Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 43

Wątek: [Kraków 27-28 Czerwca]VI Małopolski Piknik Lotniczy

Domyślnie

INFO z strony : "Ze wzglądu na niesprzyjającą aurę w dniu 27.06.2009 roku plan lotów uległ znianie przepraszamy !!!!!!!!!!!!!!

o 12.30 zaczynamy pokazy"

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Rano lało i grzmiało, generalnie dramat, wydawało się, że nic z tego nie będzie. Ostatecznie koło 12.30 faktycznie coś się zaczęło dziać, a jakieś dwie godziny później zniknęła mżawka.
    Niestety, załóg wyraźnie mniej niż zapowiadano. Z szumnego Nato Live (8 samolotów) pokazały się tylko Catalina, T-28 Trojan i Dornier Do-28D. Długie, nawet półgodzinne przerwy, totalny brak synchronizacji (najpierw przez pół godziny nudy, potem naraz rekonstrukcja historyczna i T-28 ) i programu.
    Jurgis jak zwykle fenomenalny, Catalina i T-28 klasa. Reszta to właściwie mocno zgrane (coroczne) karty. Żelaźni bardzo późno (mocno po 18).
    Na jutro zapowiadają lepszą pogodę, może i obsada będzie lepsza.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

1. Jurgis na SU-31

2. Catalina:

3. T-28

4. Dornier Do-28

Bywalec Awatar artprof
    Miasto
    Galycja

Domyślnie

no i tragedia, na zakończenie pikniku:
    17:50
    Spadła Cessna 172, 3 osoby ranne, 1 nieżyje...
    mam parę kadrów wraku ze szczątkami pilota, ale wacham się czy pokazać.
    I love GT bicycles Polska dla Polaków, Ziemia dla Ziemniaków, a Księżyc dla Księży!

Dopiero zaczyna Awatar Santa
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Jasne, pokaż, a najlepiej wyślij do Faktu. Oni lubią drukować takie fotki na pierwszych stronach.....

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Dużo ludzi pewnie ma takie zdjęcia. I założę się, że fakt i se dadzą je na pierwszej stronie. Jak było po Radomiu 2 lata temu, gdy zderzyli się Żelaźni?
    Ale ludzie tego właśnie pragną.

Coś już napisał Awatar marek_k
    Miasto
    Olkusz

Domyślnie

Rzadko coś tu piszę, bo piszę jak wiem po czym, ale często zaglądam. Nie czytam faktu i se.
    no i już nie wiem co dalej napisać....

30D, 24-105L 17-85 IS USM, 50/1.8, 70-200/4L, 580EX II,
    Manfrotto 055XproB+488RC2

Bywalec Awatar bierhoff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Przepraszam, ale jakich zdjęć najwięcej jest na Word Press Foto?

Zdjęcia dokumentacyjne są bezlitosnymi obrazami rzeczywistości jaką reporter ją zastał i właśnie za to ludzie się nimi fascynują, ponieważ jako jedne z nielicznych w dzisiejszych czasach - są prawdziwe. Czasem do bólu, czasem wywołującym odrazę, ale nie oszukujmy się - po to są wykonywane, żeby poruszenie i zadumę wzbudzać.

Nie mam na myśli zdjęć Faktu czy SE - zdjęcia, z których celowo powiększano i podkręcano wycinki, tylko po to, żeby ciało pilota pokazać, żeby podniecić aferzystów. Chodzi mi o to, że porządnie wykonany dokument, można rozważać w kategorii sztuki, a nie przyglądać się poszczególnym strzępom ludzkiej tkanki. Wiadomo, że wyczucie fotografa jest ważne by temat pokazać, ale nie mniej (a czasem i bardziej) ważny jest poziom odbiorcy.
    Przypomnę jeszcze, że zdjęcia wojenne są w kanonie sztuki fotografii i jakoś nikt się tym nie oburza.

Tutaj człowiek się podzielił, że ma kilka kadrów, ale się wacha czy je pokazywać. Normalna rzecz i nic złego, co więcej dowodzi jego wyczucia sytuacji.
    Dlaczego od razu wyzywać go od redaktorów poczytliwych brukowców? Trochę dystansu tylko.
    Skończyłem.
    Ostatnio edytowane przez bierhoff ; 28-06-2009 o 21:55

Awatar zibite
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Nie trzeba czekać na wydanie Faktu i SE. Wystarczy zajrzeć do opublikowanej dzisiaj galerii zdjęć z tej tragedii na portalu Interia (zdjecie nr 13 - http://www.rmf.fm/fakty/gallery.html?id=157945&p=13). Myślę że sami nie wiedzą co pokazali bo ciało pokryte jest białą pianą gaśniczą i dopiero po dokładniejszym przyjrzeniu sie widać to co widać. No cóż straszna tragedia, brak słów.
    Ostatnio edytowane przez zibite ; 28-06-2009 o 22:15
    Canon 350 D, Canon EF-S 18-55 Kit, SIGMA 70-300 APO DG, Helios-44M-4 2/58

Bywalec Awatar artprof
    Miasto
    Galycja

Domyślnie

w przypływie emocji po zdarzeniu chciałem pokazać dramat sytuacji, ale tknęło mnie by tego nie robić. teraz gdy ciśnienie opadło, wiem że materiał jest niesmaczny, a i artyzmu w tym trudno się doszukać...zdjęcia zasilą archiwum.
    tylko jednemu koledze z forum podesłałem część materiału, dla osoby ściśle zainteresowanej tym zdarzeniem.
    portale już pokazują fotografie, póki co okryte pianą (interia), później będą takie jak moje. fotoedytorzy postarają się, by wyzwolić w nas najgłębsze emocje. takie czasy...

pozdr.
    I love GT bicycles Polska dla Polaków, Ziemia dla Ziemniaków, a Księżyc dla Księży!

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów