Dla mnie radość z samego fotografowania była by większa jakby spust migawki był połączony z innym spustem http://www.youtube.com/watch?v=sOV8lTfmY_M&NR=1 bo samo fotografowanie nudzi mnie jakoś ostatnio. Dlatego zastanawiam się co z czym by połączyć.
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
to widać
:rolleyes:
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Hm..
można się niczym nie interesować, tylko wziąć pierwszy lepszy (lub gorszy) aparat i ruszyć w świat aby robić zdjęcia.. ale czy efekt będzie udany?
A można też starannie dobierać aparat, obiektywy, zainteresować się błyskaniem, poznać arkana obróbki PS, wybrać się może na jakiś kurs albo przeczytać kilka książek i poradników, pooglądać inne zdjęcia i zastanawiać się, jak osiągnięto jakiś efekt.. spędzić trochę czasu nad wymyślaniem pomysłów na temat zdjęcia, próbować pokazać temat w ciekawy sposób.
Osobiście uważam, że drugie podejście świadczy o prawdziwym zainteresowaniu fotografią i chęci osiągania jak najlepszych efektów. Nie do końca rozumiem więc utyskiwanie na tych, którzy rozważają różne "za" i "przeciw" przed wybraniem sprzętu.
Ostatnio edytowane przez kobesi ; 23-09-2010 o 10:59 Powód: Automerged Doublepost
Canon 5dm2, C 100/2.0, C35/2.0, Tamron 28-75/2.8, Sigma 50/1.4, S14/2.8, 580EX II
Proponuję przenieść dyskusję tutaj http://canon-board.info/showthread.php?t=66434
No i battle za namiWypada skomentować co nieco i pogratulować zwycięzcom.
Moja fota nie załapała się na finał. Dałem jej roboczy tytuł "Czas" i była jako 19-sta w 3 secie.
Wystarczająco niedbała, by nie być oceniona jako ładna, a jednocześnie wystarczjąco przekombinowana by nie brylować na końcu stawki. Jak dla mnie może być![]()
Co do liczby deklarujących w kontekście wzięcia udziału, a potem i głosujących... tak jak wspominałem nieco wcześniej, początkowa dynamika gdzieś się wytraciła w następnych etapach i temat "zszedł" z początkowego topu. Chyba jednak zbyt długie oczekiwanie "pomiędzy" zawiniło.
C-F-K - forever
Ja liczyłem na ostatnie miejsce i w sumie niewiele zabrakło abym osiągnął sukces. Miałem dać inne zdjęcie ale doszedłem do wniosku, że byłoby to przegięcie i może za jakiś czas umieszczę je w swojej galerii albo i nie. Co do zamieszczonego zdjęcia zrobiłem wszystko jak należy stosując się do motta, że im gorzej tym lepiej. Całe zdjęcie jest nieostre, linia horyzontu leci w lewo, w pewnym sensie zakłócone są kierunki. Nie mniej jest to jedne z moich ulubionych zdjęć wykonanych pod koniec sierpnia tego roku.
Wiedziałem, że to TwojeZdradził Cię specyficzny styl.
Jak widzisz, nigdy nie jest wystarczająco źle, by nie mogło być gorzej![]()
C-F-K - forever
Wyglada na to, ze moje zdjecie wygralo...
Dziekuje glosujacym oraz uczestnikom i gratuluje finalistom. Czuje sie zobowiazany do wystawienia kolejnego battle![]()