Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: Czy warto jeszcze kupić 20D?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Mi się to podejrzane wydało, to tak jakbyś sprzedawał auto nie podając rocznika i przebiegu...

Wysłałem mail w tej sprawie, ale gość nie jest chyba specjalnie zawalony sprzętem, bo napisał, że ten może mi sprzedać a innych 20D wiele nie ma i mieć nie będzie.

Zobaczymy, myślę, że postaram się wygrać tą aukcję, odbiór osobisty > Żytnia > sprawdzamy co i jak > coś nie pasi > oddaję gościowi, on zwraca kasę

Chyba najlepsze wyjście, tylko sporo zachodu. Ile może kosztować sprawdzenie aparatu pod tym kątem na Żytniej? Powinno zająć tylko chwilkę?
    Ostatnio edytowane przez bartek212 ; 17-05-2006 o 16:21

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Nie wiem jak sie okresla wiek body.....ale sprawdzenie licznika jak bedziesz miał szczescie zrobia Ci za friko.

pozdro

Domyślnie Czy warto jeszcze kupić 20D?

Witam wszystkich. To mój pierwszy post na forum, przeglądałem sporo archiwum, żeby nie powtarzać wątku bez sensu, ale nic nie znalazłem.

Mam możliwość kupienia Canona 20D. Przebieg, potwierdzony na Żytniej trochę ponad 15 tyś. - czyli chyba mało. Cena - około 850zł za samo body.

Techniczne możliwości aparatu i przebieg mi odpowiadają. Na razie będę i tak dysponował jedynie obiektywem Sigma 70-300. Zastanawiam się tylko czy warto iść w pięcioletni sprzęt? Myślałem o Canonie 30D, ale nie mogę upolować nic z małym, udokumentowanym przebiegiem. Czy warto jeszcze kupić 20D czy to już zabytek?

Będę wdzięczny za wszystkie uwagi. Pozdrawiam.

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Przyzwoita maszyna, jak z pewnego źródła, bierz. Cena - normalna.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    .
    Zdjęcia jak z każdego cropa, może trochę bardziej szumi niż te nowsze, ale do przeżycia.
    Ostatnio edytowane przez MariuszJ ; 02-06-2010 o 20:27 Powód: Automerged Doublepost
    Entuzjastyczny Neofita

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez politolog16 Zobacz posta
    ...Mam możliwość kupienia Canona 20D. Przebieg, potwierdzony na Żytniej trochę ponad 15 tyś. - czyli chyba mało. Cena - około 850zł za samo body....
    Warto.
    Sprawdz sobie jeszcze czy nie jest zabardzo wyrobiony spust migawki, przy takiej ilosci zrobionych zdjec nie powinien.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Przyzwoita maszyna, jak z pewnego źródła, bierz. Cena - normalna.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    .
    Zdjęcia jak z każdego cropa, może trochę bardziej szumi niż te nowsze, ale do przeżycia.
    No nie wiem, czy nowsze cropy mniej szumia

Coś już napisał

Domyślnie

ja również myślę, że warto, sam rozglądam sie za czymś takim. Solidna i sprawdzona konstrukcja, która wytrzyma jeszcze wiele.

Początki nałogu Awatar WiatruMistrz
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

KUpuj jeśli Tobie nie przeszkadza mały lcd...mnie przeszkadzał i zmieniłem ... do jakości fotek nie mam za to żadnych zastrzeżeń, szumów to on ma poziom wzorcowy za to
    Panasonic FZ1000 *** Canon G3X *** Canon 500D
    Było:C350D|C20D|C50D/C5D/CPro1/G1X m2
    http://rafalfoto.y0.pl

Dopiero zaczyna Awatar Drogis
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

20D to ciągle świetny aparat.
    Szumy na wysokich ISO lepsze od nowszych konstrukcji, takich jak 40D czy 50D (kosztem mniejszej ilości megapikseli).

Jedyne co mi w nim przeszkadzało to mały wyświetlacz LCD oraz zmiana ISO co pełne 1EV. Brakuje też trochę punktowego pomiaru światła, ale z tym też można żyć. Ja swego czasu wybrałem 30D (nie miał powyższych wad) i byłem z niego bardzo zadowolony. Nie znaczy to jednak, że przy pomocy 20D robi się gorsze zdjęcia.

Ciekawe, czy jak sprzedam nerkę, starczy mi na eLkę?

Domyślnie

Dzięki za wszystkie odpowiedzi!
    LCD rzeczywiście jest mały, ale na jakieś kompromisy jak się ma tak mało do wydania trzeba iść.
    Pozdrawiam.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów