Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 61

Wątek: [MatusP] Architektura

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MatusP Zobacz posta
    Może ktoś by coś napisał?
    No właśnie mnie to zastanawia. Bo z tego co wiem to z tymi zakazami to trochę pic na wodę. Centrum handlowe jest oddane do użytku publicznego i staje sie miejscem publicznym. W takim miejscu można robić zdjęcia. I ponoć wewnętrzne zakazy danego C.H. nie mają nic do tego. Tak gdzieś czytałem. Ale może ktoś to potwierdzi/zaprzeczy?

Coś już napisał Awatar sharky_88
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

C.H to czyjaś prywatna własność i w każdym momencie odpowiednio upoważnione służby mogą nas wyprosić. Miejsce publiczne (typu ulica, park) ma to do siebie ,że nikt nas nie może wygonić (chyba ,że stanowimy zagrożenie). Także z tym ,że C.H to miejsce publiczne bym nie przesadzał Artykułów prawnych mi się na potwierdzenie nie chcę szukać bo nie jestem prawnikiem, ale tak mniej więcej jest.
    Be kind to those less fortune....

Początki nałogu Awatar x-mac
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Jak ktoś sobie nie życzy to należy to uszanować i tyle.
    I tyle mi wystarczy by się dostosować, ale z wyjaśnieniem motywu wydania zakazu to pewnie trzeba się zwrócić do dyrekcji, jak mówisz. Z pozwoleniem na aparat to mnie zaskoczyłeś, z ciekawości zapytam w którymś wrocławskim centrum...

Mnie aż tak ten zakaz nie drażni, bo uważam, że są ciekawsze plenerki niż centra komercyjne. Wątek fotografowania w galeriach itp. miejscach już był, jeśli kogoś to intryguje - tutaj.

Cytat Zamieszczone przez MatusP Zobacz posta
    Okazało się, że w kolorze też mi się podoba.
    Zbyt "słodko" - wolę wersję "ołówkową"
    marcin
    forma wynika z funkcji (ls) - mniej znaczy więcej (mvdr) - ornament to zbrodnia (al)

szukaj: 1 2 3

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez x-mac Zobacz posta
    Zbyt "słodko" - wolę wersję "ołówkową"
    Ja, szczerze mówiąc też wolę BW, ale tę wersję również lubię.

A co do zakazu fotkowania - pytałem, co trzeba zrobić, żeby uzyskać zgodę. Wystarczy złożyć podanie do dyrekcji i czekać na rozpatrzenie. Nie wiem tylko, czy zgoda jest na konkretny dzień i godzinę, czy "wieczysta". Niedługo postaram się takie podanie złożyć.

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sharky_88 Zobacz posta
    C.H to czyjaś prywatna własność i w każdym momencie odpowiednio upoważnione służby mogą nas wyprosić. Miejsce publiczne (typu ulica, park) ma to do siebie ,że nikt nas nie może wygonić (chyba ,że stanowimy zagrożenie). Także z tym ,że C.H to miejsce publiczne bym nie przesadzał Artykułów prawnych mi się na potwierdzenie nie chcę szukać bo nie jestem prawnikiem, ale tak mniej więcej jest.
    A Ty skąd takie rewelacje wyciągnąłeś? Jak nie chce Ci się szukać, to kolega pod Tobą dał link do opowiedniego tematu gdzie potwierdzone są moje słowa...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    A Ty skąd takie rewelacje wyciągnąłeś? Jak nie chce Ci się szukać, to kolega pod Tobą dał link do opowiedniego tematu gdzie potwierdzone są moje słowa...
    Nie są potwierdzone. Post #50 w tamtym wątku bardzo dobrze podsumowuje temat .
    Problem jest dość prosty - ludzie mylą "teren publiczny" z "teren publicznie dostępny" , ale nie dryfujmy w tym kierunku skoro podany został właściwy link.

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Właściwe, to wolałbym, żeby "mój wątek ze zdjęciami" pozostał "moim wątkiem ze zdjęciami", a nie "wątkiem o dywagacjach na temat zakazów fotografowania"...

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Polubiłem swojego 55-250 i ogólnie długie ogniskowe...

14.

15.

16.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

12 i 13 lecą na lewo, a kolejna trzy są ok.
    w 14 ściąłbym jeszcze trochę lewą stronę tak, żeby po lewej stronie od tej czarnej ramki już nic nie było.
    W 15 poczekać aż okno w lewym górnym rogu się zamknie, no albo PS
    16 wzorowo.

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Wszyscy mi mówią, że 12 i 13 lecą na lewo, a ja choćbym nie wiem, jak się starał, to i tak tego nie widzę . Dla mnie to jest symetryczne, nawet linijkami w PSie sprawdzałem.

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów