Weź UVke porób zdjęcia np. nocą jak będziesz czyścił zdjęcia szybko zdejmiesz UVke
Dobrze mieć osłonkę od blików etc i UVke piasku płynów i stosować je wg uznania.
Pozdrawiam
UV mialem na kicie w 400D . Nigdy paluchow nie mialem , jak juz to kurz i dmuchniecie dawalo rade.
Dzisiaj pluchy mialem chrzesniaka :/ Szwagier patrzal cos w menu i maly dolecial , wyczyscilem juz i jestem opanowany :]
Tulipan zalozony - w pomieszczeniu z lampa wbudowana jest cien na dole zdjeciaW pomieszczeniach trzeba sciagac , dobre na dzien na wypadzie jakims.
Gratuluję decyzji, bo to jedyny słuszny wybór za te pieniądze. Ściereczka z mikrofibry krzywdy soczewkom nie zrobi o ile nie trafi na piasek w szkle. Osobiście używam miękkiego pędzelka i mam nakręcony filtr UV HOYAOsłona czasem sie przydaje choć przez nią trudno zakladać dekielek.
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."
tamron 17-50 2.8 do 50d! super zestaw sprawdza się idealnie![]()
W fotografii najważniejszy jest pomysł, dobre światło i jeszcze raz pieniądze.
Nigdy nie potrzebowalem lampy , jak cos robilem w domu , to wbudowana starczala :O
Tak , szklo bardzo fajne , jedyne ale moge miec do glosnosci ostrosci - moglby troche ciszej pracowacPrzypomnialo mi to czasu fuji , s9600 ma identyczny dzwiek przy ostrzeniu.
pozdro.,
m.