Strona 5 z 12 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 115

Wątek: Uwaga na FOTOJOKERA

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Prawie 10 lat temu kupiłem w FJ Canona 50E .
    Okazało się,że po pierwszym filmie silnik powrotny nie zwija filmu do kasety.
    Zwyczajnie aparat był wadliwy od początku...
    Trochę mniej,jak 10 lat temu, oddałem do FJ negatyw do zrobienia paru plakatów,bo były w korzystnej cenie.
    Plakaty wróciły,ale z koszmarnym WB,druga sprawa ,że na całej długości negatywu pojawiła się gruba rysa,a to były wyjątkowo cenne dla mnie zdjęcia...
    Zachęcony przez użytkowników pewnego z forów,oddałem do FJ wąskie i szerokie slajdy do obróbki.Slajdy wróciły.135-a miała zielony zafarb na całej swojej długości,a niektóre 120-ki wyglądały,jakby pocięte tasakiem i częściowo pozaświetlane...

Joke...

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Laboratorium CEWE COLOR to fabryka. Oddałem kiedyś jedne z pierwszych w Polsce o ile nie pierwsze filmy APS do wywołania w laboratorium w Berlinie poprzez producenta wyżej wymienionych. I niby wszystko było ładnie gdyby nie to, że w zdjęciach siedziało ze 20% purpury. To była wtedy najnowsza technologia cuda wianki niespodzianki. Jak zapytałem w czym rzecz to się dowiedziałem, że to fabryka a jak na fabrykę to i tak jest cacy. Potem miałem przyjemność zwiedzać takie laboratorium w Kędzierzynie i Grudziądzu i fakt faktem jest to fabryka.

Co do zakupów to nabyłem w FJ jeszcze w hurtowni w Zielonce lustrzankę Minolta 800SI z jakimś Tamronem. Obiektyw był marny i go zutylizowałem ale faktem jest, że chcieli mi go wymienić. Aparat służył mi dobre kilka lat i dopiero niedawno poszedł w inne ręce i pewnie służy dalej. Ze dwa lata temu nabyłem drogą kupna obiektyw robiłem nim zdjęcia całe wakacje i rok nosiłem w plecaku zanim sprzedałem i też nie mam powodu aby narzekać. Czasem tam wpadam po jakiś drobiazg albo tak tylko popatrzeć na aparaty ( taka choroba) i gdyby nie kolejki to jest miło i przyjemnie.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Nie wiem czy Twoja niewiedza wynika z ignorancji czy zamieszkiwania w USA, ale to co pogrubiłeś to w Polsce obowiązuje od ładnych kilku lat
    Z ignorancji spowodowanej kilkuletnią nieobecnością w kraju

[quote=dziobolek]Poza tym nie wszyscy "szprechają" po angielsku,
    więc z czystej uprzejmości wypada podać tłumaczenie na polski.[/qoute]
    Chciałem, tak zrobić, ale obawiałem się, że zostanę "pouczony" że Polska nie jest zacofanym państwem i Polacy są na tyle wykształceni że znają podstawy angielskiego, więc zdecydowałem pominąć tłumaczenie, żeby nikogo nie obrażać... Ale przepraszam, w przyszłości w podobnych sytuacjach będę załączał tłumaczenie.
    Pozdrawiam.

Wracając do tematu. Jeżeli prawo nakazuje sprzedawcy wymienić niesprawny sprzęt, co staje na przeszkodzie? Wystarczy znać swoje prawa i nie pozwolić się zbyć. Jeżeli sprzedawca wyprosi ze sklepu, wezwać policję, spisać raport i oskarżyć sprzedawce o próbę oszustwa, wyłudzenia, czy jak to prawnie się nazywa...

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

[QUOTE=rOOmak;847020]Z ignorancji spowodowanej kilkuletnią nieobecnością w kraju

Cytat Zamieszczone przez dziobolek
    Poza tym nie wszyscy "szprechają" po angielsku,
    więc z czystej uprzejmości wypada podać tłumaczenie na polski.[/qoute]
    Chciałem, tak zrobić, ale obawiałem się, że zostanę "pouczony" że Polska nie jest zacofanym państwem i Polacy są na tyle wykształceni że znają podstawy angielskiego, więc zdecydowałem pominąć tłumaczenie, żeby nikogo nie obrażać... Ale przepraszam, w przyszłości w podobnych sytuacjach będę załączał tłumaczenie.
    Pozdrawiam.

Wracając do tematu. Jeżeli prawo nakazuje sprzedawcy wymienić niesprawny sprzęt, co staje na przeszkodzie? Wystarczy znać swoje prawa i nie pozwolić się zbyć. Jeżeli sprzedawca wyprosi ze sklepu, wezwać policję, spisać raport i oskarżyć sprzedawce o próbę oszustwa, wyłudzenia, czy jak to prawnie się nazywa...
    ... I o milion dolarów odszkodowania za straty moralne
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rOOmak Zobacz posta
    Z ignorancji spowodowanej kilkuletnią nieobecnością w kraju

No i znowu dokładnie to samo. Totalna ignorancja i nieznajomość polskich realiów nie przeszkadza Ci w udzielaniu rad
    FBI też nie mamy. Policja konna też będzie się ociągała. Może jeszcze jakieś pomysły?

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mane Zobacz posta
    Co masz na mysli piszac wszystko OK, kupiles w pelni sprawny sprzet czy miales problemy ze sprzetem i sprawe zalatwiles pozytywnie?
    Dlatego piszę, że wszystko wychodzi na wierzch dopiero w takich sytuacjach jak problemy techniczne sprzętu, nowego sprzętu.
    Zastanawiam się, czy taka jest polityka Fotojokera czy po prostu felerny punkt, felerna zmiana w sklepie, co nie zmiana faktu, że nie mają racji.

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziobolek Zobacz posta
    Poza tym nie wszyscy "szprechają" po angielsku,
    więc z czystej uprzejmości wypada podać tłumaczenie na polski.

Cytat Zamieszczone przez rOOmak Zobacz posta
    Pozdrawiam.
    Niestety, wielu Polaków nie zna nawet podstaw polskiego, co widać w treści postów,
    ale dziękuję że obiecałeś poprawę ;-)

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Początki nałogu Awatar Bart3k
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mane Zobacz posta
    @Bart3k

Bzdury piszesz, przy sprzedazy na odległość sklep ma obowiązek przyjąć towar nawet w 100% sprawny.
    no popatrz... a czy właśnei dokładnie tego nie napisałem??
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Laboratorium CEWE COLOR to fabryka.
    trudno sie nie zgodzić.... jakoś mnie nigdy zdjecia z FJ nie pasowały raz za ciemne 2 poprawiane na siłę przez specjalistów.... fotoksiążki jakie robią też nie zachwycają jakoscią... ale tam się wali setki sztuk na dobę książek więc i jakoś wykonania jaka jest widac ... niestety
    Ostatnio edytowane przez Bart3k ; 29-07-2010 o 12:08 Powód: Automerged Doublepost
    Canon 5D mkII|Canon 40D|Canon 17-40 4L|Sigma 120-400 4.5-5.6|Canon 50 1.8|Falcon 8 3.5|Metz48

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziobolek Zobacz posta
    Niestety, wielu Polaków nie zna nawet podstaw polskiego, co widać w treści postów,
    Podobnie jak wielu Irlandczyków! - Treść to nie forma a skoro jednak dostrzegłeś w postach jakąś treść, to znaczy, że wcześniej forma (czyli język, przynajmniej u podstaw) była ok. ;-)
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Dopiero zaczyna Awatar aroaro

Domyślnie

A mnie śmieszy w FJ sprawa sprzedaży osprzętu, aparatów canon pakowanych z uśmiechem przez sprzedawców w reklamówki nikona, olympusa itd . Średnio parę razy w roku dokonuje zakupu w nie jednym FJ - ta sama procedura. A przegięcie - zakup dokonany za kwotę 4900 zł + dopłata 35 gr za reklamówkę oczywiście "Olka
    Rozumiem canon nie dał - a gdzie estetyka? standard sprzedaży itd ...

Strona 5 z 12 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów