Pokaż wyniki od 1 do 10 z 85

Wątek: Początkujący - pomoc w zakresie sprzętu Aparat + obiektyw

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    można robić zdjęcia bez konieczności ich dalszej obróbki

tyle tylko że to co dla jednego dla drugiego wcale ładnym nie jest.
    co to są ładne zdjęcia??
    widzę, że forum nie jest dobrym miejscem na tego typu rozmowy, rady i sugestie, zresztą tak jak przypuszczałem (niestety) ale spróbować zawsze warto. Po co doszukiwać się szczegółów? kroczyć wokół tematu? zamiast dążyć do sedna sprawy i jej rozwiązania. Zaraz pewnie napiszecie że małymi kroczkami do celu... tylko że takimi kroczkami to się nigdzie nie dojdzie. Można tak sobie przez rok pisać a po roku nadal człowiek nie będzie wiedział co kupić.

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slawek_b2b Zobacz posta
    widzę, że forum nie jest dobrym miejscem na tego typu rozmowy, rady i sugestie, zresztą tak jak przypuszczałem (niestety) ale spróbować zawsze warto. Po co doszukiwać się szczegółów? kroczyć wokół tematu? zamiast dążyć do sedna sprawy i jej rozwiązania. Zaraz pewnie napiszecie że małymi kroczkami do celu... tylko że takimi kroczkami to się nigdzie nie dojdzie. Można tak sobie przez rok pisać a po roku nadal człowiek nie będzie wiedział co kupić.
    Pozdrawiam
    Ale po co się obrażać???
    napisali ci już że najlepszym do produktów jest TS bo jest to najlepsze rozwiązanie, każde inne będzie miało mniejsze lub większe wady.
    Body, jeżeli nie przewidujesz 5, to w studio praktycznie nie ma znaczenia czy będzie to 450, 500, 40 czy 50 (o ile nie zamierzasz kręcenia filmów)
    Wszystko masz wyjaśnione - pozostaje ruszyć szare komórki i wyciągnąć wnioski.
    Jak cię nie stać - weź na raty.

Znam fotografa który robił zdjęcia produktów 350+kit. Zamawiający nigdy nie mieli żadnych uwag co do jakości. Obróbka z uwagi na czas była minimalna.
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Coś już napisał

Smile

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    Ale po co się obrażać???
    .
    jak już wcześniej wspomniałem wcale się ale to wcale się nie obraziłem, po prostu zastanawiałem się czy taka dyskusja na temat co wg kogo jest ładne ma sens i na takie dyskusje szkoda mi czasu. Ale widzę, że temat poszedł w dobrym kierunku - za co bardzo dziękuję forumowiczom Staram się doczytywać więcej o wszystkich zaproponowanych rozwiązaniach i analizować co z tego będzie mi potrzebne.

Zakup droższego obiektywu nie jest problemem, zastanawiam się czy jest on mi potrzebny i czy na moje potrzeby nie będzie to aż nadto - chodzi o stosunek cena / jakość zrobionych przeze mnie zdjęć i ich efekt końcowy.

wiedziałem, że nie będzie to łatwa sprawa ale co najważniejsze posuwa się do przodu

pozdr.

Uprawnienia umieszczania postów