Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 57 z 57

Wątek: Canon 500D wymiana na 40D czy 50D?

Bywalec Awatar korben
    Miasto
    świdnik

Domyślnie

Witam wszystkick,jesli mowa o szumy to wydaję mi się że 50-tka radzi sobie całkiem dobrze, w przeciwieństwie do 40d ma 4-stopnie odszumiania,
    A jak Cię przeraża te 15MPX!!,to zawsze możesz robić na sRAW-ie,było sporo o tym na forum, sam używałem nie raz:-D
    50D+szkło

Bywalec Awatar jeff.lebowski
    Miasto
    UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez korben Zobacz posta
    A jak Cię przeraża te 15MPX!!,to zawsze możesz robić na sRAW-ie,było sporo o tym na forum, sam używałem nie raz:-D
    Na sRAWie mniej szumi? Więc będę ekspermentował. ;-)

Na 500D miałem często problem z szumami. Zdjęcia najczęściej robię w pomieszczeniach przy świetle zastanym. Forumowicze polecali LightRoom do odszumiania ale mi jakoś ciągle wygodniej edytować zdjęcia w PS.
    Canon 5D Mark II | C 28 1.8 | C 50 1.4 | C 85 1.8 | YN-565EX | Manfrotto 725B

Bywalec Awatar korben
    Miasto
    świdnik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jeff.lebowski Zobacz posta
    Na sRAWie mniej szumi? Więc będę ekspermentował. ;-)

Na 500D miałem często problem z szumami. Zdjęcia najczęściej robię w pomieszczeniach przy świetle zastanym. Forumowicze polecali LightRoom do odszumiania ale mi jakoś ciągle wygodniej edytować zdjęcia w PS.
    Dobrze koledzy Ci radząco do LR ale w szczególności 3, która wprowadziła nowe algorytmy odszumiania lumin. i kolorowego,program to kwestia przyzwyczajenia,każdy robi w tym w czym jest dobry
    P.S dużo eksperymentowałem ze zdjęciami raw sraw,poziomy odszuminia etc
    są zauważalne różnice
    50D+szkło

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Od dwoch tygodni jestem szczesliwym posiadaczem 50D.... ... Dzieki jeszcze raz za wasze uwagi i rady. :-)
    Nie ma za co, no i gratulacje.

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Pełne uzależnienie

Talking

Od dwoch tygodni jestem szczesliwym posiadaczem 50D. Jestem naprawde zadowolony. Canon 500D przy 50D wyglada jak plastikowa zabawka dla dzieci. Super ergonomia i waga, szybszy dostep do wielu opcji no i o wiele milszy dla ucha klik migawki. Taki bardziej pro, nie taki piskliwy. Ciesze sie, ze posluchalem waszych rad i zdecydowalem sie dolozyc zamiast wymieniac na 40D. Z mikroregulacja jeszcze nie eksperymentowalem ale nawet bez tego moj canon 50mm 1.4 spisuje sie rewelacyjnie. Moze w jakosci zdjec nie widac jakiegos zdecydowanego skoku w porownianiu do 500D ale komfort uzytkowania to juz inna bajka. Smialo polecam kazdemu kto rozwaza upgrade z serii xxxD. Dzieki jeszcze raz za wasze uwagi i rady. :-)
    Gratuluję zakupu porządnego sprzętu - czasem wystarczy pomacać, żeby się przekonać jaka jest różnica pomiędzy xxxD i xxD
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Dopiero zaczyna Awatar lomiarz.wroc
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie Odp: Canon 500D wymiana na 40D czy 50D?

A możecie mi podpowiedzieć czy grip z 40 pasuje do 50 bo chyba wymiary są takie same?

Łomi

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Bristol / UK

Domyślnie Odp: Canon 500D wymiana na 40D czy 50D?

Cytat Zamieszczone przez lomiarz.wroc Zobacz posta
    A możecie mi podpowiedzieć czy grip z 40 pasuje do 50 bo chyba wymiary są takie same?

Łomi
    Pasuje.
    Canon BG-E2N pasuje do 20D, 30D, 40D i 50D
    Ostatnio edytowane przez gumik ; 16-08-2012 o 13:40

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów