Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: 400/5.6L czy 100-400L/4,5-5,6 IS

Mieszany widok

dazz
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez meser Zobacz posta
    no właśnie...
    zazwyczaj taszczę jeszcze lunetę
    więc z drugim statywem musiałbym zatrudnić jeszcze technicznego :H
    Spokojnie, dopasuj sobie głowicę w miarę uniwersalną do lunety i teobiektywu (np głowice video, polecam bodajże Manfrotto 503) i nie będziesz miał problemu. BTW miło to widzieć kolegę birdwatechera ;-)

meser
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dazz Zobacz posta
    Spokojnie, dopasuj sobie głowicę w miarę uniwersalną do lunety i teobiektywu (np głowice video, polecam bodajże Manfrotto 503) i nie będziesz miał problemu. BTW miło to widzieć kolegę birdwatechera ;-)
    Polecam się
    Co do głowicy to właśnie tak to rozwiązałem, jednak mimo wszystko jest to upirdliwe , stąd chciałbym to rozwiązać dużo lepszym szkłem niż te które do tej pory używałem i mieć możliwość robienia z ręki (sory, że jestem marudny ale właśnie tego potrzebuję ) zapewne nie omieszkam oprzeć się o statyw, jednak chcę mieć również możliwość szybkich reakcji w sytuacjach nagłych
    do zdjęć statycznych używam digiscopowego zestawu, który się sprawdza wyjątkowo dobrze:rolleyes:
    aparat używam do typowej dokumentacji, jednak chcę wycisnąc ze sprzętu tyle ile może mi dać i jak najlepiej oddać szczegóły upierzenia np. mew w różnym wieku i szatach itp

Cytat Zamieszczone przez paweleverest Zobacz posta
    Wszystkie zdjęcia które wcześniej zamieściłem były z reki na 400mm wiec nie kwestionowałbym tu przydatności IS. Ten zoom to naprawde dobra maszyna a dzieki pull push robi sie z niego komopaktowy obiektyw który można zabrać praktycznie wszędzie.
    I to mnie właśnie gryzie, a może jakieś linki do zdjęć z ręki z 400???

dazz
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez meser Zobacz posta
    :Co do głowicy to właśnie tak to rozwiązałem, jednak mimo wszystko jest to upirdliwe

Na ogół tak to jest, że albo watching albo zdjęcia. Ciężko pogodzić te dwie rzeczy. Jeśli chcesz pstrykać zdjęcia dokumentacyjne podczas watchingu to wtedy rzeczywiście możesz rozważyć ten 100-400.

Uprawnienia umieszczania postów