Strona 92 z 114 PierwszyPierwszy ... 42829091929394102 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 911 do 920 z 1137

Wątek: Jaki komputer?

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

btw. Mac OS X można zainstalować także na normalnym pc ;] z tym że nie jest to do końca legalne gdyż łamie zasady licencji apple.

Domyślnie

Przesiadka na Maca to moim zdaniem decyzja nie podlegajaca watpliwosciom. Wiec popieram, ze zastanawiasz sie nad tym KTOREGO Maca wybrac, a nie CZY wybrac Maca czy PCta. Nie wiem na jakim poziomie zaawansowania fotograficznego jestes, ale moim zdaniem wystarczy ci pierwsza opcja. Ja mam I-Maca z 2GB ram i 1TB zewnetrzny dysk i smiga jak burza na Lightroomie i PS4, Illustratorze i I-Movie. Przerabiam mniej wiecej 600GB RAWow rocznie.

Uzależniony Awatar tom517

Domyślnie

Jako posiadacz dwóch systemów dodam tylko że dla mnie Mac sprawdza się jako mały notebook. O takich parametrach 13" notebooków w tej cenie za bardzo nie widziałem. Jeśli chodzi o PC to mam z Win7, też zastanawiałem się nad Maciem, ale raz na rok nachodzi mnie żeby w coś zagrać i zostałem z Windowsem. Największa zaleta Maców to dla mnie cisza no i może wygląd . W takim Photoshopie pracuje się niemal identycznie więc róznicy nie widzę. Ale zwykłego PC przy pewnych nakładach da się wyciszyć do poziomu Maca . Dodatkowo Win7 to dla mnie coś pomiędzy Leopardem a XP.
    Ostatnio edytowane przez tom517 ; 10-12-2009 o 12:54

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Z moich subiektywnych obserwacji wynika, że problemy z PC zaczynają się kiedy:
    - składamy "na rympał", bez wnikania w specyfikacje
    - podkręcamy wydajność powyżej założeń producenta
    - instalujemy nielegalne oprogramowanie
    Każdy system ma swoje wady i zalety, jeśli ktoś lubi Mac'a i jak dla mnie "dyskusyjną" (i jak dla mnie nie do końca "legalną") politykę licencyjną firmy Apple, to dlaczego ma tego nie używać?
    Co do antywirusa, to ostatnio rozmawiałem z kolegami informatykami i padło zdanie "Nie no, napisać wirusa na Mac'a? Da się bez problemu, ale to przecież wstyd"
    System z Mac'a można zainstalowac na pc-cie http://forum.osx86scene.com/viewtopic.php?f=16&t=2008/ A obecne Maki to już niestety zwykłe, dobrze skonfigurowane pecety, w lepszej obudowie. Jak dla mnie, nie warte tej kwoty, zwłascza, że nie trzeba być super orłem, żeby złożyć sobie samem równie dobry sprzęt, za połowę ceny. A onanizm sprzetowy mi przeszedł, po zakupie pierwszej eLki
    Ostatnio edytowane przez dinderi ; 10-12-2009 o 13:07
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

a co z ta istalacja OSX na PC?
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    a co z ta istalacja OSX na PC?
    Jest nielegalna.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

I różnie to działa.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

wredniak
    Guest

Domyślnie

Mac ma sporo zalet, ale ma swoje wady.
    NP. nie działa pod najnowszym systemem Snow Leopard soft do kalibratora Eye-One (i1Display 2, v3.6.3). Niby miało być tak pieknie, podłączam i działa, ale niestety po wyświetleniu banerka powitalnego kończy się pytaniem czy chcę wysłać informację o błędzie. Pewnie wina oprogramowania eye-one, ale zestaw mac mini + ten konkretny kalibrator nie działa.

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

A nie masz czasami ustawionego języka polskiego?
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Zablokowany

Domyślnie

Tak, autor wątku się nadal przyglada dyskusji. Wyglada na to ze dam jeszcze szanse swojemu PC, tylko będę musiał wywalić kilka programów ze 'startup' to może odkryje te wspanialosci o których się tu pisze na temat PC. Aby to odkryć jestem skłonny zostawić jedynie Photoshopa, DPP i Nero, reszta pójdzie do kosza choć tak po prawdzie niewiele zostało.. Jak zoptymalizowac w takim razie system PC żeby odkryć te jego cudne zdolności? Komp ma rok czasu, 2.3 dual core procek 4gb ramu i pare dysków po 250 gb

Strona 92 z 114 PierwszyPierwszy ... 42829091929394102 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów