Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1516

Wątek: Dofinansowanie na działalność z urzędu pracy

Mieszany widok

Domyślnie

Witajcie ponownie. Właśnie zakładam działalność i myślę o tej karcie podatkowej. Wiem, że są tutaj osoby, które rozliczają się w ten sposób. Mam pytanie - czy będąc na karcie podatkowej możecie oferować swoje usługi firmom? Albo w ogóle komukolwiek innemu niż klienci indywidualni?

Początki nałogu Awatar mastercheat
    Miasto
    Blachownia k/Częstchowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez briho Zobacz posta
    Witajcie ponownie. Właśnie zakładam działalność i myślę o tej karcie podatkowej. Wiem, że są tutaj osoby, które rozliczają się w ten sposób. Mam pytanie - czy będąc na karcie podatkowej możecie oferować swoje usługi firmom? Albo w ogóle komukolwiek innemu niż klienci indywidualni?
    w USTAWIE z dnia 20 listopada 1998 r. o "zryczałtowanym podatku dochodowym od niektórych przychodów osiąganych przez osoby fizyczne" nie mogę się nigdzie doszukać żeby było zabronione wykonywanie usług dla firm, przy fotografii. Niestety urzędnicy w US czytają wszystko na swój sposób i twierdza że nie można.

Owszem przy niektórych rodzajach działalności jest wzmianka że tylko dla ludności, ale przy fotografii czegoś takiego nie znalazłem.

Podobnie ma się sprawa z fotografią reklamową i podobną.
    Owszem jest niby zakaz wykonywania takiej działalności, ale jest on tylko w "Rozdział 2
    Ryczałt od przychodów ewidencjonowanych" gdzie jest odwołanie do załącznika 2

natomiast w
    "Rozdział 3
    Karta podatkowa" nie ma nic na ten temat więc moim zdaniem karty podatkowej to ograniczenie nie dotyczy.
    40D;T17-50;Tokina50-135;580EXII;Sherpa250R;4GBx2+8GB;V800C,HL-511x2; Hama Defender 200
    5D;C28/1.8;C85/1.8; YongNuo RF-602; 2xPowerlux VC200; 1xQuantuum PT-200,softboxy,parasole.

Bywalec
    Miasto
    Ziemia obiecana

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mastercheat Zobacz posta
    (ciach)

natomiast w
    "Rozdział 3
    Karta podatkowa" nie ma nic na ten temat więc moim zdaniem karty podatkowej to ograniczenie nie dotyczy.
    Ale w załączniku dot karty podatkowej jest dokładnie opisany zakres usług fotograficznych i nie mam tam fotografii reklamowej musiałbyś ładnie wmontować ja np w fot techniczną, ale to i tak odważyłbym się robić takie usługi tylko po uzyskaniu interpretacji indywidualnej.

Aha co do usług dla firm, nie ma takiego zakazu i nie spotkałem się aby US kwestionował takie działanie.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Ponieważ nie można edytować to w innym wątku ustaliliśmy że fot reklamową można podciągnąc po "itp" załącznika określającego zakres usług fotograficznych w karcie podatkowej ale ja z doświadczeń z wieloma US'ami podpowiadam jak coś nie jest jasno opisane wystepować o interpretacje indywidualną.
    Ostatnio edytowane przez Strebor ; 24-06-2010 o 10:20 Powód: Automerged Doublepost
    Jakieś body + jakieś słoiki + podstawka pod aparat + jakieś świecenie + Dużo chęci I brak czasu na focenie

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów