Strona 7 z 58 PierwszyPierwszy ... 567891757 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 572

Wątek: 5d vs 5d ii, roznice w obrazowniu i inne dylematy

Dopiero zaczyna

Domyślnie

A czy cena okolo 4000 tys zl za aprat ktory ma okolo 2-3 tys zdjec jest ok? i Czt w ogole taki przebieg sprawdzony na zytniej moze byc realny, w okolo 2 letnim body? Mam na mysli starsza 5 oczywiscie

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez guu Zobacz posta
    A czy cena okolo 4000 tys zl za aprat ktory ma okolo 2-3 tys zdjec jest ok? i Czt w ogole taki przebieg sprawdzony na zytniej moze byc realny, w okolo 2 letnim body? Mam na mysli starsza 5 oczywiscie
    Gdyby to był samochód to w opisie by było że jeździł nim jakiś dziadek albo starsza pani.

Domyślnie

Oczywiście, że realny, mam 5mkI od 2 lat właśnie, zrobiłem w życiu 4 śluby, poza tym fotografuję dla przyjemności, mam 17 tysięcy na liczniku. Myślę, zanim nacisnę spust.

Domyślnie

jasne że możliwe, tylko której migawki
    Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie. Ansel Adams

Domyślnie

jak dla mnie są dwie opcje obie dotyczące właściciela :
    1. kupił i zapomniał o nim
    2. los przewrócił mu życie do góry nogami
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szuler Zobacz posta
    jak dla mnie są dwie opcje obie dotyczące właściciela :
    1. kupił i zapomniał o nim
    2. los przewrócił mu życie do góry nogami
    Jest jeszcze trzecia i czwarta opcja
    3.kupił po czym okazało się że z kompaktu zdjęcia ładniejsze , cały kadr ostry itd.
    4. ...bo koledzy też mieli taki aparat

Coś już napisał
    Miasto
    Włodawa

Domyślnie u amatora jest to możliwe

Ja pstrykam amatorsko, robię rocznie 6-8 sesji po 100 zdjęć, czyli około 1000 rocznie z przypadkowym pstrykaniem. Ze swojej galerii jestem generalnie zadowolony... http://www.maxmodels.pl/zanzibar.html

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Podpialem 50 1.8 pod 5D, i wyszlo mi cos takiego, obiektyw byl na otwartej dziurze f/1.8 ale ostrosc na lampe i kwatki, ale w ogole nie ma ostrosci, cos z aparatem, czy wina tej plastkiowej zabawki - 50 1.8 ??

http://www.gufox.republika.pl/zz.jpg

http://www.gufox.republika.pl/cc.jpg

Domyślnie

Czytam ten wątek i zastanowił mnie ostatni post guu'ego. Pokazał on zdjęcia, których nigdy nie chciałbym zobaczyć po zakupie Canona 5D. Przymierzam się bowiem do zakupu "starego" Canon 5D (przechodzę z innego systemu, gdzie takich problemów nigdy nie miałem) i trochę się obawiam, że i mnie mogłby by wyjść tak nieostre zdjęcia.
    Dlaczego w ogóle takie zdjęcia wychodzą? Czy to wina aparatu/obiektywu? Czy to powszechny problem występujący w Canonie 5D?

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nikeshox Zobacz posta
    Czytam ten wątek i zastanowił mnie ostatni post guu'ego. Pokazał on zdjęcia, których nigdy nie chciałbym zobaczyć po zakupie Canona 5D. Przymierzam się bowiem do zakupu "starego" Canon 5D (przechodzę z innego systemu, gdzie takich problemów nigdy nie miałem) i trochę się obawiam, że i mnie mogłby by wyjść tak nieostre zdjęcia.
    Dlaczego w ogóle takie zdjęcia wychodzą? Czy to wina aparatu/obiektywu? Czy to powszechny problem występujący w Canonie 5D?
    sądzisz że jakby 5d robił w standardzie takie zdjęcia to by jeszcze był na rynku i za taką cenę? po prostu przy pełnej dziurze te szkiełka demonami ostrości nie są.. niestety przypinanie obiektywu za 3 stówy z plastikowymi soczewkami nie zawsze musi dać pozytywny efekt..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Strona 7 z 58 PierwszyPierwszy ... 567891757 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów