Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 35 z 35

Wątek: Canon 1d M IV seryjne zdjęcia

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jagular Zobacz posta
    No to pozostaje:
    1. Użyć drugiego korpusu z lampą.
    2. Zastanowić się/zdecydować się przed zrobieniem zdjęć, co będzie lepsze.
    Nasze stanowiska nieco się zbliżyły mam nadzieję
    Ad 1. Właśnie tak robiłem
    Ad 2. Właśnie tak robiłem - jak nie chciało mi się kombinować z drugim body :-D
    Celowo używam czasu przeszłego (d10 + d30) Jak pisałem z Markiem mam większe pole do popisu.

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    Czy myślałeś już może o tym, żeby do tego Marka dokupić sobie może jakąś książkę o fotografii?
    Większy pewnie z tego będzie pożytek niż z tego wątku...
    Masz kolego na pewno rację tylko że twoja wypowiedź nic nie wnosi do dyskusji. Z tego co wiem, to forum jest po to żeby dyskutować na różne tematy na te uznane przez Ciebie za zbędne też.

Cytat Zamieszczone przez molsar Zobacz posta
    a mi wlasnie C1-C3 bardzo odpowiadaja. np. na weselu mam zaprogramowane 2 tryby focenia - z krotkim czasem +flash hi-iso i C2 z dlugim czasem lo-iso+flash na druga kurtyne (naciskam tylko na lampie jeden przycisk zeby walil na kurtyne) co jest bardzo uzyteczne podczas ilustrowania ruchu w dynamicznej scenie. :]
    wtedy ja decyduje jednym ruchem jaki typ foty zrobic a tak to bym musial krecic na ISO, krecic na czas i przyslone
    i nie wyobrazam sobie bez tych programow usera robic fotek
    Jak widać są ludzie którzy myślą trochę inaczej i dla takich też powinno być miejsce na forum.

Domyślnie

chopaku... klawiszologia w marku IV jest tak prosta (miana czasu, przysłony i iso, to raptem dwa pokretła jeden przycisk i znow pokrętło i pstryczek na lampie on/off) że hoho i można to zrobić w ułamku sekundy.
    po to w nim sa tak rozmieszczne przyciski by nawet nie odrywajac aparatu od oka moc zmienic wszystko w ułamku sekundy.
    tylko trzeba wiedziec co się chce uzyskać i jak to uzyskac...

widze ze dla ciebie i C1-3 były by nieuzyteczne, tobie potrzeba zielonego kwadraciku i zielonego kwadraciku z lampą.

a tu niestety trzeba pomysleć.

Ps przysięga trwa bardzo dlugo! zakładanie obraczek duzo mniej ale tez moząń zmienić ustawienia w trakcie a nawet obiektyw.
    Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
    zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg

www.nagor.prv.pl - FOTOblog.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nagor Zobacz posta
    tez moząń zmienić ustawienia w trakcie a nawet obiektyw.
    Potwierdzam, da radę zrobić foty nawet trzema szkłami dla każdego z dwóch członków pary młodej.

Początki nałogu

Domyślnie

Rzeczywiście, klawiszologia jedynkowa jest bardzo prosta...żeby nie powiedzieć prymitywna

Kto wie, czy czas zmiany ustawień guzikami na korpusie jedynki nie jest podobny do czasu zmiany ustawień C1...C3 na innym korpusie.
    Aparaty, obiektywy, lampy.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

1.Motyw z książką nasuwa się od początku tego wątku. A może nawet warto ze dwie książki. Większość z książek jest tańsza od czwartego Marka.
    2. Moim zdaniem "kompensowana biel" to kwestia nie tyle doskonałości Mk IV, ile istoty RAWów. Jeżeli w ogóle jest różnica w obróbce RAWów z 500D i Mk IV, to na pewno nie odzwierciedla różnicy w cenie zakupu tych puszek.
    3.
    Cytat Zamieszczone przez nagor Zobacz posta
    jak coś kup xxD i będziesz miał C1-3 i to ci ułatwi życie albo o ile ma to 5D2 lub 7D (o ile mają C1-3)
    Siedem D ma C1-C3.
    4. Aha, ja też nie jestem PRO. Dlatego czytam.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów