Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 44 z 44

Wątek: Dylemat: zmiana systemu Olympus na Canon?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawciolbn Zobacz posta
    te dywagacje i podawanie FF jako panaceum na robienie zdjęć, zwłaszcza w tematach, gdzie ludzie biorą pod uwagę 450-40D, już przestają być zabawne, a wręcz irytujące.. stać cię na FF kup sobie, dokup i same L-ki z 1.2-1.4 i wal foty jak popadnie.

#
    tutaj zawsze tak będzie ktoś daje temat, że zastanawia sie nad produktem x lub y i ma na to kwote z....to mu odpowiedza - jak dolozysz do kwoty jaka masz kwote zz to bedziesz mial produkt xyz a to juz klasa wyzej i kłaniaj sie przed tym produktem
    To tylko zabawa...nie spinajcie się...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawciolbn Zobacz posta
    następny piewca mitów.. jakoś pozmieniałem szkła z kitowych na "stopkowe" i zdjęcia nabrały mocy nawet na cropie.. chcieć to móc, a nie mieć FF i się onanizować pełną klatką.. te dywagacje i podawanie FF jako panaceum na robienie zdjęć, zwłaszcza w tematach, gdzie ludzie biorą pod uwagę 450-40D, już przestają być zabawne, a wręcz irytujące.. stać cię na FF kup sobie, dokup i same L-ki z 1.2-1.4 i wal foty jak popadnie.

#
    Kolega coś chyba wszystkiego nie przeczytał. Ja żadnych mitów nie przekazuje, bo nawet nie miałem z nimi styczności. Ktoś mnie się pytał w czym przeszkadza mi kupienie dobrych szkieł do 50D. Tylko odpowiedziałem to, co sam dostałem w swoim wątku w odpowiedzi na moje pytanie (między innymi od kolegi). Że te szkła, które wybrałem marnują się na cropie i lepiej kupić nawet używane 5D. W moim przypadku co może przemawiać za FF to że bardziej foce blisko niż daleko znajdujące się drobiazgi (szczegóły). Więc jeśli ma tylko na tym polegać różnica między 50D a 5dMII to wole poczekać na tańszy nowy FF. Używanego body nie kupię bo nie mam nikogo zaufanego i w tym temacie chyba można się bardziej przejechać niż na używanych samochodach.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Osobiście jakoś nie odczułem nachalności w namawianiu na FF. Dobrze że są podawane najlepsze rozwiązania. Po to ludzie się pytają bo nie wiedzą, są nie pewni słuszności swoich tez.
    Może to faktycznie denerwować jeśli jest to robione po złości lub widać że kogoś nie stać i od razu mówi mu się wydaj na sprzęt 10k bo inaczej to nie ma sensu focić. To może irytujące, zwłaszcza że można zrazić do fotografowania i skazywania ludzi tylko na małpki.
    Ostatnio edytowane przez KaDwa ; 22-04-2010 o 11:29 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu Awatar Bart3k
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KaDwa Zobacz posta
    Używanego body nie kupię bo nie mam nikogo zaufanego i w tym temacie chyba można się bardziej przejechać niż na używanych samochodach.
    nie przesadzajmy.... większośc ludzi jednak dba o sprzęt i jak wydaje 3k na body to raczej nim nie rzuca mo ziemi... ja mam akurat 500D używane... i musze przyznać że gdyby nie to że znam przebieg to mógłbym powiedzieć spokojnie że nówka... fakt.... 8000 na liczniku w tym 1200 to foty a reszta to filmiki...

Sam sprzedawałem 2 puszki w życiu i ostatnio moje pierwsze lustro pentaxa... po 4 latach... facet stwierdził że nie wygląda na swoje lata... pewnie co innego jak sprzedaje ktoś kto sprzętem zarabia i ma 5 puszek na stanie a inaczej ktoś kto robi to z pasją... ale to też na przebiegu widać co się kupuje... a chyba licznika jeszcze nikt nie cofie w puszkach
    Canon 5D mkII|Canon 40D|Canon 17-40 4L|Sigma 120-400 4.5-5.6|Canon 50 1.8|Falcon 8 3.5|Metz48

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Jeśli chodzi o lustrzanki, to ze zmiany systemu na Canon na pewno będziesz bardzo zadowolony, cokolwiek byś kupił.

Ja swoją przygodę z fotografią cyfrową zaczynałem od E 500, by po roku przenieść się do Canona, kupując z początku 30D.
    Główne powody porzucenia Olka to:
    - minimalistyczny zestaw dostępnych szkieł,
    - szumy Olka,
    - ogólnie: niszowa marka, do której ekwipunek produkowany przez firmy trzecie bywa dostępny w dalekiej kolejności, jeśli w ogóle.

Ostatnio przeprosiłem się z Olkiem i do swojego Canona 5D mk2 dokupiłem jako drugi aparat, stale dostępny, Pena PL1, z którego jestem więcej, niż bardzo zadowolony. Jest stale gotowy do akcji w moim schowku w aucie, a czasem w kieszeni kurtki, lub płaszcza, i daje zdjęcia nie gorsze od amatorskich lustrzanek.
    Ma swoje przewagi Canon, ma je też, choć w innym segmencie, Olympus.
    Pozdrówka.
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów