Pokaż wyniki od 1 do 10 z 330

Wątek: Praca jako fotoreporter

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar Merod
    Miasto
    Kokos

Domyślnie

Przeczytałem przed chwilą mniej wiecej całą dyskusje i chciałbym zabrać głos, chociaż może nie powinienem bo jestem w laikiem i pod względem sprzętowym jak i doświadczenia. Oczy mi się szeroko otwierają na widok stawek 6zł, choć sam pracuje na stawkach jakieś od 0,00zł do 0,45 gr od foty.
    Jestem na praktykach fotograficznych w znanym studenckim portalu, gdzie nikt nie płaci złamanego grosza za galerie na stronę z koncertów, evantów kulturalnych etc. Za tzw. dziękuje, no albo sam fakt z nie musisz płacić za wstęp na impreze można potraktować jako zysk, fajnie chociaż, że ktoś Cie gdzieś opublikuje. Wieczorami dorabiam sobie jako fotograf w klubach gdzie dostaje koło 25zł, za galerie 60-70 fot., fakt w jeden wieczór można zrobić takie galerie 2, lub 3. No ale co pańszczyzna, chociaż jestem zadowolony, że udaje mi się zarobić jakiekolwiek pieniądze na finansożernym hobby.
    30D + 17-75 4.5 5.6 IS + 50 1.8 + chęci

I eat EMO children for breakfast

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merod Zobacz posta
    Jestem na praktykach fotograficznych w znanym studenckim portalu, gdzie nikt nie płaci złamanego grosza za galerie na stronę z koncertów, evantów kulturalnych etc. Za tzw. dziękuje, no albo sam fakt z nie musisz płacić za wstęp na impreze można potraktować jako zysk, fajnie chociaż, że ktoś Cie gdzieś opublikuje. Wieczorami dorabiam sobie jako fotograf w klubach gdzie dostaje koło 25zł, za galerie 60-70 fot., fakt w jeden wieczór można zrobić takie galerie 2, lub 3. No ale co pańszczyzna, chociaż jestem zadowolony, że udaje mi się zarobić jakiekolwiek pieniądze na finansożernym hobby.
    widzisz, jakby wszyscy zgodnie olali dlastudenta.pl moze cos by zaczeli w koncu placic,
    z tym wszystkim to jest tak, ze jak zaczniesz robic zdjecia za darmo lub za jakies marne grosze to juz zawsze bedziesz tak robil, zawsze nie beda Cie szanowac a jak zaprotestujesz to sobie znajda kogos innego,

ludzie, miejcie dla Siebie szacunek przede wszystkim, bo jak nie szanujecie Siebie to inni też nie bedą Was szanować, nie róbcie zdjęć za marne grosze i za darmo,
    za akredytacje? to też nie powinno zachęcać, koszt biletu i tak jest nizszy na imprezy/mecze niż zuzycie sprzętu podczas takiej imprezy
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    nie liczcie też, ża tak zaczynając zaczniecie potem coś zarabiać, szanse na to są jakieś 0,001% bo jednemu na tysiąc moze sie udać trafić cos konkretniejszego, ale to i tak beda marne pieniadze
    Ostatnio edytowane przez sebcio80 ; 19-04-2010 o 02:54 Powód: Automerged Doublepost
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Uprawnienia umieszczania postów