Pokaż wyniki od 1 do 10 z 280

Wątek: Sigma kalibruje AF w obiektywach

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xsardas Zobacz posta
    Nie chcę was martwić ale w referencyjnych szkłach canona też się kalibruje w podobny sposób
    Ok, ale co to oznacza? Że nawet w szkłach Canona poniżej 40-krotności ogniskowej AF może nie działać prawidłowo z powodów takich, jak mi napisano? Ja nie podważam metod kalibracji, rozumiem, że kalibruje się referencyjnie na 40x ogniskowej. Ale jak, do licha, można sprzedawać jasny obiektyw, w którym nie można stosować ogniskować np. poniżej 6m dla 150mm? Tym bardziej, że minimalna ogniskowa to 1m. W gwarancji nie ma słowa o tym, o czym napisali. Tak więc dziś to pakuję i najdroższą opcją (z ubezpieczeniami itd) wysyłam to do Gdyni i lepiej niech to załatwią po mojej myśli, bo jestem zdecydowana na każdy krok.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A, jeszcze jedno:
    Poniżej tej wartości system Af może nie działać stabilnie ze względu na negatywny wpływ efektu aberracji sferycznej.
    Czy ja źle pojmuję, czy oni przyznają, że przez aberracje sferyczna (co jest zdecydowanie wadą obiektywu) w tym obiektywie AF może nie działać prawidłowo? Jak myślicie, można się tym argumentem z nimi pojedynkować?

Pozdrawiam
    ZałamanaAnia
    Ostatnio edytowane przez AniaCzajka ; 21-01-2010 o 17:33 Powód: Automerged Doublepost
    zostało 5D z 550EX i apetyt na zycie

Uprawnienia umieszczania postów