Strona 132 z 608 PierwszyPierwszy ... 3282122130131132133134142182232 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 311 do 1 320 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Bywalec Awatar tomasek
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie

zoom 2 pozycyjny? A co to takiego... ?
    5D mk2 | 7D mk2 | S20/1.8 | C35/2 IS | C100/2.8L IS | C24-70/2.8L II | C70-200/2.8L | 580II

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomasek Zobacz posta

chodzi o to że możesz go używać w dwóch pozycjach, np. na stojącą i na siedząco
    analogicznie trzypozycyjny zoom działa również kiedy fotograf kuca
    czteropozycyjny - leży
    i tak dalej .........

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomasek Zobacz posta
    Wiem ze leica miala cos takiego "TRI-ELMAR-M 16-18-21mm f/4" - 3 stalki w jednym tyle ze to mialo jasnosc F4. Chociaż z nazwy nie wiem jak taki twor nazwac, przyjalem nazwe umowna zoom 2 pozycyjny dla tworu ktory bym akceptowal .. no w sumie zoom x2 by byl .. tyle ze tylko x2

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

O ile zoom o stalych ogniskowych (np. 24-28-35-50) to ogólnie fajna bardzo sprawa by była, o tyle proszę o zaprzystanie używania narkotyków bądź wyłączenia aż tak bójnej wyobraźni w trakcie pisania na forum ;-) Ja rozumiem, można sobie pofantazjować, ale w jakimś smacznym wymiarze

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

A w czym zoom pozycyjny jest lepszy od zwykłego? Jets chociaż tańszy? bo jak nie, to ja nie widzę specjalnie sensu robienia takich szkieł - w końcu w zwykłym zoomie można nastawić choćby 43, albo 26, albo każdą z "nietypowych" ogniskowych.
    allxages - o co ci chodzi z bójną wyobraźnią? Przecież takie 24-50 i 50-100 bybyły świetnym sprzętem ze sporą grupą nabywców.

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MatusP Zobacz posta
    A w czym zoom pozycyjny jest lepszy od zwykłego? Jets chociaż tańszy? bo jak nie, to ja nie widzę specjalnie sensu robienia takich szkieł - w końcu w zwykłym zoomie można nastawić choćby 43, albo 26, albo każdą z "nietypowych" ogniskowych.
    No właśnie chodzi o to, że "większość" osób wcale nie przepada za tymi nietypowymi ogniskowymi. Oczywiście sprawa ma się inaczej w UWA czy super tele, ale w takiej standardowym zakresie zdecydowanie przyjemniej robi sie na konkretnych ogniskowych.

allxages - o co ci chodzi z bójną wyobraźnią? Przecież takie 24-50 i 50-100 bybyły świetnym sprzętem ze sporą grupą nabywców.
    Oczywiscie. Do tego ze swiatlem /2. Myslisz ze ja bym tego nie kupil?
    Pomijajac aspekty techniczne (w ogole pokaz mi ze 3 zoomy ze swiatlem lepszym niz 2.8) to myslisz ze Canon chcialby sobie strzelac w noge? Wypusczenie takiego szkla == 24-70 24-105, 50/1.8, 35/2, 28/1.8 i pewnie pare innych nie mialoby racji bytu. no chyba ze kogos ciezar i wielkosc takiego jasnego zooma powalala na kolana i tylko dlatego by z niego zrezygnowal

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A to niby czemu nietypowe ogniskowe są gorsze od typowych? A gdzie jest powiedziane które to są typowe, a które nie? Czy na przykład pentax lub olympus już nie mają typowych obiektywów, bo nie mają takich samych ogniskowych jak stałki canona i nikona?

Powala na kolana to chyba tylko cena
    A i pewnie optycznie nie byłoby rewelki, bo to tak nie da rady...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Taki obiektyw dwu, trzy ogniskowy może być po prostu lepiej skorygowany optycznie niż zwykły zoom. Tyle że jest to raczej teoria, która nie musi znaleźć prostego odzwierciedlenia w praktyce.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar mgtan

Domyślnie

oczym Panowie my tu dywagujemy... zoom d Canona jaśniejszy niż f/2.8?

to jeszcze długo czekać... bo i na rynku nie wiele tego jest od innych firm. pojedyńcze wogóle modele z tego co kojarze za bajońskie sumy i chyba pod średni format?... nawet przykładu nie umiem podac takowego zooma :-)
    Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
    24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
    Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Taki obiektyw dwu, trzy ogniskowy może być po prostu lepiej skorygowany optycznie niż zwykły zoom. Tyle że jest to raczej teoria, która nie musi znaleźć prostego odzwierciedlenia w praktyce.
    nikon jakoś pokazuje, że zoomy mogą mieć optyczną jakość jak stałki, więc nawet teoretycznie słaby argument.
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Strona 132 z 608 PierwszyPierwszy ... 3282122130131132133134142182232 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów