Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3771

Wątek: Monitory - porady, problemy itd.

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marek_b Zobacz posta
    Witam
    Posiadam monitor EIZO S2243W, chciałbym kupić do niego kalibrator. Co się nadaję?
    Pytałem w CORTLANDzie - polecili mi Xrite, pytałem znajomego i stwierdził iż się
    Zależy który X-Rite Panu polecono. Eizo S2243W i pozostałe monitory tej rodziny są jednymi z najtrudniejszych w ustawieniu. Trudność leży nie w technikaliach, a w braku narzędzi. Popularne oprogramowanie umożliwiające kontrolę i regulację monitora nie obsługuje czujnika dla niego właściwego, a czujnik dający mu radę ma w komplecie debilne oprogramowanie bez żadnej regulacji. Połączenie jednego i drugiego jest oczywiście dostępne, ale kosztuje więcej niż sam monitor.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Dopiero zaczyna

Domyślnie

w takim razie co do tego typu eizo wybrać za kalibrator? zamierzam kupić 2 taki sam monitor więc chciałbym zainwestować rówież w poprawny kalibrator.

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marek_b Zobacz posta
    w takim razie co do tego typu eizo wybrać za kalibrator? zamierzam kupić 2 taki sam monitor więc chciałbym zainwestować rówież w poprawny kalibrator.
    Zestaw kalibracyjny, który pozwala na osiągnięcie optymalnych parametrów, bez okrojenia możliwości monitora to X-Rite Basic.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Bardzo dziękuje za pomoc, patrzałem na cene X-Rite Basic - i wychodzi ponad 4000 w tym wypadku nie lepeij już kupić nowy monitor?
    Czy może jest coś tańszego ?

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Zestaw kalibracyjny, który pozwala na osiągnięcie optymalnych parametrów, bez okrojenia możliwości monitora to X-Rite Basic.

Uprawnienia umieszczania postów