Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 39 z 39

Wątek: 50d + ..... ?

Bywalec
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zaitsev Zobacz posta
    Nigdy nie miałem UVki na żadnym szkle i od lat nie widzę powodów, by coś takiego miało sens...
    Ja z pierszej własnej eLki nie zamierzam przez rok zdejmowac UVki - tak dla zdrowia psychicznego. Jak sie naciesze i mi spowszednieje to zdejme. osłone zresztą tez mam full time. jak ktoś mądrze napisał zawodowiec dba o swiatło a amator o sprzęt .... czy jakoś tak :-)

Początki nałogu Awatar retter
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Weź UVke porób zdjęcia np. nocą jak będziesz czyścił zdjęcia szybko zdejmiesz UVke

Dobrze mieć osłonkę od blików etc i UVke piasku płynów i stosować je wg uznania.

Pozdrawiam

Początki nałogu Awatar luck1985
    Miasto
    Wlkp

Domyślnie

UV mialem na kicie w 400D . Nigdy paluchow nie mialem , jak juz to kurz i dmuchniecie dawalo rade.
    Dzisiaj pluchy mialem chrzesniaka :/ Szwagier patrzal cos w menu i maly dolecial , wyczyscilem juz i jestem opanowany :]
    Tulipan zalozony - w pomieszczeniu z lampa wbudowana jest cien na dole zdjecia W pomieszczeniach trzeba sciagac , dobre na dzien na wypadzie jakims.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luck1985 Zobacz posta
    Kiedys czytalem , nie wiem jak teraz-wiec zapytam.
    Czyszczenie szmatka - z mikrofiby szkla na obiektywie ma jakies ujemne skutki ? Cos sie sciera/wyciera ?
    Gratuluję decyzji, bo to jedyny słuszny wybór za te pieniądze. Ściereczka z mikrofibry krzywdy soczewkom nie zrobi o ile nie trafi na piasek w szkle. Osobiście używam miękkiego pędzelka i mam nakręcony filtr UV HOYA Osłona czasem sie przydaje choć przez nią trudno zakladać dekielek.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Tulipan zalozony - w pomieszczeniu z lampa wbudowana jest cien na dole zdjecia W pomieszczeniach trzeba sciagac , dobre na dzien na wypadzie jakims.
    Szczerze mówiąc to nie wiem co to jest lampa wbudowana
    staram się korzystać z zastanego światła i dostępnych ISO - nawet 3200 daje radę na moje potrzeby.

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Pełne uzależnienie

Domyślnie

No to już wiesz jaki będzie Twój następny zakup - jasny słoik albo spawarka.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez zaitsev Zobacz posta
    jasny słoik
    Znaczy się stałka. :-)
    Ostatnio edytowane przez zaitsev ; 21-09-2010 o 21:26 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu

Domyślnie

tamron 17-50 2.8 do 50d! super zestaw sprawdza się idealnie
    W fotografii najważniejszy jest pomysł, dobre światło i jeszcze raz pieniądze.

Początki nałogu Awatar luck1985
    Miasto
    Wlkp

Domyślnie

Nigdy nie potrzebowalem lampy , jak cos robilem w domu , to wbudowana starczala :O

Tak , szklo bardzo fajne , jedyne ale moge miec do glosnosci ostrosci - moglby troche ciszej pracowac Przypomnialo mi to czasu fuji , s9600 ma identyczny dzwiek przy ostrzeniu.

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Tulipan przy szkle - dokladnie po co jest ? (...) Nikt z tym nie lazi po miescie , czyli w karton mozna schowac.
    osłonę załóż obowiązkowo, to raczej te wszystkie filtry UV i przedni dekielek zostaw w kartonie

Tulipan zalozony
    no i dobrze :grin:

w pomieszczeniu z lampa wbudowana jest cien na dole zdjecia W pomieszczeniach trzeba sciagac
    albo raczej nie robić z wbudowaną :wink:
    pozdro.,
    m.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów