problem z kartą CF

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szpak121
    Dopiero zaczyna
    • 2005
    • 45

Zamieszczone przez Mellan
    A sprawdzałeś kartę przez Partition Magic? Może aparat sformatował ci kartę zakładając partycję 2GB i pozostawił 6GB jako "unalocated"?
    Tak gdybam, bo cena sugeruje jednak przewałkę...
    zainstalowałem ten program, ale po uruchomieniu "widać" tylko dyski twarde kompa, nie wiem czy program wykrywa automatycznie wszystkie dyski , /włożona do czytnika/ czy trzeba pogrzebać w zakładkach programu. karta jest widziana przez windowsa jako dysk

Dzięki za pomoc ale straciłem nadzieję ,że z kartą jest coś nie tak, to chyba na 99% podróba, będzie do zwrotu, ale jak widzę po ilości oferowanych na allegro kart interes kwitnie.

Komentarz

• Mellan
      Pełne uzależnienie
      • 2007
      • 1851

Sorry, sprawdziłem i faktycznie partition magic widzi tylko twarde. Mój błąd.
      Ale na podobnym wątku w naszym forum jest link do programu HP <kliknij tutaj>, który choć prosty, pomógł wielu ludziom odzyskać większe karty sformatowane przez soft aparatu na mniejsze. Jak to nie pomoże, to faktycznie na 100% sprzedawca robi wałek.
      C-F-K - forever

Komentarz

• szpak121
        Dopiero zaczyna
        • 2005
        • 45

dzięki, tym programem też wcześniej "traktowałem" kartę oraz programem HD Tach i nic, ma 2 GB i transfer danych ok 18 MB/s, zwykłym czytnikiem w kompie, może dobry czytnik dałby lepsze dane, ale ja już oddaję kartę choc po głowie chodzą mi różne myśli.............

Komentarz

• Conrado5
          Zablokowany
          • 2007
          • 36

Cholercia ja też kupiłem 2 te karty...i i i to samo...też zwracam...cholera najlepsze to jest ot że zakupiłem je pod koniec kwietnia a doszły dopiero wczoraj...gość jest niepoważny...

Komentarz

• szpak121
            Dopiero zaczyna
            • 2005
            • 45

Zamieszczone przez Conrado5
            Cholercia ja też kupiłem 2 te karty...i i i to samo...też zwracam...cholera najlepsze to jest ot że zakupiłem je pod koniec kwietnia a doszły dopiero wczoraj...gość jest niepoważny...
            ja też zwracam, ale znalzłem coś takiego :
            /www.sandisk.com/Compatibility/Device(8213)-Canon-EOS_350D_Digital_Rebel_XT.aspx
            strona SanDiska, jaka karta jest rekomendowana/ zalecana z lustrzankami, ciekawe , ale karta IV nie jest wogóle wymieniona, a taki posiadam, jaki Tu posiadasz aparat i kiedy nastąpiła "cudowna ' przemiana z 8 GB na 2 Gb, po formatowaniu karty czy od razu aparat wskazał taka pojemnośc

Komentarz

Pracuję...