Strona 52 z 58 PierwszyPierwszy ... 2425051525354 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 511 do 520 z 580

Wątek: 450D czy 40D, co wybrać?

Coś już napisał Awatar giltoniel
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pirx Zobacz posta
    Jeśli się mylę, to niech Ci wszyscy, którzy stanąwszy przed tytułowym dylematem wybrali 450D określą, czy wybrali go za jego "lepszość", czy za jego "tańszość"

Prawdopodobnie obydwoma aparatami da się zrobić takie same jakościowo zdjęcia. Ale przyjemność z ich robienia - rzecz bezcenna.
    Ja lubię swoje 40D przede wszystkim za to, że w końcu mam aparat, który mi nie przeszkadza w robieniu zdjęć. Serio, serio.
    Święte slowa Kolego i w zasadzie celna puenta całej tej dyskusji

Pełne uzależnienie Awatar mgtan

Domyślnie

juz nie wiem który punk co i jak... ale gdzie porównać... na dpreview jest... oraz tu np 400D vs 40D itd:

http://www.the-digital-picture.com/R...ra-Review.aspx

powyższe co napisałem to moje spostrzeżenia po używaniu obu puszek.
    każda z nich jest dobra... 400/450/500 itp... nie widze tu większych wad... zawsze ktoś coś wymysli a bo by mogło mieć np lepszy ekran w 40D/1D/1Ds.... a no mogłoby... ale gdyby babcia miała wąsy

pozdrawiam
    miłego focenia
    Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
    24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
    Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...

Coś już napisał

Domyślnie

moj wklad w dyskusje bedzie mocno przeterminowany, ale gdyby autor watku mial kolejne watpliwosci czy kupic 500 czy 50d to bez dwoch zdan polece ten drugi wariant jak z pewnoscia wiekszosc biaracych udzial w tym temacie forumowiczow ;P

wersja D gora!

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

W ogóle ta dyskusja jest przeterminowana. Co to w ogóle jest 40D? Canon nie ma takiego modelu w ofercie. Ale kiedyś to panie były puszki...

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Nie.
    Jakis argument czy poprostu nie?
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    W ogóle ta dyskusja jest przeterminowana. Co to w ogóle jest 40D? Canon nie ma takiego modelu w ofercie.
    Jeszcze ma: http://www.canon.com/eos-d/. Chociaż to pewnie ostatnie podrygi .

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    Jakis argument czy poprostu nie?
    Ale to nie dyskusja gdzie potrzebne argumenty tylko fakt. Było już o tym wiele razy na forum. Informacje można też znaleźć na dpreview czy na amerykańskich stronach Canona.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Jeszcze ma: http://www..com/eos-d/. Chociaż to pewnie ostatnie podrygi .

Ale to nie dyskusja gdzie potrzebne argumenty tylko fakt. Było już o tym wiele razy na forum. Informacje można też znaleźć na dpreview czy na amerykańskich stronach Canona.
    U nas w Ameryce już nie ma...

http://www.usa.canon.com/consumer/co...categoryid=111

A czujnik centralny owszem, wzdłuż, w poprzek i jeszcze na skos.

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    Lepiej kupic z swiatlem 2.8 u sprzedawcy, ktory selekcjonuje wczesniej te szkla i wtedy dostaje sie pewny egzemplarz, ktory po za wadami wynikajacymi z konstrukcji (np brak USMa, choc tez nie wszystkie Canony go maja) jest ok. Kompromis to slowo nieodzownie polaczone z fotografia.
    A ja mam pytanie z tym zwiazane bo sam rozgladam sie za Sigma 30 1.4. Czy to nie jest tak, ze taki obiektyw po prostu nie "zgrywa sie" z konkretnym korpusem? Co daje taka selekcja? Nie jest to tak, ze z jednym korpusem jest dobrze, a drugim nie?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    A jeszcze niedawno mieliście 30D . Za to rebel'ów jest pełny wybór .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Misiek87 Zobacz posta
    A ja mam pytanie z tym zwiazane bo sam rozgladam sie za Sigma 30 1.4. Czy to nie jest tak, ze taki obiektyw po prostu nie "zgrywa sie" z konkretnym korpusem? Co daje taka selekcja? Nie jest to tak, ze z jednym korpusem jest dobrze, a drugim nie?
    Z tego co czytam na forum to ostra sztuka w wiekszosci jest ostra na wiekszosci korpusow, co do sigm niestety tego nie potwierdze, bo mowa byla raczej o tamronach.
    Jeszcze ma: http://www.canon.com/eos-d/. Chociaż to pewnie ostatnie podrygi .

Widocznie przeoczylem, ale skoro tak mowisz wezme to za pewnik, tyle tylko, ze srodkowy krzyzyowy AF w 450D dziala blyskawicznie i precyzyjnie, nie mam bezposredniego porownania, ale nie sadze by byla duza roznica.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Strona 52 z 58 PierwszyPierwszy ... 2425051525354 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów