Pokaż wyniki od 1 do 10 z 103

Wątek: Jak usprawnic komputer, inne posty.

Mieszany widok

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Małe ostrzeżenie - jeśli macie RAIDA stworzonego przez płytę główną to jak wam padnie płyta to z dużym prawdopodobieństwem możecie pożegnać się z danymi. Nawet kupno identycznej płyty raczej nie odzyska RAIDa. Kolega to boleśnie przerobił i od tej pory używa osobnych kontrolerów RAID, np Adaptec 3405 czy 3805.

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Adaptec 3405 czy 3805.
    Czy ktoś to u nas sprzedaje?
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Domyślnie

RAID to baaardzo fajna sprawa pod warunkiem, ze mamy na to pieniadze ja proponuje kupic ladna skrzyneczke z dobrym kontrolerem ;p i zbudowac RAID 5. Jak mi ktos powie ze to w zadne sposob nie podnosi bezpieczenstwa to cos mu zrobie :]

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axel-san Zobacz posta
    zbudowac RAID 5. Jak mi ktos powie ze to w zadne sposob nie podnosi bezpieczenstwa to cos mu zrobie :]
    Podnosić podnosi (oczywiście tylko w kontekscie skutków uszkodzeń FIZYCZNYCH), ale na kontrolerach wbudowanych w MoBo, wydajność RAID5 jest poniżej jakiejkolwiek krytyki. Chętnie bym kupił kontroler RAID dla SATA ale właśnie jakoś nie widzę, żeby ktoś to sprzedawał. Na Allegro same demobile.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Czy ktoś to u nas sprzedaje?
    Skoro Alstor sprzedaje to i jakieś sklepy powinny mieć: http://www.alstor.com.pl/pl/katalog:...rchType=simple

Sugerowałbym również nie ograniczać się do Allegro. Ja co ciekawsze sprzęty (np kiedyś kartę TV Hauppage) czy gry (w jęz angielskim, nie cierpię spolszczeń) bez obaw czy problemów sprowadzam z ebay.de , ebay.co.uk , amazon.co.uk itd - tam często jest lepszy wybór niż na Allegro, gwarancja EU, przesyłka dochodzi w 2-3 dni.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Małe ostrzeżenie - jeśli macie RAIDA stworzonego przez płytę główną to jak wam padnie płyta to z dużym prawdopodobieństwem możecie pożegnać się z danymi. Nawet kupno identycznej płyty raczej nie odzyska RAIDa. Kolega to boleśnie przerobił i od tej pory używa osobnych kontrolerów RAID, np Adaptec 3405 czy 3805.
    Potwierdzam. Kiedyś robiłem przesiadkę na inną płytę dysku który chodził na sata jako RAID i na nowej płycie kontroler nie potrafił odczytać danych.
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Uprawnienia umieszczania postów