Pokaż wyniki od 1 do 10 z 646

Wątek: Canon 550D - ogłoszony oficjalnie

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Swoją droga ciekaw jestem ilu ludzi pluje sobie teraz w brode, ze kupilo 7d?
    A niby dlaczego mieliby sobie pluć w brodę?

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Doleslav Zobacz posta
    A niby dlaczego mieliby sobie pluć w brodę?
    mam na mysli wylacznie tych, ktorzy kupili 7d dla filmowania. to jest spora grupa nabywcow.
    mam nadzieje, ze canon wypusci kiedys takiego 550d wylacznie do filmowania. z tylu uchylny lcd 4,3 cala i jazda :-)

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    mam na mysli wylacznie tych, ktorzy kupili 7d dla filmowania. to jest spora grupa nabywcow.
    Nie wiem czy spora, ale nawet jeżeli, to aby poważnie myśleć o filmowaniu 7D musieli jeszcze do tego wydać kilka-kilkanaście tysięcy na konieczny osprzęt (rigi, steadycamy, mikrofony, monitory, follow-focusy i inne bajery). O obiektywach nie wspomnę, bo zakładam że już mieli... Myślisz że tacy ludzie naprawdę żałują, że nie poczekali na 550D? Filmowanie lustrzanką może być nową możliwością dla filmowca, ale dla amatora-fotografa pozostanie intrygującą i nęcącą ciekawostką, niczym więcej. Filmowanie przez fotografa kończy się zazwyczaj na paru kilkuminutowych testach i poznaniu ogromnych możliwości i ograniczeń. Marzeniem filmowca pozostanie i tak profesjonalna kamera.

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Doleslav Zobacz posta
    Marzeniem filmowca pozostanie i tak profesjonalna kamera.
    Jasne. RED.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez daromo Zobacz posta
    OK możesz mieć swoje zdanie jednak jak dla mnie jak ktoś chce kupić aparat do kręcenia filmów to porostu uległ Canonowskiemu marketingowi i nie tylko. Ludzie jak chcecie robić filmy to sobie kupcie kamerę, a nie piszcie ze "W 7D to w większości skusiło mnie kręceniem filmów HD". Upychają do tych kamer co się da i wypuszczają co 6-10 miesięcy nowy model, a ludzie lecą i wydaja ciężko zarobione pieniądze. Z drugiej strony jak ktoś chce aparatem fotograficznym kręcić filmy to niech kreci Canon na pewno będzie wniebowzięty.
    No mam wrażenie jak kilku kolegów wyżej, że masz chyba niezbyt duże doświadczenie/wiedzę w temacie filmu skoro wyciągasz takie wnioski. A co dopiero doradzanie ludziom tego co mają kupować .

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Też jestem zaskoczony, że Canon nie obciął nigdzie filmików w stosunku do 7d. Może właśnie Canon sobie pluje w brodę...
    No właśnie to mnie najbardziej dziwi w tej premierze. Ciekawa sprawa. Może jednak coś wycięli .

Jedna rzecz nasuwa się niezbicie: dla osób, które były zmuszone kupić 7D ze względu na filmy sytuacja po tej premierze zmieniła się radykalnie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów