Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 65

Wątek: Głowica panoramiczna

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qtvrheads Zobacz posta
    Jest to rzeczywista alternatywa dla głowic typu Nodal Ninja....
    Spam.

Jakoś ta głowica ze zdjęcia ma bardzo mały wyciąg w bok od osi obrotu. Chyba do maciopkich pstrykawek tylko...

No i do działu sprzedam przenieść.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Spam.

Jakoś ta głowica ze zdjęcia ma bardzo mały wyciąg w bok od osi obrotu. Chyba do maciopkich pstrykawek tylko...

No i do działu sprzedam przenieść.
    Janusz. Wiem, że jesteś na Forum długo.
    w odróżnieniu od użytkownika qtvrheads i użytkownika dobas
    Natomiast wypowiadasz się na temat o którym pojęcia nie masz.

1) Spam to nie chciana reklama. Nie masz nic przeciwko jesli ktos Ci poleci głowicę Manfrotto, Nodal Ninja, Kaidan czy Agnos. I z niezrozumiałych przeze mnie powodów nie uważasz tego za spam....
    Jeśli jednak ktoś poleci głowicę qtvrheads Oznaczasz to jako spam a informacje usuwasz.. Dlaczego ? Masz informację o tanich głowicach polskiego producenta, która jest częścią wątku. odpowiedzią na wiele zadanych tu pytań. Usuwasz info o głowicy poniżej 300 PLN zostawiając info o tych, których ceny zaczynają sie od 600 PLN

2) do maciupkich pstrykawek nadaje się również.
    Ale zrobiona jest do lustrzanek
    Ale ja używałem jej z Olympusem E-1, olympusem E-3 <- to chyba dość duże aparaty. klienci używali jej z Eosem 5D czy Eosem 20 D z podpiętym EF 17-40 f/4 L - nie jest to mała pstrykawka.
    Piszesz że wyciąg w bok od osi obrotu jest mały ... Na jakiej podstawie jesli mogę spytać ? Nie jest mały skoro możesz podpiąć 5D
    Mało tego - nie masz pojęcia jak jest regulowany. A szkoda....

Teraz jestem poza domem ale jutro specjalnie zmierzę i napiszę jak duży jest wyciąg w bok od osi obrotu.
    Jedyne aparaty, których ten model nie obsłuży to aparaty ze zintegrowanym body czyli EOS 1D.

To jednak nie jest problemem, bo na życzenie można zrobić wyciąg taki żeby pasowało. Wystarczy producentowi podać wymiar, który by się chciało tam mieć

3) Gdyby była to oferta sprzedaży była by w dziale sprzedam. Jednak nie ma takiej potrzeby. To BYŁA CZĘŚĆ DYSKUSJI i myślę że użytkownicy canonboard mają prawo wiedzieć że takie głowice są. Skoro wątek dotyczy głowic panoramicznych to taka informacja jest chyba na miejscu.

4) Użytkownik qtvrheads został zbanowany. Był bym wdzięczny, gdyby mnie odbanować. Oczywiście jest to Forum na którym rządzą moderatorzy i administratorzy tegoż Forum, jednak uważam, że w tym przypadku bana wrzuciliście bezzasadnie. Prosił bym o przemyślenie tematu

Pozdrawiam serdecznie
    dobas
    Ostatnio edytowane przez dobas ; 28-08-2008 o 18:28

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dobas Zobacz posta
    4) Użytkownik qtvrheads został zbanowany. Był bym wdzięczny, gdyby mnie odbanować. Oczywiście jest to Forum na którym rządzą moderatorzy i administratorzy tegoż Forum, jednak uważam, że w tym przypadku bana wrzuciliście bezzasadnie. Prosił bym o przemyślenie tematu
    Wg moderatorów to ogłoszenie to był spam i ban jest zasadny. No ale pewnie moderatorzy się też nie znają .
    Natomiast omijanie bana poprzez zakładanie kolejnych kont jest BARDZO niemile widziane. Żegnam.

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

a ja może podeślę zbiór linków do sprzętu i oprogramowania

http://www.netvibes.com/remigiusz#PANORAMY
    sukcesywnie ilość ich się będzie zwiększać

Uzależniony
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dobas Zobacz posta
    1) Spam to nie chciana reklama. Nie masz nic przeciwko jesli ktos Ci poleci głowicę Manfrotto, Nodal Ninja, Kaidan czy Agnos. I z niezrozumiałych przeze mnie powodów nie uważasz tego za spam....
    Jeśli jednak ktoś poleci głowicę qtvrheads Oznaczasz to jako spam a informacje usuwasz.. Dlaczego ? Masz informację o tanich głowicach polskiego producenta, która jest częścią wątku. odpowiedzią na wiele zadanych tu pytań. Usuwasz info o głowicy poniżej 300 PLN zostawiając info o tych, których ceny zaczynają sie od 600 PLN

Gdyby była to oferta sprzedaży była by w dziale sprzedam. Jednak nie ma takiej potrzeby. To BYŁA CZĘŚĆ DYSKUSJI i myślę że użytkownicy canonboard mają prawo wiedzieć że takie głowice są. Skoro wątek dotyczy głowic panoramicznych to taka informacja jest chyba na miejscu.
    Oczywiście zgadzam się z Tobą całkowicie sam kiedyś szukałem głowicy panoramicznej nawet do Ciebie pisałem za pośrednictwem pewnego(to nie spam nie reklama ani nic innego) portalu aukcyjnego i dostałem wyczerpującą odpowiedź sam nawet na innym forum pokazałem "skriny" takiej głowicy i nikt mnie nie posądził o spam bo jeśli coś jest tanie a dobre to trzeba się tym chwalić i basta.

Początki nałogu

Domyślnie

Szukam opinii na temat głowicy panoramicznej DOBAS-01.

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

a co na niej chcesz zamontować ?

Domyślnie

DOBAS - 20D z gripem się nie mieści. Jak przykręcisz wszystko mocno to bez gripa z małym szkłem będzie trzymać w miarę stabilnie.
    puszki + szkła + inne graty

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez enter Zobacz posta
    a co na niej chcesz zamontować ?
    50D z fishem lub S10-20, sprzedawca twierdzi, że utrzyma 6 kg.

Ale jak lukaszczecin napisał, że miarę stabilnie 20D trzyma, to jak ma się do deklarowanych 6 kg?

Jak się na tym pracuje?

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Ja od siebie moge polecić głowicę pano-maxx (http://www.panorama-hardware.de/cgi-...=open&lang=com)

Jest bardzo dobrze wykonana, z przesyłką z Niemiec kosztuje ok. 670 zł (w zależności od kursu ojro) więc cena też nie zabija. Ma rotator "klikający" z podziałką kątową plus wymienne płytki z rowkami o różnych kątach. Producent deklaruje, że utrzyma nawet "jedynki", ja mam na niej na razie 5d z 35L i trzyma bardzo solidnie. Założyłem na chwilę 70-200/4 i też nie było problemu. Jedyna wada, to brak szybkozłączki do mocowania aparatu. Akurat dla mnie nie było to problemem.

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów