Zobacz wyniki ankiety: canon 5D czy canon 50 D

Głosujących
192. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 35 z 41 PierwszyPierwszy ... 253334353637 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 409

Wątek: 50d czy 5d

Domyślnie

Heh powiem tylko że duszę gościa bo ma też nówkę 24-105 L które sobie kupił do tego body, ale ma zamiar zostawić do Marka II. Jutro dostanę odpowiedź czy zasilę dumne grono Canonierów :-), byle nie zapeszyć.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adamczyk Zobacz posta
    i leży u niego na półce NOWY 5d Mk I który kupił dla siebie ale w końcu nigdy nie użył bo jest jak twierdzi Nikoniarzem. Aparat jest bez skaz prosto z folii tylko pewnie przeleżał kupę czasu, ale pełna gwarancja na niego jest na 100%. Uwaga teraz cena 1100eur. Co robić?
    Gdybym miał podobny dylemat, nie zastanawiał bym się nawet minuty. Dokup do tego 85/1.8 USM na początek. Niedrogi, rewelacyjny obiektyw, który powinien wpisać sie idealnie w Twoje potrzeby. Po przesiadce z Pentaxa, na widok jakości obrazka, będziesz miał "notoryczny opad szczęki" co najmniej przez 5 miesięcy.
    P.S. Szkoda, że AMMarshall aktualnie jeździ po Polsce, a nie siedzi przy komputerze i nic w tym temacie aktualnie nie napisze. Już od 3 miesiecy ma "notoryczny opad szczęki" przy tym zestawie, a przesiadł sie z Canona, na Canona
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Domyślnie

witam,

mam metlik w glowie ale postaram sie wyjasnic oco mi chodzi:

Canon 5D MkI + Tamron 28-75mm f2,8

a moze

Canon 50D + Canon 17-55mm IS f2,8 ?

W 90 procentach bedzie to do slubow sprzet.

Mam dwa aparaty 40D i 400D jako zapas.
    mam tamrona 17-50 mm i Canona 50mm 1,4

wszystko przemawia za cropem bo sprzedam 400D. Boje sie tego AF w 5D bo ja nie robie tylko na centralnym AF.

Pomocy

Początki nałogu Awatar WiatruMistrz
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szamac Zobacz posta
    witam,

Boje sie tego AF w 5D bo ja nie robie tylko na centralnym AF.

Pomocy
    Heh, nie wal takich tekstów bo wyjdzie że Canony to AF nie mają, miałem 350D i w 50tce wcale nie ma tak wesoło na bocznych jak przypuszczałem...5D to sprzęt od lat wykorzystywany do ślubów/portertów i nie powinneś się bać tej puchy tylko bardziej AF w tym tamronie hehehe bo ma badziewny. AF w 5D na bocznych jest gdzieś pomiędzy xxxd a xxd.
    Do 50tki zapniesz najlepszy obiektyw pod kropa a do FF zapniesz dolną półkę chyba konkluzji nie musze wyjaśniać takich połączeń...
    Na stałkach w 5D szczena opada bo wtedy plastyka zdjęć najbardziej jest uwidoczniona.
    Panasonic FZ1000 *** Canon G3X *** Canon 500D
    Było:C350D|C20D|C50D/C5D/CPro1/G1X m2
    http://rafalfoto.y0.pl

Początki nałogu Awatar piotrr
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Ślubnie ? bierz piątkę ....co do af - nie jest doskonały ale było to podstawowe body największych polskich ślubnych swego czasu ..i dawało radę. Nie ma się IMO nad czym zastanawiać.

Domyślnie

No to klamka zapadła we wtorek (odpukać bom przesądny żeby nie zapeszyć) pomacam sobie moją nową śliczną piąteczkę. Oczywiście 85mm to pierwsze szkło jakie nabędę z powodu tej ogniskowej opuszczam Pentaxa ;-) bo bym nie wydolił finansowo.
    Pozdrawiam i dzięki za szybką konsultację

Domyślnie

hm... widze ze za ta 5 wszyscy
    a ja mam teraz inny dylemat

postanowilem sie pozbyc samochodu, kupic duzo gorszy tylko po to zeby kupic jedno z trzech opcji

Canon 5D mk I + Canon 16-35L f2,8
    Canon 5d mk II + Tamron 28-75 f2,8
    Lub Canon 50D + Canon 16-35L f2,8

i co wy na to ?

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

hm... widze ze za ta 5 wszyscy
    a ja mam teraz inny dylemat

postanowilem sie pozbyc samochodu, kupic duzo gorszy tylko po to zeby kupic jedno z trzech opcji

Canon 5D mk I + Canon 16-35L f2,8
    Canon 5d mk II + Tamron 28-75 f2,8
    Lub Canon 50D + Canon 16-35L f2,8

i co wy na to ?
    Trochę dziwny wybór, bo wygląda to tak, jakby ci było wszystko jedno, czy masz UWA, czy standardowy zoom. Ostatnia propozycja odpada, bo to totalne marnowanie tego obiektywu - nie gorsze rezultaty uzyskasz z tamronem 17-50 (lub C17-55, jeśli AF sie liczy). Dwie pierwsze propozycje jednakowo dobre, ale jednak dość różne, więc tu wybieraj wedle własnych preferencji w kwestii ogniskowych.

Domyślnie

UWA ? sorry nie znam pojecia.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Jak mniemam to Ultra Wild Angle ?

potrzebuje czegos do slubow i tyle nie chce 17 40L bo za ciemne a jaki inny podepne pod 5d ?
    Ostatnio edytowane przez szamac ; 28-08-2010 o 17:02 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

UWA ? sorry nie znam pojecia.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Jak mniemam to Ultra Wild Angle ?

potrzebuje czegos do slubow i tyle nie chce 17 40L bo za ciemne a jaki inny podepne pod 5d ?
    Może 24-70/2.8 L

Strona 35 z 41 PierwszyPierwszy ... 253334353637 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów