INFO z strony : "Ze wzglądu na niesprzyjającą aurę w dniu 27.06.2009 roku plan lotów uległ znianie przepraszamy !!!!!!!!!!!!!!
o 12.30 zaczynamy pokazy"
INFO z strony : "Ze wzglądu na niesprzyjającą aurę w dniu 27.06.2009 roku plan lotów uległ znianie przepraszamy !!!!!!!!!!!!!!
o 12.30 zaczynamy pokazy"
Canon. skromnie: http://www.gregfoto.pl/gallery
Rano lało i grzmiało, generalnie dramat, wydawało się, że nic z tego nie będzie. Ostatecznie koło 12.30 faktycznie coś się zaczęło dziać, a jakieś dwie godziny później zniknęła mżawka.
Niestety, załóg wyraźnie mniej niż zapowiadano. Z szumnego Nato Live (8 samolotów) pokazały się tylko Catalina, T-28 Trojan i Dornier Do-28D. Długie, nawet półgodzinne przerwy, totalny brak synchronizacji (najpierw przez pół godziny nudy, potem naraz rekonstrukcja historyczna i T-28 ) i programu.
Jurgis jak zwykle fenomenalny, Catalina i T-28 klasa. Reszta to właściwie mocno zgrane (coroczne) karty. Żelaźni bardzo późno (mocno po 18).
Na jutro zapowiadają lepszą pogodę, może i obsada będzie lepsza.
no i tragedia, na zakończenie pikniku:
17:50
Spadła Cessna 172, 3 osoby ranne, 1 nieżyje...
mam parę kadrów wraku ze szczątkami pilota, ale wacham się czy pokazać.
I love GT bicycles Polska dla Polaków, Ziemia dla Ziemniaków, a Księżyc dla Księży!
Jasne, pokaż, a najlepiej wyślij do Faktu. Oni lubią drukować takie fotki na pierwszych stronach.....
Dużo ludzi pewnie ma takie zdjęcia. I założę się, że fakt i se dadzą je na pierwszej stronie. Jak było po Radomiu 2 lata temu, gdy zderzyli się Żelaźni?
Ale ludzie tego właśnie pragną.
Rzadko coś tu piszę, bo piszę jak wiem po czym, ale często zaglądam. Nie czytam faktu i se.
no i już nie wiem co dalej napisać....
![]()
30D, 24-105L 17-85 IS USM, 50/1.8, 70-200/4L, 580EX II,
Manfrotto 055XproB+488RC2
Przepraszam, ale jakich zdjęć najwięcej jest na Word Press Foto?
Zdjęcia dokumentacyjne są bezlitosnymi obrazami rzeczywistości jaką reporter ją zastał i właśnie za to ludzie się nimi fascynują, ponieważ jako jedne z nielicznych w dzisiejszych czasach - są prawdziwe. Czasem do bólu, czasem wywołującym odrazę, ale nie oszukujmy się - po to są wykonywane, żeby poruszenie i zadumę wzbudzać.
Nie mam na myśli zdjęć Faktu czy SE - zdjęcia, z których celowo powiększano i podkręcano wycinki, tylko po to, żeby ciało pilota pokazać, żeby podniecić aferzystów. Chodzi mi o to, że porządnie wykonany dokument, można rozważać w kategorii sztuki, a nie przyglądać się poszczególnym strzępom ludzkiej tkanki. Wiadomo, że wyczucie fotografa jest ważne by temat pokazać, ale nie mniej (a czasem i bardziej) ważny jest poziom odbiorcy.
Przypomnę jeszcze, że zdjęcia wojenne są w kanonie sztuki fotografii i jakoś nikt się tym nie oburza.
Tutaj człowiek się podzielił, że ma kilka kadrów, ale się wacha czy je pokazywać. Normalna rzecz i nic złego, co więcej dowodzi jego wyczucia sytuacji.
Dlaczego od razu wyzywać go od redaktorów poczytliwych brukowców? Trochę dystansu tylko.
Skończyłem.
Ostatnio edytowane przez bierhoff ; 28-06-2009 o 21:55
Nie trzeba czekać na wydanie Faktu i SE. Wystarczy zajrzeć do opublikowanej dzisiaj galerii zdjęć z tej tragedii na portalu Interia (zdjecie nr 13 - http://www.rmf.fm/fakty/gallery.html?id=157945&p=13). Myślę że sami nie wiedzą co pokazali bo ciało pokryte jest białą pianą gaśniczą i dopiero po dokładniejszym przyjrzeniu sie widać to co widać. No cóż straszna tragedia, brak słów.
Ostatnio edytowane przez zibite ; 28-06-2009 o 22:15
Canon 350 D, Canon EF-S 18-55 Kit, SIGMA 70-300 APO DG, Helios-44M-4 2/58
w przypływie emocji po zdarzeniu chciałem pokazać dramat sytuacji, ale tknęło mnie by tego nie robić. teraz gdy ciśnienie opadło, wiem że materiał jest niesmaczny, a i artyzmu w tym trudno się doszukać...zdjęcia zasilą archiwum.
tylko jednemu koledze z forum podesłałem część materiału, dla osoby ściśle zainteresowanej tym zdarzeniem.
portale już pokazują fotografie, póki co okryte pianą (interia), później będą takie jak moje. fotoedytorzy postarają się, by wyzwolić w nas najgłębsze emocje. takie czasy...
pozdr.
I love GT bicycles Polska dla Polaków, Ziemia dla Ziemniaków, a Księżyc dla Księży!