Pokaż wyniki od 1 do 10 z 44

Wątek: Wpływ promieniowania telefonu komórkowego na karty pamięci, aparat.

Mieszany widok

Bywalec Awatar Majchalak
    Miasto
    Chorzów

Domyślnie

chyba większego wpływu nie ma... większość telefonów jest wyposażona w karty pamięci, prawda?

4 lata ciągłej pracy mojego telefonu nie wpłynęło na dane znajdujące się na karcie pamięci włożonej do tego telefonu

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Majchalak Zobacz posta
    chyba większego wpływu nie ma... większość telefonów jest wyposażona w karty pamięci, prawda?

4 lata ciągłej pracy mojego telefonu nie wpłynęło na dane znajdujące się na karcie pamięci włożonej do tego telefonu
    Ta odpowiedź chyba wyjaśnia wyszystko... czasami najprostrze rozwiązanie problemu jest najtrudniejsze... rzeczywiście nigdy nie miałem probelmu z takimi katami

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Ta odpowiedź chyba wyjaśnia wyszystko... czasami najprostrze rozwiązanie problemu jest najtrudniejsze... rzeczywiście nigdy nie miałem probelmu z takimi katami
    Gniazda kart w telefonach mogą być obudowane jakimiś pancerzykami anty.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Znając życie, producenci celowo nie wmontowaliby takich pancerzyków. Im szybciej stary sprzęt się zepsuje, tym szybciej trzeba będzie nabyć nowy. Po co mieliby sobie odbierać dodatkowe zyski?

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Prawdę mówiąc, nigdy nie widziałem takich pancerzyków - nie do końca wiem, jak miałyby wyglądać.

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Pomijając wszelkie teorie spiskowe na temat promieniowania telefonów komórkowych i ich niszczycielskiego wpływu na otoczenie, ktoś się pytał o wpływ tego wszystkiego na "męski nabiał". Problem jest, ale raczej niezbyt związany z promieniowaniem innym niż cieplne.
    Dokładniej rzecz biorąc, trzymanie na kolanach laptopów, netbooków i innych urządzeń tego typu może grozić przegrzaniem pewnych rejonów ciała. Nie wiem jakie temperatury dokładnie osiąga ten sprzęt, ale "męski nabiał" czuje się najlepiej w temp. trochę niższych niż temp. ciała. Telefony raczej problemem nie będą pod tym względem. Chyba, że ktoś trzyma w gaciach to kto wie.

Uprawnienia umieszczania postów