Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 94

Wątek: Poszukiwani fotografowie na koncerty/imprezy [Kraków]

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    Pogadamy za 3-4 lata jak bedziesz te koncerty za Bog zaplac robic. Ciekawe czy wtedy powiesz.. ze to modne przyjemne hobby.
    Nie wychodzę z założenia że muszę je robić. Bawi to robię, zacznie nudzić to przestanę.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Tyle że sprzątanie to nudna i mało rozwijająca praca. Fotografia jest(i będzie bardziej) modnym i przyjemnym hobby. Wnioski są oczywiste.
    Seks też jest całkiem fajny.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Jak ktoś chce to może nabyć praktykę w ciemnych pomieszczeniach i zdobyć niefinansowe wynagrodzenie http://praktyki.dlastudenta.pl/ofert...cznym,328.html
    :-D
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Coś już napisał
    Miasto
    Dublin

Domyślnie

Kogut "Ps. Wiem, że jest wolny rynek, więc jeżeli ktoś chce mieć słabe foty za małą kasę, to ok, ale na równych zasadach. Minimum legalne oprogramowanie do obróbki i podatek od zarobionej kasy, ok?" Tu sie z Toba zgadzam w 100% .

Merde "Ale po co rezygnować? Rób dalej zdjęcia, ale dla siebie. Nie oddawaj ich komuś za darmo." - Jezeli chce zeby moje zdjecie zaistnialo na forum znanego czasopisma czy tez na lamach gazet to dlaczego ma sobie ktos nie zrobic reklamy? Jezeli ktos robi to dla pasji ma prawo jak kazdy inny aby jego zdjecie opublikowano .
    Canon 6D / Canon135L / Sigma 35Art/ Sigma 85 Art

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dariuszpicasso Zobacz posta
    Jezeli chce zeby moje zdjecie zaistnialo na forum znanego czasopisma czy tez na lamach gazet to dlaczego ma sobie ktos nie zrobic reklamy?
    Z tego samego powodu, dla którego kierowcy nie zgłaszają się do GDDKiA żeby popracować w wakacje przy budowie autostrad. A przecież wszyscy chcemy mieć dobre drogi, prawda?

Komiczny ten wątek
    Ale trochę rozumiem, jak się żyje na garnuszku rodziców, to można być tak krótkowzrocznym.

Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Ale trochę rozumiem, jak się żyje na garnuszku rodziców, to można być tak krótkowzrocznym.
    Komiczne są teksty w których zakłada się że fotografia dla wszystkich koniecznie musi być pracą i źródłem utrzymania. I wcale nie mówię tu o sobie ale nie jestem na tyle zaślepiony by wymagać od ludzi by przestali robić zdjęcia bo "mi będzie gorzej". Wam sie wszystkim chyba jakiś cech, licencje i aplikacje marzą...

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Seks też jest całkiem fajny.
    I pomijając życiowych nieudaczników raczej się za niego nie rozlicza finansowo...
    Ostatnio edytowane przez wojkij ; 24-10-2009 o 14:16

Zablokowany

Domyślnie

rozwiazaniem będzi nowa ustaw - oby weszła w życie - o traktowaniu darmowych fot jako darowizny

jeśli ktoś daje foty nieodpłatnie zarówno biorący jak i dający zobowiązani bedą do zapłacenia podatku.

czy to słuszne ? oczywiscie. pomyślcie iz wszystkie foty które rocznie daja za darmo amatorzy zostały wykonane i sprzedane przez zawodowców prowadzących firmy i płacących podatki

jakie to kwoty wchodza w gre dla skarbu państwa ? myśle że niemałe
    i ta ustawa zakończy definitywnie karmienie darmowa praca odbiorców. no chyba ze jednak znajda sie tacy którzy będż dopłacać do tago by ktoś od nich wział zdjęcia.
    Ostatnio edytowane przez milcze ; 24-10-2009 o 14:30

Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez milcze Zobacz posta
    rozwiazaniem będzi nowa ustaw - oby weszła w życie - o traktowaniu darmowych fot jako darowizny
    Miałem już nic nie pisać ale nie uważasz że to będzie martwy przepis? Niby jak to chcą kontrolować i weryfikować?

Zablokowany

Domyślnie

Miałem już nic nie pisać ale nie uważasz że to będzie martwy przepis? Niby jak to chcą kontrolować i weryfikować?
    w bardzo prosty sposób.

jest publikacja - jest podpis autora - nie ma faktury / umowy o dzieło - jest darowizna

Miasto
    Kraków

Domyślnie

nie jestem na tyle zaślepiony by wymagać od ludzi by przestali robić zdjęcia
    To "wymaganie" jest wyłącznie twoją projekcją. Napisałem wyraźnie tutaj, że problem nie leży w robieniu zdjęć.

I pomijając życiowych nieudaczników raczej się za niego nie rozlicza finansowo...
    A jak nazwać takich, co wychodzą na ulicę oddawać się za darmo?

Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów