Pokaż wyniki od 1 do 10 z 118

Wątek: Techniki oświetlenia - komentarze

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rorochch Zobacz posta
    Pank, ty nadal o swoich preferencjach, a to jest forum, baza wiedzy nie tylko dla Cibie, ale dla wielu fotografow poszukujacych odpowiedzi jak zrobic to czy tamto. To co wrzucil Micles oraz ja powinno im pomoc. Twoje teksty utrudnia poszukujacym wyluskanie istotnych informacji. Dam ci taka rade. Jak cos nie jest uzyteczne dla Ciebie, to pozwol skorzystac innym. Co? Nie uwazasz, ze tak bedzie prosciej?
    Jezu, o czym Ty piszesz? Te zdjęcia to ewidentna kicha, patrząc na nie myślę że człowiek który je pokazał nie ma pojęcia jak w studio poprawnie ustawić oświetlenie, jest to jak najbardziej użyteczne bo skoro chcesz tutaj czegoś nauczyć to szukający wiedzy fajnie jak wie kto tę wiedzę próbuje mu przekazać.
    Więc konkretnie, pytam i proszę, wyjaśnij w jakim celu zastosowałeś takie a nie inne oświetlenie, czemu ten efekt, który pokazałeś powinien być powielany przez ludzi chcących nauczyć się technik oświetlenia studyjnego. Najlepiej, podaj linka do jakichś profesjonalnych fotografii w których technika pokazana przez Ciebie była zastosowana, skoro twierdzisz że się ją stosuje to nie powinieneś mieć problemu, prawda?
    Dopóki tego nie zrobisz będę twierdził że nie specjalnie masz doświadczenie w dziedzinie której próbujesz uczyć i Twoje nauki mogą przynieść więcej szkód niż pożytku. A Twoje opowieści o świetnym laptopie appla na którym można obrabiać zdjęcia tylko mnie w tym przekonaniu umacniają. Owszem, fotografowie podpinają komputer do aparatu, ale tyko po to żeby mieć większą kontrolę nad powstającym obrazem, do obróbki raczej nie koniecznie. Sam piszę właśnie z MBPro 17" ale mam go podpiętego do szeroko gamutowego profesjonalnego monitora i nigdy do głowy mi nie przyszło żeby obrabiać zdjęcia na laptopie, chyba że wstępnie, chociaż obie matryce mam skalibrowane. I u mnie, mimo tego że piszę z maka Twoje zdjęcia są koszmarnie płaskie, więc o co biega?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez artb Zobacz posta
    Krzychu, bo tak to już jest, że na początku trzeba nauczyć się czegoś prostszego, żeby z czasem przejść do bardziej skomplikowanych rzeczy. Chcesz zaczynać od 7 lamp jak w studio nic nie robiłeś i nie wiesz co można zrobić z jedną...? To tak jakby kadeta szkoły lotniczej na pierwszych zajęciach posadzić za stery F117A i powiedzieć - leć synu, zdobywaj przestworza. Wszyscy tu wiemy, że można inaczej, że można lepiej i ciekawiej poświecić, ale od czegoś trzeba zacząć.
    Najlepiej zacząć od poprawnego ustawienia jednego źródła światła, w życiu nie słyszałem o takiej metodzie dydaktycznej że na początku należy zrobić coś ewidentnie źle, żeby później robić dobrze.
    Ostatnio edytowane przez pank ; 15-03-2010 o 21:34 Powód: Automerged Doublepost
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Uprawnienia umieszczania postów