Strona 7 z 12 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 115

Wątek: Uwaga na FOTOJOKERA

Początki nałogu Awatar gervee
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Jak by miała napis Canon to i zeta by dał bez zająknienia :-)
    Pewnie by dał ale dziwnym zwyczajem handlowym jest domaganie się "grosików" w przypadku gdy kupuje się za ciężkie tysiące. Inną sprawą jest, że handlowcy Canona (istnieje ktoś taki?) nie dbają o sprzedawców nie wyposażając ich np. w tzw. reklamówki firmowe. Nikon daje radę a Conan nie ?
    ||| FotogRAF ||| FotoKRAK ||| www.rebacz.pl ||| TaWanda ||| 500px |||

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gervee Zobacz posta
    Inną sprawą jest, że handlowcy Canona (istnieje ktoś taki?) nie dbają o sprzedawców nie wyposażając ich np. w tzw. reklamówki firmowe. Nikon daje radę a Conan nie ?
    Canon Polska ma głęboko gdzieś sprzedaż sprzętu foto, stawiają na kserokopiarki i inny sprzęt biurowy. Ponadto sprzęt w FJ pochodzi obecnie, najprawdopodobniej, z dystrybucji niemieckiej.
    Tak od innej strony: popatrz ile jest w telewizji prasie czy na bilboardach reklam sprzętu foto Canona...
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Zablokowany
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Canon Polska ma głęboko gdzieś sprzedaż sprzętu foto, stawiają na kserokopiarki i inny sprzęt biurowy. Ponadto sprzęt w FJ pochodzi obecnie, najprawdopodobniej, z dystrybucji niemieckiej.
    Tak od innej strony: popatrz ile jest w telewizji prasie czy na bilboardach reklam sprzętu foto Canona...
    Niestety nic z tym nie zrobimy, walczyć z nimi? można ale ile zachodu i ile złości , ja tam wole śmiać się z tego wszystkeigo i robić zdjęcia, bez ciśnień ludzie, jad na forum jak w wężu

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shingo Zobacz posta
    Niestety nic z tym nie zrobimy, walczyć z nimi? można ale ile zachodu i ile złości , ja tam wole śmiać się z tego wszystkeigo i robić zdjęcia, bez ciśnień ludzie, jad na forum jak w wężu
    Widzisz ja mam ich marketing i politykę w głębokim poważaniu. Sprzęt foto to nie samochód, nie potrzebuje sieci salonów firmowych, gadżetów i informacji o nowych produktach przynoszonych przez listonosza. Canon Polska zapewnia serwis w Polsce i to mi wystarcza. Jedyne czego bym sobie życzył to sieć punktów przyjęć tegoż serwisu (tak, punktów przyjęć, profesjonalny serwis w każdym mieście wojewódzkim to Idée fixe) bo nie lubię się uganiać za kurierami i dokładać do kosztów drobnej naprawy dodatkowych 30% na przesyłkę w dwie strony.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Coś już napisał

Domyślnie

Czym się różni dystrybucja niemiecka od polskiej???

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez damiank Zobacz posta
    Czym się różni dystrybucja niemiecka od polskiej???
    Hmmm, Krajem...??? ;-)

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gryfino

Domyślnie

A ja w jednym sklepie w Poznaniu kupiłem właśnie C100 2,8 IS i dostałem ładnie zapakowany sprzęt w reklamówkę. Tylko nie Canona a Sigmy. Wcale się nie gniewałem z tego powodu. A przypominając sobie to za każdym razem kiedy u nich coś kupuję to dostaję towar w reklamówce Sigmy.
    Zapomniałbym o jednym Canon jednak rozdaje do sklepów gadżety. Dostałem dodatkowo aż 6 (słownie sześć) długopisów z nadrukiem Canona.
    "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien, co do tej pierwszej."
    Albert Einstein

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziobolek Zobacz posta
    Hmmm, Krajem...??? ;-)

Pozdrówka!
    Jak tylko krajem i tyle, to szczerze mi to zwisa, bo i tak wszystkie są robione w Japonii, albo co gorsza tylko składane tam.

Początki nałogu Awatar wojtek_j
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja za to kupiłem u nich aparat przez sklep internetowy.Wcześniej go oglądałem u nich w sklepie ( oczywiście były dostępne mieli ich kilka sztuk) ale kupiłem przez internet bo był 100 zł tańszy.Zaznaczyłem odbiór w sklepie gdzie go oglądałem.Zadzwoniłem do nich po godzinie od kupna czy można odebrać i powiedzieli że tak.Pojechałem i co się okazało?Musiałem dopłacić prawie 30 zł za kuriera!FJ pobiera sobie opłatę niby za przywiezienie sprzętu do sklepu nawet gdy sprzęt mają u siebie.To jest moim zdaniem przekręt.W sumie i tak byłem zarobiony 70 zł ale więcej u nich nic nie kupię.A reklamówkę dostałem Nikona.Canon ma gdzieś reklamę w Polsce.
    7d / 580 EXII / 430ex / 10-22 / 17-55 2.8 / 24-105 / 70-300 is / 50 1.4 / filtry i różne tam

Coś już napisał

Domyślnie

Te 30zł za odbiór u nich w sklepie stacjonarnym stoi w ich regulaminie sklepu internetowego, ale czasami faktycznie wychodzi taniej zamówić przez ich stronkę i dopłacić te 30PLN. Ja powiem tak, że jak 2 lata temu kupowałem właśnie z odbiorem w sklepie, to te 30pln nie było z kosmosu, bo raz, że widziałem w zamówieniu, że wychodziło z ich magazynu centralnego i dopiero na drugi dzień miałem, że do odbioru, a nawet dostałem tel z tego sklepu, a na pudełku i była zdaje się nawet nalepka od kuriera. Reklamówkę tez dostałem Nikona Teraz może zmienili system, żeby nie tracić na każdej przesyłce i jak co jest na sklepowym magazynie, to można za chwile odebrać.

Strona 7 z 12 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów