Strona 10 z 24 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 236

Wątek: [Canon-Foto-Klub] Bardziej realnie, mniej wirtualnie

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    Janusz, a jakieś konstruktywne propozycje? Masz rację. nazwa może sie za bardzo nie udała ale jaka bedzie było wiadomo od dawna. teraz poptokach. Mleko sie wylało. A jeśli możesz napisz jak Ty widzisz możliwości i strategię działania bo jednak np z forumowymi plenerami cinko bardzo - może jednak jest szansa że klub to zmieni.

No i jeśli nie klub w proponowanej przez kolegów formie to co?
    Miałem już się nie wypowiadać w tej sprawie bo to NIE MÓJ KLUB. Naprawdę. Bardzo mocno podkreślam, że albo chodzi o fotografię albo o Canona. Jedno z drugim w postaci klubu połączyć się nie da. Nie ja coś spaprałem więc niby dlaczego miałbym to coś naprawiać? Nie uważam też, żeby było po ptokach.

W Szczecinie z plenerami i plenerkami nie jest tak źle - dużo, bardzo dużo zrobił tu ArtMag, Pan Redaktor Andrzej i Polskie Radio za co im chwała. Jednak gdzieś tam jeździmy. Do umówienia się na taki wyjazd kanał w postaci klubu ze składkami, generalicją, Canon w nazwie i resztą mało potrzebny mi się wydaje.

EDIT: EOT jak dla mnie. Klub dla mnie umarł. Nie istnieje.
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 04-02-2010 o 19:01

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Coś już napisał Awatar eminesia
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Mam wrażenie, że teraz zacznie się odwracanie kota ogonem i mówienie "ja nie głosowałem/am za tą nazwą". Wyjdzie na to, że nikt nie głosował, to jakieś chochliki namieszały.
    Janusz Body nie chce należeć do klubu, no trudno. Ktoś inny też nie, też trudno, ale są inni, którzy chcą. Nikogo się tutaj do niczego nie zmusza. Było dużo czasu do zastanawiania się i wyrażania własnych opinii na temat nazwy czy czegokolwiek innego.

Canon EOS 450D/Canon EOS 1000F + Sigma 70-300/4-5.6 APO DG, Sigma 28-200/3.8-5.6, Sigma 18-200/3.5-6.3 DC OS

Graj!

Bywalec Awatar bvq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

może troszkę za wiele emocji w tym wszystkim, każdy ma prawo do odmiennego zdania...
    Canon-Foto-Klub
    Zadeklaruj uczestnictwo - wyślij wiadomość BVQ lub Mellan.

Uzależniony

Domyślnie

eminiesia. nie o to chodzi. nazwa jak nazwa. pies ją ganiał.. tak samo zła jak każda inna .. WIekszość chciała to niech bedzie.

z ciekawości ponownie zajrzałem na forum klubu żeby zerknąć co ciekawego stricte fotograficznego jest planowane lub obecnie sie dzieje. ....hm.......szukam...szukam....szukam... zero. Jakiś kalendarz i to wszystko.
    Biuletyny, legitymacje, zjazdy, głosowania, deklaracje członkowsie, dyskusje z dekielkiem czy bez - OK . ale gdzie w tym fotografia? wiosna za pasem. jeśłi ma być zorganizowany jakiś klubowy plener to już teraz należałoby do tematu podejść i zaplanować. Sporo pracy zrobione . to fakt. ale może tym bardziej warto jednak tak to zaplanować żeby nie powstał klub dla klubu. Pierwszy zapał szybko minie. i co dalej? zostaną przykurzone deklaracje na I-go sekretarza?

Tak. krytykować najłatwiej. to prawda. z tym że poki był Mellan z zapałem do pracy to trudno było wymagać. ale teraz jakiś władze wybrane wiec pora na REALNE działania tychże osób.
    Ostatnio edytowane przez Canion ; 04-02-2010 o 19:14

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Nie ja coś spaprałem więc niby dlaczego miałbym to coś naprawiać? Nie uważam też, żeby było po ptokach.
    Uważam, że źle się stało, że dopiero dzisiaj napisałes w tym temacie. O nazwie dyskutuje sie od 2 miesięcy.
    A dzisiejsza dyskusja, przynosi klubowi, ktory jeszcze nie powstał, więcej szkody niż pożytku. Wszystkie błedy można poprawić, nigdy nie jest za późno. Można, nawet po rejestracji zgłosić dokument ze zmianą formalną nazwy. Bedzie to kosztowało, ale da się. Po co od razu stawiać krzyżyk?
    Może zatem wróćmy do początku i przedyskutujmy nazwę, na nowo?
    z ciekawości ponownie zajrzałem na forum klubu żeby zerknąć co ciekawego stricte fotograficznego jest planowane lub obecnie sie dzieje. ....hm.......szukam...szukam....szukam... zero. Jakiś kalendarz i to wszystko.
    No niestety i ja nad tym boleję. Może jeśli forum klubu zostanie podpięte pod CB, wreszcie się coś ruszy, bo nieruchawo bardzo, szczególnie w stolycy...

P.S. Ja się nie obraziłem i nie widzę powodu do obrażania. Krytyka konstruktywna jest cenniejsza niż wazelina.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Początki nałogu Awatar Alde
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie

Plenery tak .. ale z tą wiosna za pasem to trochę nie tak ... ja dziś z pleneru mokry do pasa wróciłem

Ze mojej strony postaram sie zorganizować coś na przełomie maj/czerwiec dworek w środku lasu a pora taka bo chce wycelowac w kwitnące żarnowce ...
    Ostatnio edytowane przez Alde ; 04-02-2010 o 19:33
    ------------------
    Canon-Foto-Klub
    ------------------
    Sleeping in Light
    ------------------

It takes love over gold and mind over matter ...

Uzależniony

Domyślnie

Alde. uwierz. żeby zorganizować taki wiosenny klubowy plener z pomysłem i rozmachem to już nawet za poźno być zaczyna. Czas biegnie szybko. Tylko że mam wrażenie ze Zarząd tak sie skupił na organizacji że zapomniał o fotografii. i niestety w tym momencie obawy o których napisał Janusz zaczynają być realne.

Tak, to już nudne ale spytam po raz któryś. Jakie są foto plany Klubu na najblizsze tyg?
    Pytałem Mellana. dostałem wyczerpującą odpowiedz odnośnie stowarzyszenia i klubu. za którą oczywiście dziekuję.
    . niestety w owej całej korespondencji nie było słowa o najbliższych i tych dalszych planach fotograficznych Klubu. a to już trochę niepokojące.

i za pozostałymi dodam że dla mnie sens uczestnictwa w tego rodzaju stowarzyszeniu jest tylko wtedy gdy ma to ścisły związek z fotografią. Bycie w klubie od tak, żeby pogadać sobie na kolejnym forum to kiepski pomysł. ALe oczywiście trzymam kciuki za powodzenie projektu
    Ostatnio edytowane przez Canion ; 04-02-2010 o 19:43

Coś już napisał Awatar eminesia
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Z tego co ja wiem, plenery stricte klubowe będą się działy dopiero wtedy, kiedy klub zostanie zarejestrowany. Na razie spotykamy się tak jakby "poza klubem", jeśli wiesz co mam na myśli.
    Ogólnopolskie spotkanie jest wstępnie planowane na wakacje/lato, także konkretnie będziemy pewnie planować bliżej tegoż lata.

Ja osobiście niewiele na razie mogę zdziałać, gdyż mam maturę w maju.
    Canon EOS 450D/Canon EOS 1000F + Sigma 70-300/4-5.6 APO DG, Sigma 28-200/3.8-5.6, Sigma 18-200/3.5-6.3 DC OS

Graj!

Początki nałogu Awatar Alde
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie

Alde. uwierz. żeby zorganizować taki wiosenny klubowy plener z pomysłem i rozmachem to już nawet za poźno być zaczyna.
    Nie nie wierze ci organizowałem podobne imprezy w 2 tygodnie. Nik Ci nie powie co będzie robił za 3 miesiące i czy wolny będzie miał weckend ....

Klubu jeszcze nie ma na razie, to właśnie teraz robimy żeby był ...
    ------------------
    Canon-Foto-Klub
    ------------------
    Sleeping in Light
    ------------------

It takes love over gold and mind over matter ...

Uzależniony

Domyślnie

ok. skoro twierdzisz że organizujesz taki plener w 2 tyg. czapki z głów.

a tak na serio. ja nie oczekuję oczywiście że ktoś wyznaczy termin i temat zlotu teraz i koniec kropka tak ma być. Ja tylko zwracam uwagę ze jakby wogóle o planach fotograficznych sie w ramach Klubu nie pisze. zero propozycji , zero pomysłów... Nie muszą byćodrazu zapięte na ostatni guzik. niech to bedą tematy do przemyłsenia w ramach klubu. Tylko że tego nie ma i to niepokoi. sam fakt klepnięcie stowarzyszenia przez sąd nie sprawi że nagle wszyscy sie uaktywnią i z dnia na dzień powstaną ciekawe projekty. w/g mnie własnie teraz jest dobry moment na sprecyzowanie planów fotograficznych w ramch klubu. . no bo jak nie teraz to kiedy?
    Ostatnio edytowane przez Canion ; 04-02-2010 o 19:52

Strona 10 z 24 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów