-
Muszę ustosunkować się do mocnego komentarza BeatX.
1. Nie widzę w moich zdjęciach nic ordynarnego.Była to luźna plenerowa sesja, która, fakt, powinna być bardziej zaplanowana, ale nazywanie jej ordynarną jakoś ciężko mi sobie wyobrazić.
2. To nie jest glamour ,tylko portret i moim celem ,choć zapewne robiłem to nieudolnie ,było pokazanie mojej koleżanki taką jaka jest. Do tego nie potrzebowałem stroju wykraczającego poza codzienność i dużej ilości makijażu. Chyba nie musimy się trzymać sztywnych ram pokazywania dziewczyn/kobiet z mocno zaakcentowanymi walorami ich urody.
Moim zdaniem klimaty polno-kwiatowe przy dziewczynie w wieku dziewiętnastu lat nie wymagają spódniczki, szpilek i mocno zaakcentowanego makijażu, ponieważ moja Koleżanka na co dzień tak się nie ubiera i mocno się nie maluje.
Fakt że pudru itp mogłoby być trochę więcej , ale to jak najbardziej uwzględnię przy następnej próbie.
3. Zdjęcia starałem się robić z zaangażowaniem i skupieniem,wstawiłem je na forum po to aby ktoś obiektywnie je ocenił i wskazał błędy. Jak bym robił an odwal to bym w ogóle nie wstawiał.Jestem tylko fotoamatorem i nie mam zamiaru wkraczać na poziom profesjonalisty, ale z czasem mam nadzieję że moje zdjęcia osiągną przyzwoity, solidny poziom jakościowy.
Co do jakości to oczywiście mogą się zdjęcia nie podobać ,każdy ma swoje zdanie.
Uprawnienia umieszczania postów