o widzę że i podziały sie wykluwaja powoli na My i Oni.. ;-)
Brawo. napewno zachęci to kolejnych do popierania działań klubu
ps xsardas - mądrze prawisz
o widzę że i podziały sie wykluwaja powoli na My i Oni.. ;-)
Brawo. napewno zachęci to kolejnych do popierania działań klubu
ps xsardas - mądrze prawisz
Prawdę mówiąc, trochę mnie irytuje co piszesz, ale pewnie to tylko moje negatywne nastawienie, a nie Twoja zła intencja.
Cenię sobie cynizm i sarkazm, bo to sól tej ziemi i pieprz. Ale co niby maja wnosic Twoje wypowiedzi poza karykaturą sytuacji? Albo odzywasz się jak te mewy z "Gdzie jest Nemo" albo jak jakis pseudo Stańczyk. Myślisz, że Twoje prześmiewcze wtręty polepszają światło problemu? Raczej nie.
Uważam, że każdego trzeba wysłuchac i zawsze, ale jeśli będziesz sie ograniczal do głupkowatych docinków, przestaniesz byc traktowany poważnie.
Jeśli masz pomysł na pogodzenie wszystkch stron dyskusji, bo jestem pewien, ze to NIE konflikt, tylko odmiennośc poglądów!!!, to napisz. A jeśli masz się ograniczac do docinków, to dziękuje - wlacze sobie Kaczynskiego w TV, bede mial to samo.
Bez urazy.
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
dinderi - naprawdę uważasz że obecnie prawo do wypowiadanie jedynie słusznych opinii mają tylko Ci którzy są za Klubem ? pytałem wielokrotnie na forum. Jakie są najblizsze plany? Żadnej poważnej odpowiedzi gdzie choćby zarysu tego co jest planowane nie dostałem. wniosek z tego taki że takich planów nie ma. To jak powaznie traktować taką inicjatywę? klub dla klubu? dla legitymacji? ale mimo to, poki co kibicuję Wam bo wierzę że takie stowarzyszenie w tej czy innej formie jest potrzebne i ma sens.
A zamiast sie irytować zerknij na N forum gdzie koledzy miają już jakieś doświadczenie i warto podpatrzeć sprawdzające sie schematy działania zamiast wymyślać nowe utopijne. czasem warto skorzystać z doświadczenia innych nawet jeśłi fotografują żółtym aparatem ;-).
pytasz o pomysł. a nie lepiej było zroganizować ciekawy plener fotograficzny dla forumowiczów? i to on powinien być wyjściem do dyskusji na formą działania. taki plener przyciągnął by o wiele wiecej ludzi niż spotkanie załozycielkie stowarzyszenia. byłyby i dyskusjie i propozycje i nazwa pewnie inna i pewnie niemało pomysłów na przyszlosć. i bylaby w tym fotografia a nie tylko deklaracje i statuty. nie wiem czy dostrzegasz te róznicę . Od tego moim zdaniem należało zacząć. Gwarantuje Ci że wiekszość ludzi jest zainteresowana takim klubym o ile bedzie w tym na pierwszym miejscu właśnie FOTOGRAFIA . poki co nie nie jest i nawet pomysłow na to żeby była nie ma.
Ostatnio edytowane przez Canion ; 06-02-2010 o 12:31
Canion mi się wydaję, że od początku starasz się tylko zaszkodzić swoimi wypowiedziami. Jakbyś cieszył się, że nie tylko Ty myślisz, że coś spieprzyliśmy.
Nie dziwię się Dinderiemu, bo rzucasz się jak ryba wyciągnięta z wody. Pytasz o inicjatywy? Wejdź na forum i zapytaj czy w Twojej okolicy jest organizowany jakiś plener to się dowiesz, bo klub ma działać na zasadzie 'regionu'.
szkodzić? żartujesz chyba. czemu każda negatywne zdanie jest traktowane jako próba szkodzenia? albo tu dyskutiujemy na normalnym poziomie szanując zdanie innych i poszukując rozwiazań albo rzeczywiście nie ma sensu jakakolwiek dyskusja. akurat Twoją wypowiedz uważam jako kompletnie nic nie wnoszącą do sedna sprawy. Sorki.
Czytam i czytam i się coraz mocniej dziwie, fakt nazwa nie jest może najszczęśliwsza, ale zdzwiwienie moje rośnie, że dyskusje nad klubem, jego nazwą przebiegają na forum "canon.bord.info" i to jakoś nikomu nie przeszkadza.....
Piotr Talarczyk
1ds III 1d
Canion podba mi sie Twoja poprzednia wypowiedź, bo jest wreszcie rzeczowa. Tak to ja chetnie bede dyskutował.
Mysle, że rzeczywiscie, tak jak sugeruje Piotrek, warto wrócic na tymczasowe forum klubowe i tam toczyć dyskusję. I warto chyba również poczekac na Mellana, aż wroci z wyjazdu. Jako ojciec całego projektu, ma niezbite prawo wyrażenia swojego zdania, wysłuchania zdania innych, zanim zostana podjęte jakiekolwiek decyzje.
