Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Oświetlenie kościół/studio/plener - wybór systemu (systemowe/syst.+studyjne)

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez s1nn3r Zobacz posta
    jakie rozwiązanie będzie dla mnie korzystniejsze ?
    Bez żadnej złośliwości. Najkorzystniej będzie, kiedy zainwestujesz kilka złotych w warsztaty z podstaw oświetlenia studyjnego.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Bez żadnej złośliwości. Najkorzystniej będzie, kiedy zainwestujesz kilka złotych w warsztaty z podstaw oświetlenia studyjnego.
    To bardzo dobra rada. Tak samo rozsądnie było rok temu udać się na wszelkiego rodzaju warsztaty zamiast uczyć się samemu od podstaw fotografii. Tylko że satysfakcja dojścia do wszystkiego pomału jest o wiele większa. Gdyby tak nie było to net wolny byłby od poradników i takich forów. Jak zacznę myśleć o fotografii jako o źródle zarobku to na pewno będę chciał się podszkolić.
    Czekam na rady trochę w innym kierunku.

Domyślnie

Lepiej będzie jak najpierw kupisz lampę(y) systemową (580) do tego najtaniej będzie kupić parasolkę i zaczniesz bawić się światłem. Jak to Ci nie wystraczy to kupisz softboxa. Zacznij po kolei od tańszych rozwiązań. Efekty będziesz widział na własnym przykładzie.
    Na forum jest kilka osób, które w ten sposób świecą i efekty są bardzo dobre.

Kolega dinderi już napisał co byłoby najlepszym rozwiązaniem, a później możesz myśleć czy chcesz lampy studyjne i ewentualnie jakich potrzebujesz.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez s1nn3r Zobacz posta
    Tylko że satysfakcja dojścia do wszystkiego pomału jest o wiele większa. [...]
    Czekam na rady trochę w innym kierunku.
    Rozumiem, nie będe próbował forsować. Ale wcale nie uważam, że uczestnictwo w jakichkolwiek warsztatach spowoduje, że twoja droga będzie dużo szybsza.
    Nadal dochodził będziesz do wszystkiego powoli. I nadal satysfakcja będzie duża.
    Warsztaty są po to, żebyś zrozumiał co i dlaczego. Forum tego nie zastąpi.
    Po takich warsztatach nie zostaniesz od razu zawodowcem. To Ci jedynie da odpowiedz na pytanie, które zadałeś tutaj i na te, które zadasz za miesiąc.

Ale oczywiście zrobisz jak zechcesz.

Trzymam kciuki.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Uprawnienia umieszczania postów