Obiecuję i wrzucę. Serio.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
ta obróbka jest dość czasochłonna (te efekty muszą być czasochłonne) więc nie dziwcie się że nie ma nagłego wysypu zdjęć.
Obiecuję i wrzucę. Serio.
ta obróbka jest dość czasochłonna (te efekty muszą być czasochłonne) więc nie dziwcie się że nie ma nagłego wysypu zdjęć.
Ostatnio edytowane przez michal_sokolowski ; 04-10-2010 o 14:30 Powód: Automerged Doublepost
przynajmniej na początku
Myślę że bierze się to także ze spektrum możliwości jakie pokazujemy. Gdybyśmy pokazywali 2 akcje - byłby wysyp, a pokazujemy masę podejść - inne do każdego rodzaju zdjęć. Teraz każdy w zaciszu musi przejść to wszystko sam i wybrać drogę która mu pasuje.
W banerach z 1 i 2 edycji widać jak wiele różnych tematów zostało obrobionych krok po kroku.
Sebastian Małachowski
Czyli tak jak pisałem- ogrom informacji do ogarnięcia.
Żeby swobodnie obrabiać zdjęcia posługując się przekazanymi informacjami na warsztatach to jeszcze jakieś pół roku solidnej roboty (zakładam że warsztatowicz podstawy działania w PS czy Lightroom juz posiada bo bez tego to kaplica).
Jak juz pokazywac to przed i po... Wg mnie to co pokazal Michal, to prosto z puchy mozna taki efekt osiagnac, akurat na tych fotach. Pytanie jest inne... Jak baaardzo spier... sa oryginaly ? I ile czasu zajelo ich obrabianie. Z tego wszystkiego wynika ze albo jestes GRAFIKIEM a nie fotografem i poprawia sie nie umiejetnosc focenia. Tonalnosc sceny, 3 wymiarowosc, oswietlenie... Tak to mozna wszystko doprowadzic do perfekcji. I jak na reportaz, to imho sie to ni jak ma... Ale ja sie nie znam ;> A! Roznica to w skorze, blada panna Mloda a Pan Mlody ? Na tej pierwszej focieJezeli 100 zdjec opracujesz w czasie ok miesiaca za ok 3 tys... Moze sie oplaci... hmmm
ahahahaha poplułem się , ty to na poważnie pisałeś ?
może i prosto z puchy ale chyba mielonego
btw to ilu rawów kleiłeś ? 3 ?
generalnie jest masa roboty żeby tak cały ślub zrobić , 100 zdjęć jeszcze luz ale 200-250 to się robi hardkorek
Ostatnio edytowane przez MM-architekci ; 04-10-2010 o 23:55 Powód: Automerged Doublepost
no comment...