Ja tymczasowo, pozostawiam temat bez mojego udziału. Cokolwiek nie napisze wiecej bedzie powtarzaniem tego samego, co juz napisałem, lub dyskutowałem osobiście z Alde, Oxydum i Januszem Body. Nie ma wiec sensu, żeby odnosić sie wciąz do tych samych kwestii.
Pozdrawiam i licze, że na forum klubowym dojdziemy do konsensusu, a problem bedzie rozpatrywany w ramach "problemu", a nie "rebelii".
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Hi...
Jednym przeszkadza nazwa, innym przeszkadza brak nazwy... Wszyscy zakładają że Canon w nazwie klubu promuje markę. A może to my uznaliśmy podświadomie że użycie nazwy jednego z producentów ułatwi znalezienie wspólnego mianownika grupie ludzie która para się używaniem aparatów foto ?
Nie ukrywam - głosowałem za nazwą w takiej formie. Ale nie czuję się do niej przywiązany tak żeby o nią kruszyć kopię. Na nasze spotkanie założycielskie chciał przyjść Nikoniarz z Łodzi. Moja wina - nie podałem mu nowego terminu (znał ten z 13 grudnia). Dostałem za to z resztą od niego OPR. Przecież tak naprawdę jak ktoś powie że nie ma wspolnego mianownika z ludźmi z klubu to nie przyjdzie chociażby był największym fanem Canona i posiadał kolekcję taką jak Camera Museum...
Jeden z kolegów stwierdził że powinniśmy się wzorować na NKP. Czemu nie - ale jeśli chcielibyśmy kopiować ich rozwiązania to może lepiej od razu się tam zapisać ? Jak napisał Janusz - może lepiej rozdać czerwone książeczki, legitymacje, tytuły. Porobić się prezesami i dyrektorami.
Mój szacunek dla Mellana bierze się między innymi z tego że on mówi wprost - sami organizujcie swoje spotkania - Klub nic za was nie załatwi. Czy słychać w tym "wydawajmy legitymacje i rozdawajmy stanowiska" ? Przyznam się szczerze że męczą mnie wszystkie legitymacje, kwitki papierki itp rzeczy. Uważam że człowiek nie "powstaje" przez nadanie numeru Pesel, wydanie dowodu czy legitymacji. Zresztą dyskusje na ten temat też się toczyły na spotkaniu założycielskim. Nie wiem - ale dla mnie inicjatywa Mellana, BVQ, Dinderiego i innych - których nie wymieniłem teraz, a którzy włożyli wielki wkład - to chęć spotkania i spotykania ludzi którzy chcą robić zdjęcia.
Janusz zarzucił - po co w ogóle stowarzyszenie... Odpowiem szczerze jaka była moja motywacja - stowarzyszenie to taka rama która np mnie może zdyscyplinuje żeby wielką chęć pójść na jakiś plener - zrealizować. Ludzie są różni - jedni mają masę samozaparcia żeby brnąć po pas w śniegu żeby zrobić zdjęcie, inni potrzebuję takiej ramy - która powie - w ramach stowarzyszenia skrzyknęliśmy się na plenerek i kawę. Dziś i tutaj.
Mam taką nadzieję że stowarzyszenie obroni się samo - przez to co będzie robić. Przyznam się szczerze że ten ferment nawet mnie trochę ucieszył. Oczywiście źle by było gdyby cała aktywność zamknęła się w ramach dyskusji o tym co spotkanie założycielskie zrobiło źle. Ale jak mawiał mój nauczyciel - "nie myli się tylko ten - kto nic nie robi".
Pozdrawiam...
W krótkiej wypowiedzi chdziło mi raczej , że nikomu nie przeszkadza , że piszemy , czytamy- jesteśmy użytkownikami forum z "canonem" w nazwie
Ostatnio edytowane przez piotrek72t ; 06-02-2010 o 14:30
Piotr Talarczyk
1ds III 1d
Janusz, to nie tak jak myślisz niestety. Ponosi Cię.
Mylisz się co do tego z kim ja się chcę spotykać. Mam ochotę spotykać się z fajnymi ludźmi, między innymi z tymi, których spotkałem w Łodzi.
Poza tym nie jest ważne jaki mam aparat, nie jest ważne co jest w nazwie. Pomysł Klubu Canona narodził się na forum Użytkowników Canona, no i tak się złożyło, że tego Canona ma w nazwie. I co w związku z tym? Mam się martwić, że 99% Klubowiczów będzie użytkownikami Canona?? Nie rozumiem w czym problem?
Wiesz... Gdybym mieszkał bliżej Szczecina albo Krakowa na bank bywałbym na tych plenerach. Ale niestety za daleko.
Powstający Klub daje duże prawdopodobieństwo, że taka grupka zapaleńców wykluje się z okolic Łodzi czy Warszawy, a tu już mam rzut berecikiem.
Także mam nadzieję, że zorganizujemy coś fajnego i nie życzę Tobie ani oczywiście sobie zazdroszczenia czegokolwiek w tym temacie. Tylko fajnej fotograficznej zabawy. Powodzenia życzę!