http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=34055124
Oprócz autofokusa główny powód przesiadki.
the silence is deafening
eeeee, powiedzcie mi skad oni tych ludzi do testów biorą ?
"W 7D trzymając aparat przy oku trzeba użyć lewej ręki aby włączyć urządzenie." LOL
wy tez włączacie swoje aparaty trzymając je przy oku ? bo ja troche wcześniejale moze cos żle robie
![]()
na ogol nie, ale chyba normalna i mozliwa do wystapienia jest sytuacja, ze np. chodzisz gdzies i wylaczyles aparat i zdazyles zapomniec czy jest on czy off, nagle widzisz fajna akcje podnosisz aparat do oka, zeby zrobic zdjecie i sie okazuje, ze jednak jest wylaczony
analogiczna sytuacja jak proba zrobienia zdjecia z zalozonym deklem
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
IMHO w kwestii zmiany włącznika od standardu Canona, jak dla mnie świetna zmiana,
co do jeszcze bardziej trafnych zmian w przełącznikach, uważam za sukces umieszczenie
guzika podświetlenia jako pierwszego z prawej, już nie trzeba gimnastyki palca i sięgania
na koniec, by sobie podświetlić wyświetlacz i to jest wg. mnie równie dobre.
EOS R | EF-s 10-18 IS STM | RF 24-105 f/4L IS USM | EF 70-200 f/2.8L IS USM | 580EX II
trochę poczytałem ten wątek i rzuciło mi się gdzieś w oczy, że 7d ma kiepski mRAW - kiepski bo za mały.... sprawdziłem ten mRAW w fotoszopie i wychodzi z tej rozdzielczości odbitka około 20x30 cm z rozdzielczością 300 dpi...... więc chyba nieźle ?
czy ktoś porównywał duże RAWy z mRAW w 7d przy kiepskim świetle i wysokim ISO ?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
aha, i jeszcze lamerskie pytanie: na czym dokładnie polega mRAW ? czy piksele procesor po prostu czyta z matrycy np. kilka pikseli jako jeden ? czyli te kilka pikseli to jakby jeden duży piksel ?
Ostatnio edytowane przez michal_sokolowski ; 26-12-2009 o 14:45 Powód: Automerged Doublepost