Strona 20 z 66 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 659

Wątek: ile za zdjęcia?

JacekJS5
    Guest

Domyślnie Zlecenie na Sylwestra, ile wziąć?

Witam wszystkich Forumowiczów
    Dostałem dziś propozycję wykonania fotograficznej dokumentacji Sylwestra od Urzędu mojego Miasta (miasto około 350tyś mieszkańców). Nie znam jeszcze dokładnego harmonogramu, oni zresztą też. Zapytali, ile bym chciał za takie coś. Poradźcie ile mam powiedzieć, żeby nie było zbyt dużo lub zbyt mało.
    Pozdrawiam

Początki nałogu Awatar Troyan

Domyślnie

Ja nie generalizowałem, to przykład ode mnie z Bytomia. Pani nie zmierzała w kierunku sakramentalenego pytania "a czemu tak grogo?" tylko do całkowitego zdyskredytowania kogokolwiek fotografujacega poza panem przysłowiomym Zdziskiem.
    Założyłem sobie FOTOBLOGA

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

No,no 350 tys osób, to jest zlecenie .Nawet jakbyś wziął po złotówce....

Początki nałogu

Domyślnie

Nigdy nie jest "zbyt mało" . Zacznij od powiedzmy 12 tys. zł i patrz prosto w oczy. Jeśli zobaczysz, że mętnieją to powoli opuszczaj, a jak w oku zobaczysz wesoły błysk i w tym samym momencie usłyszysz "zgoda!" to długo sie będziesz zastanawiał dlaczego zażądałes tak mało . To się nazywa sztuka negocjacji, a dawniej targowania. Przepadam za tym.

Powodzenia, swnw.

JacekJS5
    Guest

Domyślnie

hehe, 350 tyś to jest w mieście, na tą imprezę przyjdzie pewnie 30-50 tyś (max).
    swnw myślałem, że kwota 3 tyś zł to będzie dużo, a Ty piszesz 12 Weźmy też pod uwagę, że to by był mój pierwszy Sylwester z aparatem w ręku i pierwsze tak poważne zlecenie. Do tej pory zatrudniali mnie, ale były to mniejsze eventy, Nadania Honorowych Obywatelstw itp. Trwało to ok. 1 godz + obróbka. Wtedy brałem za to 350 zł. Nie wiem czy jak teraz wyskoczę z kwotą dużo, dużo wyższą, to się nie "obrażą". W sumie to jedyny taki wieczór w roku i ja też muszę swoje plany psuć. Dziękuję wszystkim za odpowiedzi i czekam na jeszcze jakieś propozycje.
    Pozdrawiam

Początki nałogu Awatar Troyan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Byłeś kiedyś na spotkaniu "fotograficznym" z rodzicami/dyrekcją osobiście?
    To było do mnie czy do Owcy ?
    Założyłem sobie FOTOBLOGA

Domyślnie

Pomnóż stawkę którą byś wziął normalnie za ilość pracy którą masz wykonać tj godziny zdjęciowe + godziny obróbkowe i pomnóż to razy dwa. Moim zdaniem za mniej niż 6k to szkoda sobie marnować wolny czas... bo roboty będziesz miał z takim zleceniem nie mało.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Malo realna jest stawka 6k zl za focenie sylwestra. Chyba ze masz tam byc 12 godz , ciagle pod reka i na zawolanie.
    no comment...

Uzależniony
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JacekJS5 Zobacz posta
    Witam wszystkich Forumowiczów
    Dostałem dziś propozycję wykonania fotograficznej dokumentacji Sylwestra od Urzędu mojego Miasta (miasto około 350tyś mieszkańców). Nie znam jeszcze dokładnego harmonogramu, oni zresztą też. Zapytali, ile bym chciał za takie coś. Poradźcie ile mam powiedzieć, żeby nie było zbyt dużo lub zbyt mało.
    Pozdrawiam
    jak nie wiesz ile wziąść to znaczy że jesteś amatorem,amator powinien się cieszyć z samej okazji bycia poproszonym o taką usługe i nie wziąść nic .
    T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optyki

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Troyan Zobacz posta
    To było do mnie czy do Owcy ?
    Jasne że do Owcy.

Cytat Zamieszczone przez analogforever Zobacz posta
    jak nie wiesz ile wziąść to znaczy że jesteś amatorem,amator powinien się cieszyć z samej okazji bycia poproszonym o taką usługe i nie wziąść nic .
    No to się zaraz zacznie...
    Ostatnio edytowane przez wojkij ; 24-11-2009 o 17:12

Strona 20 z 66 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów