Strona 4 z 12 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 118

Wątek: Techniki oświetlenia - komentarze

Coś już napisał
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

Dinderi,
    Nie mieszaj w to aparatow. Mowimy o konkretnych zdjeciach pochodzacych z jednego aparatu oraz o konkretnym monitorze - moim. Ja tylko wnioskuje - DOMNIEMAM- z tego co napisal Merger (kolory wyprane, za jasno, itd) ze dziala na PC, z karta geforce. Wpadnij do mnie, pokaze ci na moim sprzecie, ze jest ok. Ja z tego co widze na tym monitorze drukowalem w wielu gazetach, robilem proofy w drukarniach i bylo ok.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rorochch Zobacz posta
    Merger,
    Krzychu,
    Miedzy apple a PC? Znaczaca.
    Tylko jak właściciel któregoś z nich (lub obydwóch) nie ma najmniejszego pojęcia o color managemencie...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Dinderi,
    Nie mieszaj w to aparatow.
    Musze mieszac aparaty, bo to ma wpływ, a że akurat w tym konkretnym przypadku zapewne nie, to inna sprawa

Wpadnij do mnie, pokaze ci na moim sprzecie, ze jest ok.
    Chętnie, tylko napisz kiedy
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Dinderi,
    Nie mieszaj w to aparatow. Mowimy o konkretnych zdjeciach pochodzacych z jednego aparatu oraz o konkretnym monitorze - moim. Ja tylko wnioskuje - DOMNIEMAM- z tego co napisal Merger (kolory wyprane, za jasno, itd) ze dziala na PC, z karta geforce.
    Może i na Crayu sobie działać - jak ma skalibrowany monitor to nie ma najmniejszego znaczenia - to są podstawy wiedzy na temat obróbki i proofy ani drukowanie nie ma tu najmniejszego znaczenia.... A te uwagi na temat kart to kompromitujące są...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Btw - u mnie też jasno i kolory wyprane - karta ATI - co Ty na to ?
    Ostatnio edytowane przez Krzychu ; 15-03-2010 o 20:36 Powód: Automerged Doublepost
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Ja też mam ATI, MSZ.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Dinderi,
    Nie mieszaj w to aparatow. Mowimy o konkretnych zdjeciach pochodzacych z jednego aparatu oraz o konkretnym monitorze - moim.
    jaki masz monitor?
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Coś już napisał
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

Dinderi,
    wpadaj kiedy chcesz, zwykle siedze w studiu, tylko dryndnij, czy nie polazlem cos zjesc, albo co.
    Krzychu,
    dla publikujacego w necie, nie ma znaczenia, czy zdjecie wyglada tak samo na monitorze jak i w druku, dla innych ktorzy gdzies tam drukuja ma.
    Masz konkretne pytanie dotyczace "technik oswietlenia"? Czy tak sobie piszesz? Jak nie masz, to moze inny watek zainteresuje cie bardziej, bo z tego co wiem, nie dzialasz w studiu, wiec nie zamulaj tego watku, bo potem sa klopoty, zeby cos stad wykopac. Juz pare osob o to prosilo, ja tez.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    sebcio,
    powerbook 17"
    dinderi
    mam tez PC z dobra karta do obrobki grafiki, ale w druku nie bylem zachwycony efektami, kiedy musialem na tym dzialac awaryjnie. Dodam, ze pomimo tego, ze i tak kazda przygotowalnia mieli to potem na apple, ale i tak widzialem roznice.
    Ostatnio edytowane przez rorochch ; 15-03-2010 o 20:49 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Dinderi,
    Krzychu,
    dla publikujacego w necie, nie ma znaczenia, czy zdjecie wyglada tak samo na monitorze jak i w druku, dla innych ktorzy gdzies tam drukuja ma.
    To ja już kończę - skalibrowany monitor (który będzie wyświetlał tak samo na PC, Apple i z kartami ATI/Nvidia) jest absolutną podstawą zarówno dla publikującego w necie jak i drukującego - to dalej są absolutne podstawy, i osobiście oczekiwałbym że osoba próbująca tutaj ludzi uczyć, takie najbardziej podstawowe podstawy zna.

Masz konkretne pytanie dotyczace "technik oswietlenia"? Czy tak sobie piszesz?
    Dziękuję, nie mam - już w tym wątku pisałem że to przykłady (dla mnie) na antytechniki oświetleniowe, ale ja w studiu nie działam więc nie znam. Znikam, nie odzywam się więcej, przepraszam za zamieszanie.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Dziękuję, nie mam - już w tym wątku pisałem że to przykłady (dla mnie) na antytechniki oświetleniowe, ale ja w studiu nie działam więc nie znam. Znikam, nie odzywam się więcej, przepraszam za zamieszanie.
    Krzychu, bo tak to już jest, że na początku trzeba nauczyć się czegoś prostszego, żeby z czasem przejść do bardziej skomplikowanych rzeczy. Chcesz zaczynać od 7 lamp jak w studio nic nie robiłeś i nie wiesz co można zrobić z jedną...? To tak jakby kadeta szkoły lotniczej na pierwszych zajęciach posadzić za stery F117A i powiedzieć - leć synu, zdobywaj przestworza. Wszyscy tu wiemy, że można inaczej, że można lepiej i ciekawiej poświecić, ale od czegoś trzeba zacząć.

Coś już napisał
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

Krzychu, napisz to w innym watku, rozwin, ucz jesli masz doswiadczenie, a nie tylko znasz teorie (kart, monitorow, procesorow, drukarn mamy bez liku, trickow, patentow tez jest od groma, znasz jakies to zapodawaj) ja tez chetnie skorzystam. Ale nie w "technikach oswietlenia". OK?

Strona 4 z 12 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów