Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 54

Wątek: Sandisk EXTREME III - oryginał?

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie Sandisk EXTREME III - oryginał?

Mam nadzieje, że to poprawny dział...

Mam okazję kupić na jednym forum od znajomego taką CFkę w bardzo promocyjnej cenie.
    Ponoć kupione od tego typa: http://allegro.pl/item750132437_sand...gratis_fv.html

Tutaj zdjęcie sprzętu:

Wygląda na oryginał, ktoś ma jakieś obiekcje? Akurat chciałem zakupić 2-3 takie karty na Agito i teraz się zastanawiam czy nie wziąść tej tutaj. Karta nówka ponoć.

Domyślnie

http://reviews.ebay.com/FAKE-SanDisk...00000001456539

Dopóki nie wezmiesz do ręki to się nie dowiesz .

Sam kiedyś kupiłem podróbę i zorientowałem się o tym tylko po transferach.
    30D + 17-40L+ Plástico Fantástico

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Tylko gorzej jak kupisz katrę oryginalną na 1 GB z podrobioną etykietą na 8 GB, ja taką trafiłem.

Uzależniony Awatar tom517

Domyślnie

Ta chyba wygląda na wyjętą z blistra, z tego co do tej pory się spotkałem wszystkie Sandiski CF były w blistrach, których się nie da otworzyc, trzeba wyciąć. Ale przyznam że nie jestem w stanie rozpoznać, bo np 3 kupiłem oryginalne w MM 4GB, w różnych odstępach czasu, a każda trochę inaczej wygląda.

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Nie dam głowy (nie piszę z domu i nie mogę sprawdzić), ale moje wyglądały tak samo. Nie jestem pewna, czy zachowałam pudełko, ale reszta wygląda analogicznie. Też 8gb w wersji III. Kupowałam w sklepie, którego nie podejrzewam o kanty, rok temu w cenie 149zł sztuka.
    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Kupiłem kartę IV extreme 8GB w oryginalnym pudełku na allegro od pewnego typa, polak który siedzi w UK, wyjąłem z blistra bardzo podobny zestaw, płytka ,etui a tu zamiast 8 GB jak na karcie ->w rzeczywistości 1GB :-(.dlatego nie kupuję więcej u niesprawdzonych sprzedawców .

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Olać. Kupie w Agito. Choć mam tu w ręce jedną z Agito i nie ma ESP technology na niej. Ale pewnie już za nowy rzut?

Coś już napisał
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

po pierwsze musi być wszystko zapakowane w zgrzewany blister
    po drugie na odwrocie koperty (tej od płytki) musi być kod aktywacyjny do programu służącego do odzyskiwania utraconych danych
    po trzecie rachunek i gwarancja na 10lat jakiej udziela producent
    raz napatoczyłem się na podróbkę 8GB IV i nie polecam takowych okazji
    straciłem połowę zdjęć zapisanych na karcie
    karta okazała się wolniejsza od III i posiadała bad sektory
    Lepiej dać nieco więcej ale mieć pewność że kupuje się to czego się chce!
    Pozdrawiam
    30d,16-35 2.8II L 24-70 2.8L 70-200 2.8L 85 1.2II L 580 EX II Manfrotto, Lowepro, SanDisk ... wiele planów i zapału

Uzależniony Awatar Chris_11
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja dwa dni temu odebrałem Extreme III zakupiony w Fotojokerze. Co prawda nie 8., ale 4GB i potwierdzam, że jest w blistrze. Nie miałem natomiast oprogramowania, a jedynie w blistrze był kod aktywacyjny do programu, który można ściągnąć ze strony.
    Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Dopiero zaczyna
    Miasto
    pl

Domyślnie

Dziś przyszła paczka z zakupioną w sklepie internetowym Agito kartą pamięci Sandisk Extreme III 16 GB. Była zapakowana w zgrzewany blister. Karta jest identyczna jak ta pokasana na stronie Sandiska. Numer seryjny umieszczony na dłuższym boku (symbol i napis MADE IN CHINA). W zgrzanym blistrze była kartka na której był adres strony z programem RescuePro i kodem aktywacyjnym. Program pobrałem ze strony producenta i go aktywowałem. Wszystko jak do tej pory zagrało.
    Pojemność po sformatowaniu karty wynosi około 14,89GB. Wątpliwości pojawiają się przy testowaniu prędkości zapisu i odczytu. W programie HD Tach karta Sandisk 16GB Extreme III (30MB/s)uzyskała srednie predkości 11,2 MB/s a karta Sandisk 4GB Extreme III (20MB/s) wynik 12,8MB/s.
    Czy na takie dziwne wyniki może mieć wpływ czytnik? Ten, który testuje karty to jakiś no name USB2.0 Hi-SPEED. Teoretycznie karta 16GB powinna być szybsza ?
    Możecie coś doradzić?

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów