a moze taka?
http://www.emos.pl/zbozi/1603013000-ładowarka-v-9150
automat ale na procesorku, z funkja rozladowywania
z prostych uwazam ja za jedna z czolowych
a co do aku. to zdecydowanie SANYO a pozniej reszta
przy sanyo seria eneloop ma przewage nad innymi seriami taka ze ma maly stopien samorozladowania ale niestety deczko mniejsze maja tez pojemnosci
Ostatnio edytowane przez lucas39 ; 03-04-2009 o 19:40
Ostatnio edytowane przez wojkij ; 03-04-2009 o 20:27
Sorry za wykopalisko, ale potrzebuje dosc szybiej odp, a moj problem w jakims stopniu dotyczy tematu. Puscilem takiego samego posta na innym forum, ale nie doczekalem sie odp, a zalezy mi na czasie.
Wczoraj zalaczylem nowe eneloopy AAA do formowania w BC700 na refresh discharge. Oczywiscie ja mam zawsze zaje* szczescie i dzisiaj rano wylaczyli u nas prad na dzielnicy. Przypuszczalne mogl to juz byc 2 lub 3 cykl.
Pytanie brzmi; czy BC700 ma pamiec w tego typu przypadkach i rozpocznie od tego etapu, na ktorym skonczyla czy poleci od nowa? Ja zakladam, ze poleci od nowa, ale chce sie upewnic.
Drugie pytanie to czy zaszkodzi to w jakis sposob aku, (biorac pod uwage poprzednie pytanie) jesli dokoncze refresh lub puszcze go od nowa? Rowniez mysle, ze nie bedzie to mialo zaduzego wplywu, ale rowniez chce sie upwenic.
Ostatnio edytowane przez Merauder ; 10-11-2009 o 16:52
7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|
Miałem podobny przypadek (z prądem). Rozpocząłem od nowa i niczym się nie przejmowałem. Cykl został powtórzony i jest wszystko ok.
Jak wykopki, to wykopki![]()
Uprzejmie informuję osoby nie przekonane do "tak zaawansowanej ładowarki", uważające iż kontrolowania stanu naładowania czy wybór prądu jest im zbędne - że pojawiła się na rynku ładowarka BC-250, która jest "tradycyjną" (w sensie rozwiązań) alternatywą dla "tradycyjnych" ładowarek klasy noname i niewiele lepszych, fragment opisu poniżej:
"Jednocześnie ładować można w niej do 4 sztuk akumulatorków R6/AA lub R03/AAA (o dowolnej pojemności).
FUNKCJE:
- Ładownie akumulatorów przy napięciu około 250 mA
- Odczyt na oddzielnym wyświetlaczu LCD dla każdej komory ładującej
- Jednoczesne ładowanie akumulatorków typu AAA i AA
- Wykrywanie pełnego naładowania baterii
- Wykrywanie wadliwych baterii
- Możliwość rozpoczęcia ładowania razem lub oddzielnie dla każdej komory ładującej
- Funkcja odświeżania dostępna po całkowitym naładowaniu akumulatorków
- Określony czas ładowania każdego nowo włożonego akumulatora na max 18 godzin (zapobiega przeładowaniu)"
Oczywiście (jak i wcześniej) konsekwentnie polecam BC 700 / BC 900, no ale jak ktoś nie chce tyle wydawać i/lub nie chce kontroli ładowania, to.. właśnie pojawiła sie kolejna opcja w postaci BC 250
Canon EOS 300D | Canon EF-S 17-85 IS | Manfrotto 479-4B | 234RC | PowerShot A95
A ja ma prośbę - prawie się zdecydowałem na BC900 i dzwoniąc do sklepu - sprzedawca tylko mi teraz zamieszał:
1.Powerex WizardOne MH-C9000 - polecana jako najlepsza ładowarka
2.BC-900 - mój wybór - ale sprzedawca stwierdził ze przeplacanie pomiedzy BC700 a BC900 nie ma logiki.
3.No i zostaje BC-700
Jako ze kupuje dobrą ładowarek wiec nie jest dla mnie problemem zaplacic za nią wiecej aby tylko być bardziej zadowolonym.
Co wy polecacie z w/w tandem?
Kup BC-700 a będziesz zadowolony ... mam i jestem. Rzadko kiedy katuję akumulatorki dużymi prądami więc BC-700 mi wystarcza ... funkcjonalność jest ok.
7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|