Też nie widzę żeby coś się działo z czołem lub szyją Sergiuszu - możesz uściślić?
Też nie widzę żeby coś się działo z czołem lub szyją Sergiuszu - możesz uściślić?
Na szyi zagniotki skóry - ramię do tyłu trochę odchylić albo głowę mniej skręcać by ich uniknąć, choć jak znam missgruszkę to "mi to nie przeszkadza". Na czole... nie wiem...
Mnie bardziej cienie od rzęs zastanawiają ale to już czepialstwo by było. Kolory są OK.
'Zagniotki' są mi w sumie obojętne (nie przeszkadzają), bo zdjęcie też nie jest moim ulubionym. To jedno z pierwszych, w założeniu testowych z tego dnia. Wydawało mi się tylko że coś z kolorem skóry jest nie tak, ale to widocznie mój monitor... albo moje oczy. Dzięki za pomoc
![]()
Missgruszka- Pokazując zdjęcie publicznie na Forum nie jest już istotne czy coś w tym zdjęciu Tobie przeszkadza czy nie. Jeśli zdjęcie obarczone jest jakimś wadami, które widzi większość osób znaczy to, że zdjęcie nie jest najlepsze a jego autor robiąc je nie zwrócił uwagi na jakieś tam szczegóły. Jeśli chodzi o czoło wydaje mi się, że są na nim nieuzasadnione miejsca jaśniejsze i ciemniejsze podobne do tych co biała plamka na końcu nosa. Zastanawia mnie też podwójny cień pod nosem najpierw ciemno czarny a potem czarny mniej. No i prawe ucho.
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
Umieściłam to zdjęcie tylko żeby upewnić się co do kolorów. Dzięki za uściślenie swoje wypowiedzi Sergiuszu.
Podwójny cień pod nosem może wynikać z tego, że po prawej stronie była blenda, która być może rozjaśniła część tego cienia - nie widzę innej możliwości...
Jak byś mi odpowiedziała na pytanie postawione w wątku panka to już byłbym zupełnie happy:-D
Wydaje mi się że... coraz poważniej powinieneś pomyśleć o jakimś znośnym, nowym LCD klasy Eizo S1932 co najmniej.
Ocena jasności, kontrastów i kolorystyki zdjęć na wieloletnim CRT jest... mocno subiektywna.
Podejrzewam że na odbitce nic na temat czoła byś nie powiedział.
Ale na które...?
Masz rację co do monitora ale ja zerknąłem próbnikiem w PS i nie jest to przepał ale różnice są. Zerknij na miejsce nad samymi ustami. Wydaje mi się, że przy tego typu jasnej tonacji zdjęcie powinno być równomierne na całej twarzy. Jak autorka wyrazi zgodę to mogę zrobić odbitkę.
Pytanie: http://www.canon-board.info/showpost...&postcount=393
Nie wiem czy jest sens aż tak się zagłębiać w to zdjęcie, ale skoro chcesz Sergiuszu, to proszę bardzo![]()
Jeżeli chodzi o to pytanie i o to zdjęcie Panka - dla mnie jest to romantyczne zdjęcie pary młodej w klimatycznym wnętrzu. Ciekawie skadrowane, bardzo podoba mi się umieszczenie w kadrze ramy łóżka. jedyne co bym zmieniła - to występlowałabym stojące na stoliku piwo i szklankę, ale to drobiazg nie zakłócający mojego odbioru tego zdjęcia.