tobą nie zgodzić. Sam chyba wpadłem w lekką panikę związaną tym co można w internecie wyczytać.

Pozdrawiam

konrad.slezak
    Guest

Domyślnie

Witam serdecznie,
    Mam C40D z około 20K aktywacji migawki i pięknym Err99 i awarią migawki. Oczywiście standardowa gwarancja już dawno wygasła....

Czy ktoś może mi doradzić czy i jeśli tak na co konkretnie powoływać się, aby ta migawka została mi wymieniona bezpłatnie?

Canon Polska twierdzi, że aparat ma rok gwarancji i nie słyszeli o czymś takim jak gwarancja na 100 000 aktywacji migawki.

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam,

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konrad.slezak Zobacz posta
    Canon Polska twierdzi, że aparat ma rok gwarancji i nie słyszeli o czymś takim jak gwarancja na 100 000 aktywacji migawki.
    Dzwoniłeś do Canon Polska (po co?), czy do serwisu na Żytnią?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

W przypadku 40d takiej gwarancji niema. O ile wiem to dotyczy to tylko serii 1D.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gadget_zary Zobacz posta
    W przypadku 40d takiej gwarancji niema. O ile wiem to dotyczy to tylko serii 1D.
    Mylisz się.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Hmm a mojej wiedzy wynika, że taka gwarancja została właśnie wprowadzona od modelu 40D.

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xsardas Zobacz posta
    Hmm a mojej wiedzy wynika, że taka gwarancja została właśnie wprowadzona od modelu 40D.
    Możesz wskazać dokument Canona traktujący o ww. warunkach wymiany na który można by się powołać w rozmowie z serwisem?
    EOS + Speedlite

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Nie pamiętam gdzie, ale gdzieś w necie było o tym info, że gwarantowane 100k wyzwoleń. Bodajże w specyfikacji produktu.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków / Rzeszów

Domyślnie

pytajac na Zytniej o wymiane migawki przy osiagnieciu 60tys klapniec dostalem taka odpowiedz:

Witam

Wymiana migawki będzie darmowa.

Pozdrawiam

Maciej Heyman

C.S.I. Foto i Video
    01-014 Warszawa
    ul. Żytnia 15
    tel. 022 379 20 90
    fax. 022 379 20 91
    www.e-csi.pl

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów