Strona 9 z 53 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 524

Wątek: R-Strap - rewolucyjny pasek?

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

powiem szczerze, ze przeczytałem opis całej aukcji i nie zrozumialem co w nich takiego fajnego. poza ewentualnym zgubieniem aparatu.

Domyślnie

Wiesz... nie każdy znajdzie w tym pasku rzecz dla niego pożyteczną, ale myślę, że jednak wielu osobom dobrze on posłuży. Ryzyko zgubienia aparatu istnieje też przecież i przy tradycyjnym pasku- on też ma swoją ograniczoną wytrzymałość.

Domyślnie

Zasadniczą wadą quick strapa w porównaniu do r-strap itp jaką tu widzę jest przymocowana na stałe grubsza część paska... w oryginale wąski pasek przechodzi przez tą "poduchę" opierającą się na ramieniu co jest wygodniejsze przy dłuższych wypadach... myślę, że niewielkim kosztem można by go ulepszyć poprzez stosowanie ruchomej "poduszki" i "bumpera" ustalającego ją w odpowiedniej pozycji po odłożeniu aparatu "na plecy" :-)
    40d + 17-40/4L + 70-200/4L

Początki nałogu Awatar Malin
    Miasto
    Warszawa/Radom

Domyślnie

Nie rozumiem, zasada działania jest chyba łopatologiczna... Jak ktoś chce to kupi, a jak nie to będzie miał ciągle mnóstwo pytań. Ja z pewnością wypróbuję w swoim czasie. Brawo bakek za chęci a przy okazji troche $$ wpadnie do kieszeni
    Regulamin pkt 8

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bakek Zobacz posta
    Ryzyko zgubienia aparatu istnieje też przecież i przy tradycyjnym pasku...
    Jest to bardzo, ale to bardzo mało prawdopodobne.
    Ostatnio edytowane przez axk ; 16-08-2009 o 09:43
    EOS + Speedlite

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

nie przesadziajcie Panowie, Lowepro i inne firmy robią paski na szyje z plastykowymi sprzączkami:
    http://prism.pl/mg/Lowepro_Voyager_C_a.jpg
    i mimo, że na pierwszy rzut oka wygląda mało bezpiecznie to jest bardzo bezpieczne i ma nośność... 34kg
    Ostatnio edytowane przez sebcio80 ; 16-08-2009 o 11:52
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Początki nałogu Awatar talarczyk
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

Przyczepię się jednak, po raz kolejny, do karabińczyka. Czy nie jest to ten sam karabińczyk jaki stosuje się w smyczach? Z tego co widzę nie ma w nim żadnego zabezpieczenia przed wypięciem/wykrzywieniem się ruchomej części. Nie wątpię w to, że udźwignie kilka kg sprzętu jednak w swojej kolekcji mam już 2 zdeformowane karabińczyki, które wyglądały b. podobnie do Twojego - jeden wykrzywił się podczas noszenia torby ze sprzętem (max 5kg) natomiast drugi, przy zwykłej smyczy, został "zgnieciony" podczas wycieczki w Pieninach. Po zdjęciach trudno jest być czegokolwiek pewnym, może to ja mam po prostu pecha ale nadal nie jestem pewien awaryjności tego elementu...

PS
    Tak, czepiam się

Początki nałogu

Domyślnie

się będę czepiał:

1. laska na fotach ma chyba 50E z gripem a kupić to mają ci co się znają... powieś tam 1d albo chociaż piątkę. Będzie wyglądało wiarygodniej

2. zastanawiałeś się czy czasem ktoś tego nie opatentował i czy nie zachowujesz się jak Chińczyk kradnący czyjś pomysł?

3.Powiem szczerze, że aukcja nie wzbudza mojego zaufania, tandetnie to wygląda. Mojego eosa 1N (bez szkła) bym na tym powiesił bo i tak nic mu nie będzie jak pierdyknie, ale już 5D ze 135 L w życiu bym do tego nie przypiął.

4 koledzy mają rację: pokaż ze to działa, przypnij 70-200 do 1d i pomachaj przebiegnij się z tym potestuj w filmiku, pokaż jak temu ślubnemu fotopstrykowi się to przyda, bo tak to po prostu zalatuje tandetą

Domyślnie

Z niektórymi rzeczami się z Tobą zgadzam, ale nie ze wszystkim.
    -Wiem- muszę pokazać jak to działa.
    -Pewnie jest na to patent, ale tylko w USA. Poza tym Niemcy także wymyślili swoją wersję tego paska (także drogą- 49 euro), więc czego nie może być rodzimej produkcji?
    -Nie rozumiem dlaczego zalatuje to tandetą? Dlatego, że na zdjęciach jest Nikon F80 z gripem?
    Oczywiście cały projekt będzie się powoli rozwijał, więc wszystko będzie ulegać stopniowo pewnym zmianom.
    Ostatnio edytowane przez bakek ; 17-08-2009 o 00:02

Początki nałogu

Domyślnie

dlaczego zalatuje tandetą? moje zaufanie budzi lowepro transporter
    trochę paski firmowe
    ale chińskie podróby firmowych już nie
    a to tak na tych zdjęciach wygląda
    trudno mi to określić

a co do patentu to na pewno tylko w USA?
    czyli jak fiat panda jest we Włoszech tylko robiony czy w innym Zimbabwe w fabrykach fiata itp
    to Chińczycy mieli prawo go zerżnąć?

A to że ktoś inny robi podróbę wcale nie legitymizuje pozostałych podróbkarzy.
    nie mówię zę to piractwo
    nie zrozumcie mnie źle
    po prostu sam się głośno zastanawiam

Strona 9 z 53 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów